Kontrollera vem som spionerar på mig på internet och undvik det med dessa program

0 Shares

Mycket av innehållet vi tycker om på Internet är free och finansieras av reklam. Vi måste också vara medvetna om att om vi inte betalar för något så är produkten vi. Vi ska börja med att lära oss varför det är viktigt att upprätthålla integritet och sedan kommer vi att visa en rad tjänster för att ta reda på vem som spionerar på dig på Internet.

Kontrollera vem som spionerar på mig på internet

Anledningar till varför integritet är viktigt

När vi surfar på Internet måste vi vara medvetna om vikten av att säkerställa vår integritet. Våra personuppgifter är av stort värde för både oss, företag och cyberbrottslingar. Således kan de användas för att få oss in i skräppostkampanjer, skicka oss personlig reklam, sälja vår data till tredje part och till och med bli offer på grund av identitetsstöld.

I det ögonblick vi går in på en webbplats kan tjänsterna och plattformarna där vi är registrerade ha intressen av att få vår information, för att få ekonomisk avkastning. För att uppnå detta använder de olika metoder och strategier som ibland är lagliga och ibland inte.

Därför måste vi på Internet vara försiktiga och inte erbjuda information om vilken enhet vi använder, vilka program vi har installerat eller personlig information. För närvarande bör det noteras att vår personliga information samlas in med hjälp av webbspårare och sociala nätverk. I den meningen måste vi vara medvetna om att för varje plats vi passerar lämnar vi ett digitalt spår. Därefter kommer vi att se en rad tjänster så att du vet vem som spionerar på dig på Internet.

Kontrollera om din webbläsare är skyddad mot spårning

På sin hemsida, EFF, som kommer från förkortningen på engelska Electronic Frontier Foundation kan vi se över i vilken utsträckning vår webbläsare är förberedd mot spårning och fingeravtryck. Vi kommer att göra det med ditt webbverktyg i vår webbläsare via följande länk. När du trycker på den visas en skärm som denna:

Med testet som vi ska utföra härnäst kommer vi att se hur spårarna ser på vår webbläsare. Dessutom kommer den att ge oss en allmän beskrivning av de mest unika och identifierande egenskaperna hos vår webbläsare. För att starta testet klickar vi på TESTA DIN BLÄDDARE knapp som du har markerat i en svart ruta. När testerna med webbläsaren är klara visar den oss resultat som dessa:

Här pekar testerna på att vi har ett visst skydd mot webbspårning, men vi har några brister. Även om det blockerar spårningsannonser, blockerar det inte osynliga spårare, och webbläsaren har ett unikt fingeravtryck.

Kontrollera din webbläsares fingeravtryck

Den här webbplatsen syftar till att studera mångfalden av webbläsarfotspår och förse utvecklare med data för att hjälpa dem att designa bra försvar. I den meningen bör det noteras att webbläsare är relativt unika och används ofta för vår identifiering. Dess sätt att arbeta är genom att samla in din webbläsares fingeravtryck genom en cookie i webbläsaren under en period av 4 månader. Senare kan vi gå tillbaka till webben om några veckor och se om webbläsarens fingeravtryck har blivit mer eller mindre unikt.

Om vi ​​vill komma åt AmIUnique , vi kommer att göra det via den här länken . Då visas den här skärmen:

I den andra svarta rutan eller genom att klicka här erbjuder den dig några verktyg som webbläsartillägg för att upprätthålla integriteten. Å andra sidan, om vi vill se vår webbläsarfingeravtryck klickar vi på «Visa mitt webbläsarfingeravtryck » och vi kommer att få resultat som dessa:

Här berättar han att de har haft 2 äldre identiska fingeravtryck från vår enhet. Sedan nedan har du markerat knappen med en röd ruta för att ladda ner dess tillägg för Chrome och Firefox så att vi kan kontrollera om det finns ändringar.

Ta reda på vem som spionerar på dig med Trackography

Tack vare Trackography kommer vi att kunna upptäcka vem som spionerar på dig på Internet när vi läser våra favoritnyheter. För att börja måste du klicka på ett blått land på kartan. Därefter väljer vi webben av media som intresserar oss att se:

  • Vem spårar oss
  • Vilket land reser vår data till?
  • Hur din data hanteras varje gång vi besöker denna mediewebbplats.

Det här är ett exempel från Spanien som använder informationswebben på 20 minuter, även om vi skulle kunna lägga mer samtidigt:

Som du kan se har 30 oönskade anslutningar dykt upp från förfrågan från ett mediaställe. Dessutom kan vi observera hur vi har spårats från Frankrike, Tyskland, Storbritannien, USA och mer. Kort sagt, det hjälper oss att veta från vilka ställen spårarna samlar informationen när vi gör något så enkelt som att kolla nyheterna.

Blockera spårare med Disconnect

Det första att säga är det Koppla ifrån är ett webbläsartillägg som vi kan installera i Google Chrome, Firefox, Safari och Opera. Om vi ​​har det installerat blockerar det mer än 2 000 individuella spårare från att följa våra steg på Internet. Dessutom skulle blockering av ett stort antal spårare enligt Disconnect ladda hemsidor 27% snabbare. Att installera det är väldigt enkelt, vi går till Disconnect-webbplatsen och klickar på Få Disconnect knapp.

Thunderbeam-Lightbeam för Chrome

Ett annat sätt att ta reda på vem som spionerar på dig på Internet är att installera Thunderbeam-Lightbeam Chrome-tillägget. Om du vill installera det kan du göra det från följande länk i Chrome Store.

Det här tillägget använder interaktiva visualiseringar för att visa användarnas relation till tredje part. När den har installerats börjar den att spela in anslutningar. För att till exempel se våra interaktioner online öppnar vi en ny flik, navigerar till en webbsida och öppnar sedan tillägget genom att klicka på Lightbeam-ikonen i webbläsarens övre högra hörn.

Hur man blockerar spårare online

Med en rad verktyg och tillägg har du kunnat se vem som spionerar på dig på Internet. Men inte alla de vi har pratat om block trackers. En av de vi kan använda är uBlock Origin som blockerar spårare, skadliga annonsservrar och skadlig programvara. Ett annat bra tips skulle vara att använda HTTPS Everywhere-tillägget som gör det möjligt för HTTPS att skydda dina data under överföring.

Vi kan också använda dessa verktyg för att blockera onlinespårare:

Vi får inte glömma någon av de bästa webbläsarna för att upprätthålla integritet, vilket är ingen mindre än Tor Browser . Tack vare användningen av inbyggd skriptblockering och onion routing-protokoll för att skydda din integritet kan vi vara lugna. Å andra sidan, för att söka på Internet utan att spårarna samlar in information från våra sökningar, är ett bra alternativ DuckDuckGo .

Slutligen, tack vare verktygen som presenteras i denna handledning, kan du vem som spionerar på dig på Internet och även installera verktyg som blockerar de spårare som påverkar vår integritet.

0 Shares