Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köparguide: High-End-system – november 2000

Introduktion

Du gör research på produkterna. Du läser alla recensioner. Du diskuterar till och med med vänner. Men även med all den informationen kan det vara en ganska skrämmande uppgift att bygga ett perfekt, personligt system från grunden. Med det i åtanke är det ingen överraskning att vi har fått begäran efter begäran om att ge några systemrekommendationer.

Med den tredje upplagan av AnandTech Buyer’s Guide ändrade vi saker lite och delade upp Buyer’s Guide i två delar, en för värdesystem och den andra för avancerade. Trots den lilla formatändringen fortsätter vi att tillhandahålla systemrekommendationer i tre kategorier – små kontor/hemmakontor (SOHO), spel och professionella. Kom ihåg att detta bara är några rekommendationer från oss om vi skulle bygga systemen. Uppenbarligen kommer varje individs behov att variera mycket, men det är skönheten med att bygga ett anpassat system – det kan skräddarsys för att passa dessa speciella behov.

Varje komponent, från moderkortet till höljet till bildskärmen, täcks för varje system. Exempelpriser baserade på en recension av populära leverantörer och prissökmotorer på webben ingår också – det är de inte de allra lägsta priserna du kan hitta på webben, men är snarare avsedda att vara representativa för vad som finns där ute. Glöm inte att kolla in AnandTech Weekly CPU & Video Card Prisguide för de lägsta priserna från välrenommerade leverantörer på CPU:er och grafikkort. Anteckna det frakt ingår ej i dessa priser, men kan lägga till upp till 5-10 % till den totala systemkostnaden, beroende exakt vad du får, var du beställer ifrån etc. För att minimera fraktkostnaderna, beställ så många komponenter som möjligt från en enda leverantör eller köp saker lokalt där det är möjligt. En OS-rekommendation ingår, men det priset ingår inte i det totala systempriset som anges. Särskilt bra erbjudanden kan ofta hittas i AnandTech Hot Deals Forum där AnandTech-läsare regelbundet lägger upp bra erbjudanden de hittar.

Komponenter som inte är lättillgängliga vid tidpunkten för publicering är automatiskt ur drift för alla system i Köparguiden. Där det är möjligt har vi länkat till recensioner av de enskilda produkterna på AnandTech för mer djupgående information.

Den här månaden

Den mest uppenbara förändringen är att minnespriserna har sjunkit över hela linjen – det vill säga förutom RDRAM, som är ungefär detsamma som förra månaden. SDRAM å andra sidan har äntligen börjat en nedåtgående trend vad gäller priset.

Medan vi är på ämnet minne, bör det noteras att DDR SDRAM-moderkort fortfarande inte är tillgängliga för köp av slutanvändare. Du kan få ett komplett DDR-system från några få OEM-tillverkare just nu, men det finns inget du kan göra om du bygger ditt eget system just nu och vill ha DDR. Förhoppningsvis kommer allt att förändras innan årets slut, men det är fortfarande oklart i nuläget.

CPU-prissänkningar innebär också att vi får mer hästkraft över hela linjen för samma pris eller mindre. De mest betydande förändringarna var på de snabbare Intel-processorerna, men AMD gav oss också en fin rabatt.

Den största förändringen för Dream System denna månad är introduktionen av en ny bildskärmsinställning för första gången sedan vi startade AnandTech Buyer’s Guide. Bildskärmstekniken rör sig inte så snabbt, så det är ingen stor överraskning att vår Sony GDM-F900R var ett stabilt val så länge, även om priset innebar att det verkligen bara var en dröm för de flesta av oss. Ersättningen GDM-FW900 är ännu dyrare, men så mycket mer otrolig med sin 24-tums (22,5 synliga) FD Trinitron-skärm.

Kort baserade på NVIDIAs GeForce2 Ultra kommer också äntligen ut på gatorna, även om de är helt för dyra för de flesta system, men inte ett problem för ett Dream System. Problemet är priset på de extremt sällsynta 4ns DDR SDRAM-chips som används på dessa kort. Vi räknar inte med att priset på sådana chips kommer att sjunka någon gång snart, så förvänta dig att dessa kort kommer att förbli dyra tills NVIDIAs nästa generations chip åtminstone kommer.