Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kommer Google Photos Magic Editor att förändra många saker när det gäller redigering?

Ämne: Kommer Google Photos Magic Editor att förändra många saker när det gäller redigering?

Google har varit i toppen av innovationsbranschen under en lång tid nu. Medan varumärket fokuserade mer på produktivitet och prestandarelaterade verktyg i början, fokuserar det nu också på att förbättra kameraförmågan hos enheter. Med det i åtanke rullade Google ganska nyligen ut Magic Editor, som är ett nytt verktyg i Google Fotos arsenal.

Detsamma kan anses vara ett av de mest avgörande stegen i fotoredigeringssegmentet eftersom det använder generativ AI för att utföra redigeringarna. Demon av densamma, tillsammans med dess funktion, visades av Google i Google I/O 2023. Hittills är Magic Editor från Google inte tillgänglig för användning av massorna. I den här artikeln kommer vi att prata om hur Google Magic Editor fungerar, lanseringsdatum och effekter, tillsammans med vad vi kan förvänta oss när det gäller produktivitet.

För att komma ihåg, detta händer inte för första gången som Google Photos använder AI för att hjälpa användare att förbättra produktiviteten på plattformen vid lanseringen.

Google Photos Magic Editor: Vad är det och hur fungerar det?

Enkelt uttryckt är Google Photos Magic Editor ett nytt verktyg som introducerats av Google som arbetar med generativ AI-teknik och låter användaren göra komplexa redigeringar av sina bilder. Med Magic Editor i aktion kan man ta bort oönskade föremål och människor från ett fotografi, flytta motivet och till och med ändra färgerna. Verktygen kan enkelt känna igen och skilja mellan objekt i ett foto och låta användaren manipulera vissa delar av bilden. Användarna kommer till exempel att kunna fylla i luckor och generera nya pixlar som kommer att resultera i ett redigerat foto som bibehåller en stark naturlig essens utan krav på några professionella verktyg.

När får vi se releasen av Magic Editor?

Google meddelade vid demo av Google Photos Magic Editor att den skulle komma in på marknaden senare i år. Men en sak som användarna bör veta här är att i början kommer verktyget endast att vara tillgängligt för Pixel-telefoner som också i utvalda regioner. I nuläget kan vi inte säga om verktyget kommer att vara exklusivt tillgängligt för den kommande Google Pixel 8-serien eller om det kommer att göra en debut för alla Pixel-telefoner samtidigt.

Närhelst det startar kommer användarna att kunna komma åt verktygen och ta sin redigering till nästa nivå genom att besöka Google Foton och arbeta med Magic Editor. För närvarande finns det inga detaljer om lanseringen av funktionerna för andra Android-smarttelefoner från olika märken. Men spekulationer är att när den stabila versionen rullar ut för Pixel-telefoner, efter det, kommer vi ganska snart att se den göra sin debut för andra Android-smarttelefoner.

Exempel på Google Photos Magic Editor

Google gjorde sitt bästa för att demonstrera funktionerna hos Magic Editor på en inledande nivå. Ett sådant exempel som representerades i Google I/O 2023 var en bild av en kvinna framför ett vattenfall. Presentatören av bilden fascinerade alla när han helt enkelt knackade på kvinnan, tog upp henne och flyttade henne till andra sidan av ramen, som utfördes så smidigt för första gången någonsin. Det bästa på samma sätt som luckan som skapades genom att flytta kvinnorna från den ursprungliga platsen fylldes omedelbart.

Efter det knackade presentatören på den mulna himlen, och den övergick omedelbart till en ljusare molnfri blå. Den snabba förvandlingen av bilden var fängslande för publiken på Google I/O 2023, utan tvekan. Här vill vi nämna att Google Photos Magic Editor vill vara ett fullfjädrat paket som består av allt och allt relaterat till fotoredigering och att göra dem bättre på alla nämnda sätt.

Huvudtanken bakom detsamma är att Google vill och strävar efter att göra fotoredigering ganska bekväm och free för alla. Googles senaste verktyg kommer definitivt att ge användaren behörighet att redigera för att göra bilden perfekt i alla avseenden, även om den har minimal relation till det verkliga tillståndet i vilket fotografiet klickades.

Till en sammanfattning

Samsung, en av pionjärerna inom fotoredigeringsfunktioner och kamerakapacitet, har redan gjort saker som är ouppnåeliga inom fotografisegmentet. Varumärket introducerade nyligen en AI-baserad Space Zoom-funktion som låter användaren klicka på hisnande foton av månen på de senaste Galaxy-smarttelefonerna. Nu, den främsta anledningen till att jag nämnde det här är att det har bevittnats att Samsung-telefoner lägger till kratrar och andra patchar till månen som faktiskt inte finns där för att göra bilden hyperdetaljerad.

Detta kommer som en hjärtekrossare för många människor som klickade på bilderna av månen och blev imponerade av Samsungs kameraförmåga. Detta ger dock också ett uppsving för cirkulationen av falska bilder och prisar dem som några av de bästa klicken.

Detsamma kommer att hända med hjälp av Google Photos Magic Editor, eftersom verktyget kommer att hjälpa användarna att skapa en scen eller en bild som aldrig riktigt hände på det sätt som den visas efter redigeringen. Som sagt, många använder fotoredigerare för att göra sina bilder redo för postning. Så verktyget kommer att vara en välsignelse för alla som är intresserade av redigering.