Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kompatibilitetsproblem med Tyan-kort och Antec PSU:er

För dem som för närvarande är på marknaden för dubbla Opteron-kort och föredrar produkter tillverkade av Tyan, se till att noggrant välja strömförsörjning med lite forskning innan köp. Vi har informerats om att vissa Antec-nätaggregat har problem med följande moderkort från Tyan:

Thunder K8S Pro (S2882)

Thunder K8SD Pro (S2882-D)

Thunder K8W (S2885)

Thunder K8WE (S2895)

Alla ovanstående kort är baserade på AMD:s 8000-seriens chipset förutom Thunder K8WE (S2895) som använder NVIDIAs nForce Professional 2200 och 2050 södra broar.

Problemen som påverkar ovanstående moderkort har att göra med en effektvariation på 12V-skenan som bara verkar inträffa med Antec True Power 2 EPS nätaggregat. Enheterna tycks inte leverera konsekvent ström — sjunker ofta till så lågt som 11,3 V på 12 V-skenan. Medan vissa strömförsörjningsenheter klarar kvalitetskontrolltester initialt, slutar de med att de misslyckas efter långvarig användning. Användning av icke-Antec strömförsörjningar löser problemet och för närvarande kan vi bara rekommendera att du använder denna lösning tills ett officiellt uttalande från Antec kan ges. Tyan-moderkort har dock alltid haft ett starkt rykte för stensäker stabilitet – även om du kan behöva vara kräsen med vilka komponenter du fäster på kortet.

De flesta nätaggregat har blivit allt annat än råvaror på marknaden under de senaste åren, men det finns fortfarande företag där ute som producerar produkter av högsta kvalitet. När alla de senaste komponenterna med hög dränering kommer ut, närmar sig tiden igen för oss att göra en sammanfattning av strömförsörjningen.