Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köparguide: High-End-system – juni 2000

Introduktion

Du gör research på produkterna. Du läser alla recensioner. Du diskuterar till och med med vänner. Men även med all den informationen kan det vara en ganska skrämmande uppgift att bygga ett perfekt, personligt system från grunden. Med det i åtanke är det ingen överraskning att vi har fått begäran efter begäran om att ge några systemrekommendationer.

Med den tredje upplagan av AnandTech Buyer’s Guide ändrade vi saker lite och delade upp Buyer’s Guide i två delar, en för värdesystem och den andra för avancerade. Även om det känns som att det har varit mycket längre, hade vi del 1 för värdesystemen för två veckor sedan, och som utlovat, här är del 2 med High-End-systemen. Som noterats i del 1 kommer Dream System att inkluderas i den avancerade delen av artikeln.

Trots den lilla formatändringen kommer vi att fortsätta att tillhandahålla systemrekommendationer i tre kategorier – litet kontor/hemmakontor (SOHO), spel och professionellt. Kom ihåg att detta bara är några rekommendationer från oss om vi skulle bygga systemen. Uppenbarligen kommer varje individs behov att variera mycket, men det är skönheten med att bygga ett anpassat system – det kan skräddarsys för att passa dessa speciella behov.

Varje komponent, från moderkortet till höljet till bildskärmen, täcks för varje system. Exempelpriser baserade på en recension av populära leverantörer och prissökmotorer på webben ingår också. Observera att frakt inte ingår i dessa priser. En OS-rekommendation ingår, men det priset ingår inte i det totala systempriset som anges. Komponenter som inte är lättillgängliga var automatiskt ur drift för något system i Köparguiden. Där det är möjligt kommer vi att länka till recensioner av de enskilda produkterna på AnandTech för mer djupgående information.

Den här månaden

Den största nyheten just nu är introduktionen av Socket-A Athlons från AMD. Socket-A-gränssnittet i sig är inget speciellt, men det betyder att AMD äntligen har slutat använda den off-die L2-cache som alla Athlons har använt fram till nu. Införandet av on-die-cache hjälper prestanda en hel del och, ännu viktigare, tillåter AMD att uppnå mycket höga klockhastigheter utan den minskande avkastningen vi såg på den ursprungliga Athlon. Medan Thunderbird, som den nya Athlons kärna är känd internt, nu är tillgänglig, kommer vi att vänta med att använda den i något av våra system ännu. För närvarande är det största som håller Thunderbird borta från Köparguiden tillgången på själva CPU:n och moderkort att använda med den. Vi förväntar oss att denna situation ska åtgärdas i nästa upplaga av Köparguiden.

Som du kanske har märkt från den senaste bevakningen på AnandTech, är grafikkortskrigen i full gång igen, med nya produkter från NVIDIA och 3dfx som redan är här och ATI och Matrox förbereder sig för att lansera nya produkter inom en snar framtid. Voodoo5 5500 finns nu på butikshyllorna, medan GeForce 2 GTS-kort har varit tillgängliga i några veckor.

Intressant nog har vi sett minnespriserna krypa upp lite nyligen, både på RDRAM och SDRAM. Effekten är mer betydande på SDRAM och våra källor berättar för oss att trenden kan fortsätta när minnestillverkare flyttar sitt fokus mot andra minnestyper, inklusive DDR SDRAM.

Runt om har prestandan förbättrats i nästan alla aspekter på dessa system medan priserna faktiskt har sjunkit några hundra dollar (med undantag för Dream System som fortsätter att bli mer och mer kraftfullt).