Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kontrollpanelen i Windows 11 tappar kontrollen över fler inställningar

Microsoft fortsätter att minska kontrollpanelens meny i Windows 11 eftersom det migrerar fler av dessa nyckelinställningar till den faktiska appen Inställningar.

Kontrollpanelen, som har funnits sedan Windows 1.0, har länge hanterat saker som nätverksinställningar, skrivare, användarkonton, programinställningar och säkerhet.

Efter att ha rånat en del av funktionerna från kontrollpanelen vid lanseringen av Windows 11, ser den senaste förhandsversionen av programvaran att kontrollpanelen avstår från ännu fler kontroller för de bästa bärbara datorerna.

The Verge påpekar att de avancerade nätverksinställningarna har flyttats till sin egen sida i appen Inställningar, medan Microsoft också säger att andra inställningar har omdirigerats från kontrollpanelen. Här är utgåvorna för Windows 11 Preview Build 11 22509, som kom tidigare denna månad (via Windows Central).

  • Vi har flyttat de avancerade delningsinställningarna (som nätverksupptäckt, fil- och skrivardelning och delning av offentliga mappar) till en ny sida i appen Inställningar under Avancerade nätverksinställningar.
  • Vi har gjort några uppdateringar av de enhetsspecifika sidorna under Skrivare och skannrar i Inställningar för att visa mer information om din skrivare eller skanner direkt i Inställningar när det är tillgängligt.
  • Några av ingångspunkterna för nätverks- och enhetsinställningar i Kontrollpanelen kommer nu att omdirigeras till motsvarande sidor i Inställningar.

Kontrollpanelen hade förblivit i stort sett oförändrad i Windows sedan starten för mer än 30 år sedan, och hjälpte användarna att hantera några av muttrarna och bultarna för att hantera sin PC, dess program och tillbehör.

Vissa förändringar infördes inom Windows 8, men som dagens rapport påpekar har Windows 11 handlat om att modernisera PC-plattformen och detta är bara ytterligare ett steg.

Har du köpt en ny bärbar dator med Windows 11 eller uppgraderat din nuvarande maskin sedan uppdateringen blev tillgänglig? Dela dina tankar med oss ​​@trustedreviews på Twitter.