Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köparguide: avancerade system – juli 2000

Introduktion

Du gör research på produkterna. Du läser alla recensioner. Du diskuterar till och med med vänner. Men även med all den informationen kan det vara en ganska skrämmande uppgift att bygga ett perfekt, personligt system från grunden. Med det i åtanke är det ingen överraskning att vi har fått begäran efter begäran om att ge några systemrekommendationer.

Med den tredje upplagan av AnandTech Buyer’s Guide ändrade vi saker lite och delade upp Buyer’s Guide i två delar, en för värdesystem och den andra för avancerade. Även om det känns som att det har varit mycket längre, hade vi del 1 för värdesystemen för två veckor sedan, och som utlovat, här är del 2 med High-End-systemen. Som noterats i del 1 ingår Dream System i den avancerade delen av artikeln.

Trots den lilla formatändringen kommer vi att fortsätta att tillhandahålla systemrekommendationer i tre kategorier – litet kontor/hemmakontor (SOHO), spel och professionellt. Kom ihåg att detta bara är några rekommendationer från oss om vi skulle bygga systemen. Uppenbarligen kommer varje individs behov att variera mycket, men det är skönheten med att bygga ett anpassat system – det kan skräddarsys för att passa dessa speciella behov.

Varje komponent, från moderkortet till höljet till bildskärmen, täcks för varje system. Exempelpriser baserade på en recension av populära leverantörer och prissökmotorer på webben ingår också. Observera att frakt inte ingår i dessa priser. En OS-rekommendation ingår, men det priset ingår inte i det totala systempriset som anges. Komponenter som inte är lättillgängliga var automatiskt ur drift för något system i Köparguiden. Där det är möjligt kommer vi att länka till recensioner av de enskilda produkterna på AnandTech för mer djupgående information.

Den här månaden

Den stora nyheten denna månad är att ATI:s Radeon äntligen är tillgänglig och verkligen kan gå head to head med GeForce 2 GTS. Samtalet mellan de senaste produkterna från ATI och NVIDIA är tufft som bara du kan göra. GeForce 2 GTS har mer råkraft, men ATI:s 32-bitars prestanda och funktioner gör den mycket tilltalande. Den verkliga frågan är dock hur ATI:s förare kommer att stå sig över tiden. Just nu är det vårt största problem med Radeon.

Socket-A-processorer och de stödjande moderkorten är äntligen ganska lätta att få tag på online. Intressant nog tycks utbudet av processorer vara mycket ute att driva utbudet av moderkort, särskilt eftersom det bara finns ett fåtal på marknaden idag. Gigabytes GA-7ZM och FIC:s AZ-11 är helt klart de lättaste att hitta, men ASUS A7V lovar att bli det bästa alternativet för överklockare när den väl blir mer tillgänglig. Microstars K7T Pro börjar också dyka upp hos onlineåterförsäljare.

SDRAM-priserna fortsätter att öka, medan RDRAM faktiskt har sjunkit något. Våra källor berättar för oss att trenden kan fortsätta under slutet av året när minnestillverkare flyttar sitt fokus mot kommande minnestyper, inklusive DDR SDRAM och RDRAM.

IBMs Deskstar 75GXP är nu lättillgänglig och ingår i de flesta av dessa system. Det är en av de första Ultra ATA/100-enheterna på marknaden, men det krävs mer än bara ett nytt gränssnitt för att vinna prestandakronan. Lyckligtvis för IBM har de kommit med mycket mer än bara stöd för Ultra ATA/100.