Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köp inte Mac om du arbetar med dessa program

Vilka professionella applikationer behöver du?

Köp inte Mac om du arbetar med dessa program

En första fråga som varje användare som ska köpa en Mac måste svara på är: Vilka program använder jag i min vardag? Det är en ganska enkel fråga att svara på. Därför, i det ögonblick du ser det professionella du gör i ditt arbete, är du medveten om att macOS och Apple Silicon fortfarande inte har ett applikationspaket för grafiska designers, 3D-generalister, arkitekter eller videospelsmiljöspecialister. Om du är proffs inom denna sektor är Apple och Mac inte ett bra alternativ när det gäller bra prestanda och operativsystemkompatibilitet.

Det är sant att alternativ har presenterats för att generera en Windows virtuell maskin som Parallels , eftersom med Apple Silicons inträde har Boot Camp upphört att existera som en app som gjorde det möjligt att skapa en Windows-partition på Mac. Parallels har blivit i programvara som kör Windows på macOS med Apple Silicon. I enkla uppgifter är den smidighet som Windows under denna nya arkitektur enastående. Men när prestanda behövs kraschar Windows med program som Zbrush eller 3Ds Max, Reality Capture, som behöver mer integration med Apple-chippet.

Kommer jag att behöva mer prestanda i framtiden?

Inte alla problem som Apple har att erbjuda professionella produkter svarar på mjukvara, hårdvara är också ett avsnitt att ta hänsyn till vid köp av produkten. Det blir svårare och svårare att uppgradera en Mac efter att du köpt den. Så när du köper enheten kan du bara utöka det externa minnet via en SSD-hårddisk. Detta är ett stort problem för proffs, eftersom apparna uppdateras väldigt snabbt och om några år kan din utrustning bli föråldrad.

Att göra så stora utgifter för att en Mac Studio inte ska kunna uppdatera dess komponenter är en mycket viktig del för användare som vill ha det bästa inom hårdvara. En lösning kan vara klar auktoriserade tjänster för att förbättra komponenterna i utrustningen men det är svårt för denna policyändring att ske i Apple.

mac studio 4

Glömmer Apple ett marknadssegment eller finns det fortfarande mjukvara som inte är anpassad till ARM-arkitekturen?

Presentationen av Apple Silicon var ett steg framåt för att erbjuda exceptionell prestanda för alla användare som köper en Mac. Men macOS fortsätter att ärva samma problem som det har haft i flera år: många appar är inte anpassade till dess operativsystem och därför fungerar de inte korrekt på Apple Silicon .

Apple erbjuder verktyg för utvecklare, men det finns fortfarande inte många appar anpassade för dem eftersom den typ av användare som skaffar dessa program snabbt väljer Windows istället för Mac. En så låg andel användare gör att företag inte allokerar resurser för att anpassa sina appar till en ny arkitektur, så Apple måste jobba hårt för att erbjuda verktyg och lösningar som underlättar denna anpassning.

Denna serie av problem hindrar fortfarande många användare från att helt migrera till Mac, vilket är ett av de största problemen som Apple har när de uttrycker sin önskan att erbjuda professionella produkter för proffs: Hur ska jag köpa en Mac om jag inte kan arbeta med den?

iMac