Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kommer Amazons billigare “Prime Lite”-tjänst till USA?

Medlemskapet kan för närvarande endast nås av utvalda individer, men kommer snart att vara tillgängligt för alla indiska konsumenter till det kraftigt rabatterade priset på 999 indiska rupier ($12) per år, jämfört med hela Prime-paketet som kostar 1499 indiska rupier ($18) över samma period.

Men till skillnad från sin föregångare, Amazon Prime, som erbjuder många fördelar, inklusive leverans samma dag, annons-free streaming och tillgång till företagets omfattande appkatalog är Prime Lites paket något mer begränsat.

Vi bryter ner hur dessa två nivåer skiljer sig i detalj nedan.

Amazon Prime vs Prime Lite: Vad är skillnaden?

Som rapporterats av TechCrunch, en av de stora skillnaderna mellan Amazon Prime och dess lite-version är leveransgarantier. Medan Amazon Prime erbjuder gratis frakt samma dag, en dag och två dagar på kvalificerade varor, är Prime Lites free leveranser är begränsade till två dagar.

Dessutom, jämfört med Amazon Prime, som låser upp annons-free filmer och TV-program och tillgång till Amazon Music, Lite-medlemmar är föremål för reklam och nekas åtkomst till den populära musikströmningstjänsten.

Däremot kan både Prime- och Prime Lite-medlemmar använda Prime Reading för att låna e-böcker och serier free gratis och kan dra nytta av exklusiva erbjudanden och rabatter på hela webbplatsen.

Kommer Amazon Prime Lite till USA?

Amazon har ännu inte släppt om deras Lite-tjänst kommer att vara tillgänglig för amerikanska konsumenter.

De flesta av företagets leveransgenombrott har testats på amerikansk mark innan de exporterades utomlands – inklusive Amazons ursprungliga Prime-tjänst som först lanserades i Nordamerika 2005 och ‘Prime Air’ som debuterade i Texas förra året.

Ett antal Amazon-initiativ har dock prövats i hemlighet utomlands innan de introducerades på den amerikanska marknaden.

Framför allt, innan Dash Carts distribuerades av företagen i Whole Foods över hela landet, testade Amazon “Smart Stores in India” – ett liknande program som gjorde det möjligt för konsumenter att få tillgång till produktinformation och betala för varor genom att skanna QR-koder.

Trots denna trend kommer om Amazon beslutar sig för att lansera Prime Lite i USA till stor del bero på hur framgångsrik lanseringen kommer att gå i Indien. Men med en dags frakttryck som leder till en uppsjö av frågor om arbetarnas rättigheter, från 12-timmarsdagar till eskalerande skador, är det säkert att säga att denna nedskalade, kostnadseffektiva leveranstjänst skulle välkomnas med öppna armar.