Kobo Elipsa, en e-boksläsare med stöd för digital penna

0 Shares

Kobo Elipsa: fusionen mellan Kindle och reMarkable 2

Kobo är ett företag som har utvecklat elektroniska bokläsare eller e-läsare under en tid. Men trots att de har bra alternativ till Amazon Kindle, måste det erkännas att det är väldigt svårt att tävla mot onlinejätten.

Men med detta nya förslag kallas Kobo Elipsa, de kan ha hittat en produkt som kunde locka många ögon och rycka en grupp användare (studenter) mycket intresserade av den här typen av utrustning som gör att hundratals böcker kan bäras i digitalt format.

Kobo Elipsa som e-boksläsare erbjuder med en 10,3-tums skärm . En generös storlek, det är sant, som bara sätter tillbaka dem som letar efter något mycket mer bärbart och lätt att lagra. Men att ha den storleken har en tydlig förklaring som vi kommer att beskriva senare. Samtidigt erbjuder den elektroniska bläckskärmen en upplösning på 1404 x 1872 pixlar (227 ppi).

Naturligtvis är det inte storleken, inte upplösningen eller andra egenskaper som antireflexbehandlingen eller justerbar ljusstyrka tack vare ComfortLight som verkligen betyder något. Det som är slående här är att det erbjuder stöd för användning av en digital penna som du kan ta alla typer av anteckningar, understryka, göra ritningar eller någon klotter på dess sidor.

Det vill säga, det är som om du slog ihop en klassisk Kindle med den senaste reMarkable 2 som erbjuder samma sak, en pappersanteckningsbok i digitalt format. Så här definieras just denna elektroniska bokläsare bäst, vilket säkert är placerat som ett mycket intressant alternativ för framför allt att läsa tekniska texter som du skulle vilja ta någon form av anteckning om och klottra för framtida referens.

Pris och tillgänglighet

Lector libros electrónicos con soporte lápiz

Som du kan se Kobo Elipsa är ett intressant förslag som helt förändrar idén om en digital bokläsare. För även om detta är något som kan göras med andra enheter som Apple iPads, är sanningen att det alltid är mer givande att ha en elektronisk bläckskärm för långa perioder av läsning jämfört med en LED.

Dessutom erbjuder den här läsaren samma möjligheter när du laddar nya böcker som vilken annan modell som helst. Å ena sidan har du din egen Kobo-butik, även en möjlighet att välja lån genom OverDrive-support och lokal synkronisering. Naturligtvis två små och snabba anteckningar.

Det första är det böcker i PDF-format och med DRM kan inte klottras . Det vill säga att du inte kunde använda skrivfunktionerna. Något lite konstigt, för en bok som man köper på papper kan man måla den som man vill, men hallå, det är något som av någon anledning blir så.

Och det andra är att böckerna du skaffar via OverDrive-lån kan målas med anteckningar, ritningar, understrykningar eller något annat grafiskt element som du kan göra med Stylus. Det enda är att dessa försvinner när du lämnar tillbaka dem till biblioteket.

För resten, den priset på Kobo Elipsa kommer att vara 399 euro . Det kan verka lite högt, men det är i raden av liknande produkter när det gäller teknik. Så om du när du såg reMarkable 2 tänkte att jag önskar att det fanns något liknande som slogs samman med en Amazon Kindle, ja här har du det. Och från handen av en tillverkare som Kobo, som mycket väl vet vad som görs med den här typen av enheter.

0 Shares