Kodexekvering avbröts – Lösning – Excel – MACRO VBA

0 Shares

Alla som har använt en dator vet att fel är ett relativt återkommande problem, det händer även på Windows, fel som kodbrott är vanliga i denna populära mjukvara.

Har du någonsin stött på detta problem? Det kan bli väldigt irriterande om det återkommer, om det gör det, oroa dig inte, det finns användbara resurser. Detta är ett återkommande problem i Excel, och även om det inte finns någon specifik orsak, finns det några tips.

Något är klart vad som händer när vi är med hjälp av makron i excel. När felet visas kan systemet inte köra makrot korrekt, varningen är bara en indikation på ett internt problem med applikationen.

Sanningen är att det finns många problem som uppstår när du använder Excel, till exempel “Excel hittade ett problem som hindrade det från att fungera korrekt” och det är viktigt att veta hur man fixar dem alla så att de inte påverkar din användning av app, så vi visar dig den här felguiden “Koden har brutits”.

Vad du behöver veta för att förstå problemet

Detta är ett problem som kan ha flera orsaker, men först måste du överväga dess grundorsak.

Vad är ett makro?

Makron är funktionalitet som finns i många applikationer, i själva verket är det inte något exklusivt för Excel då vi i många olika applikationer kan göra det komma åt dessa funktioner.

Makron är designade för att underlätta skapandet av uppgifter på våra datorer, till exempel är det möjligt att använda makron för att räkna dataceller, vilket utan tvekan är en grundläggande aspekt av programvaran.

Sammanfattningsvis beskrivs makrot som spara aktiviteter för senare uppspelning. Makron definieras också som att upprepa komplexa åtgärder som kan nås med enkla tangentkombinationer eller andra metoder.

Den här funktionen är väldigt användbar eftersom vi kan använda den upprepa komplexa funktioner på ett väldigt enkelt sätt. Något väldigt praktiskt när aktiviteter utförs cykliskt, som att skapa en specifik Excel-tabell.

Vad gör att felkoden avbryts?

Till skillnad från formelfel som “# DIV / 0! # N / A # VÄRDE »som enkelt kan korrigeras med denna bugg, situationen förändras eftersom tyvärr det finns ingen anledning bara det får det att dyka upp, i själva verket är det ett av de problem som kan ha så många orsaker att vi inte specifikt kan definiera en som gör att varningen visas.

Det antas dock att detta kan bero på oavsiktlig användning av en viss tangentkombination. Vi hänvisar till tangentkombinationen Ctrl och nyckel Paus.

Det är välkänt att denna tangentkombination förhindrar att makron körs, så problemet kan uppstå just pga av misstag trycker på båda tangenterna. I vilket fall som helst är detta bara en möjlig orsak, och i själva verket är det osannolikt att det händer eftersom tangenterna är för långt ifrån varandra för att av misstag kunna tryckas in.

Kodkörning avbröts – Lösning – Excel – MACRO VBA

Även om detta problem kan genereras av ett antal anledningar, är sanningen att vi vet när det kommer att inträffa och när exakt vi kör makrot. Av denna anledning kan vi dra slutsatsen att problemet uppstår precis efter att ha körts.

Som vi nämnde tidigare, tangentkombinationen Ctrl + Paus detta kan vara orsaken till problemet. För att förstå detta kan vi inaktivera dess exekvering genom att konfigurera problemmakrot.

  • När vi väl har lokaliserat makrot som orsakar felet, kommer vi att gå till positionera oss på det och trycka på tangentkombinationen Alt + F11.
  • Om du trycker på denna kombination visas en kod på skärmen, detta är en makrokod.
  • På vänster sida hittar du en liten meny med flera flikar. Det finns ett modulalternativ i det här utrymmet, under det ser du din makromodul som brukar kallas Modul 1även om du har flera makron är det möjligt att flera moduler dyker upp.
  • Efter den underordnade raden måste du skapa en rad med följande kod: Application.EnableCancelKey: xlDisabled.
  • Detta borde lösa problemet om det var relaterat till det som nämndes tidigare. Du kan använda det i alla makron som har detta problem.

Ovanstående metod kanske inte är den slutliga lösningen, men har visat sig vara mycket effektiv för många. Kom ihåg att denna och andra handledningar finns i Miracomosehace, en plats för alla som vill lära sig på enklaste sätt.

Det är i alla fall värt att notera att ett av sätten att uppnå stabilitet är att uppdatera Microsoft Office 2016 till den senaste versionen, då företaget hela tiden fixar olika buggar eller på annat sätt visar lösningar för användarna.

0 Shares