Konfigurera Homebridge på Synology för Homekit-problem

0 Shares

Homebridge, lösningen för din hemautomation

Homebridge

Om du använder Apple-enheter och har flera smarta produkter per hem kommer du säkert att känna till Home-applikationen för iOS och Mac. Därifrån kan vi hantera alla våra smarta enheter, men för att allt ska fungera korrekt måste vi ha enheter och Apple HomeKit-kompatibla tillbehör

Men vad händer när vi köper en enhet som inte är kompatibel med Apple-systemet? Det är då problemen börjar, eftersom vi kommer att tvingas använda sin egen applikation, vilket i slutändan resulterar i en dålig användarupplevelse, eftersom användaren hamnar yr mellan så många olika applikationer

Tja, låt mig berätta det Synologi NAS kan rädda dig från denna situation, eftersom tack vare Homebridge programvara kommer vi att kunna skapa en server från vilken vi kan hantera och kontrollera alla de enheter som inte erbjuder inbyggt HomeKit-stöd.

Kortfattat. HomeKit-kompatibla tillbehör kan styras från Home-appen. Och de som inte är kompatibla utelämnas, vilket tvingar oss att använda deras egna applikationer, vilket är ett krångel. Tanken med Homebridge är att fungera som en brygga, vilket gör att alla dessa enheter kan anslutas till Home-applikationen.

Vad behöver vi

  • En Synology NAS med DSM 6 eller högre
  • Hamnarbetare Ansökan
  • Ansökan Homebridge
  • 10 minuter att förbereda för installation

Första installationsstegen

Homebridge

Det första vi måste göra är att ladda ner och installera Docker-applikationen på vår Synology NAS. Hamnarbetare är en virtualiseringsapplikation som låter dig köra applikationer på NAS på samma sätt som de skulle köra på en dator. Applikationerna fortsätter att köras i minnet på NAS:en, och därför kan vi njuta av ytterligare funktioner för att njuta av nya funktioner som inte kom som standard på vår enhet.

För att ladda ner Docker behöver vi bara gå till paketcentret och leta i sökrutan efter Docker-applikationen. Vi väljer Installera och väntar på att nedladdnings- och installationsprocessen ska slutföras.

Homebridge

Det är turen att ladda ner den andra nödvändiga applikationen i processen, Homebridge, men i det här fallet måste vi göra det manuellt, eftersom det inte kommer att finnas i det officiella Synology-förrådet. För att ladda ner paketet behöver du bara besöka följande länk:

Med paketet nedladdat till din dator, gå till Package Center och välj alternativet Manuell installation. Ladda upp filen du har laddat ner och fortsätt för att slutföra installationen. Systemet kommer att meddela dig med ett meddelande som varnar dig om att paketet inte är officiellt, men du bör inte oroa dig i detta avseende. Slutför installationen och låt den avslutas helt.

Konfigurera Homebridge

Homebridge

Med allt installerat är det dags att öppna Homebridge. Du kan göra det från NAS startmenyn genom att klicka på programikonen. Standardåtkomstkoderna är admin/admin, och när du väl är inloggad kommer du in på huvudskärmen med konfigurationen QR.

Men först måste vi konfigurera alla enheter som vi behöver för att göra kompatibla. För att göra detta kommer vi åt fliken Plugin-program och vi letar efter namnet på enheten som vi behöver konfigurera. I vårt fall har vi konfigurerat ett Ring smart titthål. Om vi ​​söker efter Ring får vi ett resultat av en kompatibel plug-in, som vi kan installera och konfigurera omedelbart.

När du har kontrollerat och konfigurerat alla dina enheter behöver du bara lägga till bryggan i iOS Home-applikationen.

Öppna Home-applikationen, klicka på “+”-knappen och välj “lägg till ny enhet.” Menyn aktiverar kameran och du kan skanna QR-koden som du hittar på Homebridges startskärm. Avsluta processen med att lägga till bryggan och inom några sekunder kommer alla enheter som du hade konfigurerat i Homebridge omedelbart att visas på startskärmen.

Från och med nu kommer du att kunna styra från din iPhone alla de enheter som inte var kompatibla med Homekit, och allt tack vare en enkel server som du har monterat på din Synology NAS.

0 Shares