Knoppande PS4 -emulator börjar visa framsteg, kan köra hundratals spel

Något att se fram emot: Även om PS4 -emuleringen fortfarande är på babysteg började den ta ett starkare steg med en nyligen viktig uppdatering av Spine, en PS4 -emulator för Linux. Just nu kan den kompetent köra 2D -spel, och även om det verkar som att köra Sonys stora exklusiva titlar genom emulering fortfarande är långt ifrån räckvidd, är perspektivet framåt optimistiskt. Förhoppningsvis kan utvecklingen öka ännu mer när Spine så småningom går öppen källkod.

PS4 -emulering börjar bli verklig. Tidigare denna månad kom en ny betydande uppdatering av det lovande slutna källprojektet Spine, en PS4 -emulator som körs på Linux och är i privat utveckling av Reddit -användare devofspine.

Även om arbetet med programvaran startade för ett tag sedan, med en något blygsam version i juni 2019, är projektet fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadium. Enligt devofspine kan det vara riskabelt att öppna öppen källkod just nu, med för många händer på koden som kan hindra framsteg. Detta kan “späda ansträngningen i ett så tidigt skede”, säger dev. Det finns dock en förväntan att öppna projektet för allmänheten i framtiden.

Ändå verkar Spine visa mycket löfte, eftersom det presenterar sig inför samtidigt emulatorprojekt Orbital. Enligt detta inlägg från Wololo.net har Spine testats med cirka 1 000 spel och lyckades köra cirka 35% av dem, medan 40% bara kunde visa spelintro och 25% inte kördes alls. Särskilt mindre 2D -titlar fungerade bra via emulering. Allt detta dokumenteras i en kompatibilitetslista som följer med emulatorns filer.

I videon ovan kan vi se att emulering inte är perfekt, eftersom vissa textelement hamnar förvrängda eller inte visas alls. Ändå verkar prestandan anständig att betrakta spelet som spelbart, med stabila bildfrekvenser, exakt visning av sprites och klart ljud.

Spine kommer säkert att behöva lite mer utvecklingstid, eftersom det ännu inte tillåter anpassad installation av kontroller och saknar ett GUI, men det har säkert lyckats i sina första steg att bli ett annat verktyg för bevarande av spel som en konstform, precis som andra emulatorer som nu är perfekt kapabla att köra gamla klassiker från hyllade konsoler som SNES, Genesis, PlayStation 1 och 2 och många andra.

Relaterade Artiklar

Back to top button