Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köparguide: avancerade system – december 2000

Introduktion

Du gör research på produkterna. Du läser alla recensioner. Du diskuterar till och med med vänner. Men även med all den informationen kan det vara en ganska skrämmande uppgift att bygga ett perfekt, personligt system från grunden. Med det i åtanke är det ingen överraskning att vi har fått begäran efter begäran om att ge några systemrekommendationer.

Med den tredje upplagan av AnandTech Buyer’s Guide ändrade vi saker lite och delade upp Buyer’s Guide i två delar, en för värdesystem och den andra för avancerade. Trots den lilla formatändringen fortsätter vi att tillhandahålla systemrekommendationer i tre kategorier – små kontor/hemmakontor (SOHO), spel och professionella. Kom ihåg att detta bara är några rekommendationer från oss om vi skulle bygga systemen. Uppenbarligen kommer varje individs behov att variera mycket, men det är skönheten med att bygga ett anpassat system – det kan skräddarsys för att passa dessa speciella behov.

Varje komponent, från moderkortet till höljet till bildskärmen, täcks för varje system. Exempelpriser baserade på en recension av populära leverantörer och prissökmotorer på webben ingår också – det är de inte de allra lägsta priserna du kan hitta på webben, men är snarare avsedda att vara representativa för vad som finns där ute. Glöm inte att kolla in vår Prisguide för CPU och grafikkort varje vecka såväl som våra Weekly Memory & Moderkort Prisguide för de lägsta priserna från välrenommerade leverantörer på dessa komponenter.

Anteckna det frakt ingår ej i de priser som anges här, men kan lägga till upp till 5-10 % till den totala systemkostnaden, beroende exakt vad du får, var du beställer ifrån etc. För att minimera fraktkostnaderna, beställ så många komponenter som möjligt från en enda leverantör eller köp saker lokalt där det är möjligt. En OS-rekommendation ingår, men det priset ingår inte i det totala systempriset som anges. Särskilt bra erbjudanden kan ofta hittas i AnandTech Hot Deals Forum där AnandTech-läsare regelbundet lägger upp bra erbjudanden de hittar.

Komponenter som inte är lättillgängliga vid tidpunkten för publicering är automatiskt ur drift för alla system i Köparguiden. Där det är möjligt har vi länkat till recensioner av de enskilda produkterna på AnandTech för mer djupgående information.

Den här månaden

Den största förändringen för denna månad är valet av ett nytt KT133-kort att använda i våra AMD Athlon-baserade system. Microstar K7T Pro2A är kortet som kunde ersätta den ärevördiga ABIT KT7-RAID som vi hade använt. Eftersom K7T Pro2A inte har en integrerad RAID-kontroller, har vi varit tvungna att lägga till en externt. Promise FastTrak 100 är vårt val här för RAID.

Medan vi är på ämnet moderkort, bör det noteras att AMD 760-baserade moderkort fortfarande inte är tillgängliga för köp av slutanvändare. Du kan få ett komplett DDR-system från några få OEM-tillverkare just nu, men det finns inget du kan göra för närvarande om du bygger ditt eget system och vill ha DDR. ALi MAGIK1-kort har inte heller dykt upp hos återförsäljare än, så det ser ut som att DDR SDRAM måste vänta till 2001 innan de tar sig in på gör det själv-marknaden. Just nu är det enda enkla sättet att få ett DDR SDRAM-system att köpa ett förbyggt från sådana som Micron (som för närvarande levererar flest DDR SDRAM-system).

För nu kan dock VIA KT133A-chipset faktiskt vara det bästa köpet för de som behöver ett Socket-A-moderkort. Tillägget av en 133 MHz DDR FSB placerar dess prestanda mycket nära AMD 760, men utan behov av DDR SDRAM. Tidigare i veckan tog KT133A sin väg in i AnandTech-labbet – läs vår djupgående recension för mer information. KT133A-kort har inte riktigt dykt upp på marknaden, men de borde vara här före AMD 760-baserade kort och kommer att få en försumbar prispremie jämfört med nuvarande KT133-designer.

På lagringsfronten har Yamaha kunnat ersätta Plextor som IDE CD-RW med sin blixtrande CRW2100EZ 16/10/40X-enhet. SCSI-brännare fortsätter att släpa efter och Plextor 12/10/32X är fortfarande den snabbaste tillgängliga på den arenan. Hårddiskpriserna har varit relativt konstanta under de senaste månaderna, så inga stora förändringar i den avdelningen.

Cambridge SoundWorks DTT3500 har ersatt den äldre DTT2500 som valfria högtalare i vår avancerade spelmaskin. Klipsch ProMedia V2-400 har också lagts till som ett alternativ för ett lite kraftfullare system, om än utan Dolby Digital 5.1-avkodning.

GeForce2 Pro-kort börjar också dyka upp på marknaden, där Hercules Prophet II Pro är det enklaste att hitta. Vi rekommenderar för närvarande inte dessa kort bara för att de kostar $100 mer än en standard GeForce2 GTS. Dessa $100 ger dig snabbare minne och 32 MB extra DDR-RAM. Så om du tittade på ett 64MB GTS-kort kan Pro vara ett bättre alternativ. Annars håll dig till en 32MB GTS.

På den professionella 3D-fronten har ELSA äntligen annonserat sina Quadro2 Pro- och Quadro2 MXR-baserade produkter, GLoria III respektive Synergy III. Tyvärr verkar de inte vara tillgängliga att köpa ännu så vår rekommendation “håll ut lite längre” kvarstår för tredje månaden i rad.

Ett av de största förslagen vi har fått för Dream System under de senaste månaderna är att släppa RealMagic Hollywood Plus hårdvara DVD-avkodarkortet. Tyvärr försämrar dess genomgång 2D-bildkvaliteten och att använda två separata ingångar till monitorn (en för ditt vanliga grafikkort och en för RealMagic) har inte fungerat för alla. Till råga på det var bildkvaliteten på en GeForce med mjukvaru-DVD-avkodning praktiskt taget densamma som RealMagics hårdvaruavkodning. Så i grund och botten skulle den enda anledningen att behålla RealMagic vara för dess förmåga att mata ut en Dolby Digital AC-3-signal och det är förmodligen inte värt besväret (Sound Blaster Live! som används i våra system stöder för närvarande inte AC- 3 passerar under Windows 2000).