Knep för att ta de bästa panoramabilderna med din mobil

0 Shares

Knep för att ta de bästa panoramabilderna med din mobil

De flesta mobiler nuförtiden, om inte alla, tillåter oss att ta panoramabilder , antingen tack vare panoramaläget de inkluderar eller deras vidvinkelsensor. Dessutom har du säkert provat dessa två sätt vid något tillfälle, men de har inte alltid blivit som du tänkt dig. Och det är det, att ta ett perfekt panorama är inte så lätt eftersom du ibland måste vara tydlig med en rad faktorer som hjälper oss att uppnå den perfekta bilden.

Dessutom, om du inte visste, panoramabilder är idealiska både för att fånga spektakulära landskap utan att lämna något utanför ramen och för stora föremål som träd eller byggnader. Av denna anledning kommer vi att visa dig några tips så att du kan uppnå att panoramabilderna som du tar med din terminal är på en annan nivå.

Vad är mobilens panoramaläge?

Innan vi börjar måste vi förstå att panoramaläget, som finns i alla mobiltelefoner, tillåter oss att ta en uppmätt och guidad tur av det vi vill fotografera. Det vill säga, mobilen kommer att ge oss råd om rörelsehastigheten hela tiden, så det blir ett guidat äventyr. Dessutom kommer panoramabilden som vi tar i princip automatiskt att vara sammansatt av olika fotografier som mobilen själv sammanfogar.

Panoramiska rörliga bilder

För att kunna aktivera den på vår mobil måste vi gå in i kamerans inbyggda app och leta efter ” panoramaläge “. Beroende på terminal kan den komma ut med olika namn. Men, det är alltid alltid längst till höger när du ändrar kamerainställningar mellan foto, porträtt osv.

Tips för att få bästa panorama

Efter att ha varit tydlig med vad det här läget handlar om måste det stå klart att det finns spektakulära platser som dock inte kommer att säga oss så mycket när vi tar ut det i panoramaformat. Å andra sidan finns det andra som inte är så otroliga, men som senare blir fantastiska scener efter att ha fångat dem i en panoramabild .

Därför är det viktigt att veta hur man väl väljer platsen där vi ska ta nämnda fotografi. Så när vi ser ett landskap, några höga byggnader eller den där scenen som vi tror skulle se bra ut, är det viktigt att vi tänker på panorama. Det betyder att vi måste ta hänsyn till det en panoramavy kommer att täcka mycket mer del av bilden än vi har med vår vision, så vi måste vända huvudet något åt ​​höger och vänster för att se om den platsen verkligen skulle tjäna till att ta en bild. panoramabild.

Rengör linsen på mobilen

Många gånger inser vi inte detta, och även om det kan verka dumt så måste vi inte bara hålla skärmen ren, utan det viktigaste kommer att vara att kontrollera att mobilkameran är helt ren . Detta kommer att vara en grundläggande och mycket grundläggande aspekt för att uppnå bästa resultat.

limpiar camara movil

Flytta mobilen långsamt

Vårt mål är att få en bra panoramautsikt , utan främmande effekter, en deformerad bild eller människor som sträcker ut sig framför ditt objektiv. Och det är det, det perfekta innan vi börjar ta panoramat med mobilen ser vi till att du har tid att göra det utan att någonting eller ingen stör bilden.

Efter detta kan vi börja ta panoramafotot. Dessutom, som vi nämnde tidigare, kommer vår mobil att berätta för oss hur vi måste flytta vår telefon, eftersom den monterar automatiskt bilderna , vilket resulterar i ett 180-gradersfoto. Därför behöver du inte flytta terminalen för snabbt eller för långsamt, du måste bara följa riktlinjerna som anges av den mobila enheten.

Dessutom, mobilens stöd för panoramabilder kommer att vara en viktig faktor . Därför rekommenderar vi att du håller den med båda händerna och med en bekväm och balanserad kroppshållning, för att uppnå bästa resultat.

Styr belysningen

foto a contraluz

En annan grundläggande aspekt i all fotografering kommer att vara exponeringen av ljus . Idag tillåter de flesta smartphones oss att ändra denna exponering genom att direkt vidröra det område som intresserar oss på skärmen. Naturligtvis är de bästa dagarna att ta utomhusfotografier inte när himlen är tom på moln och med en strålande sol, eftersom, även om folk tror det, är molniga dagar de bästa. Detta beror på att det inte kommer att finnas några skugg-ljuskontraster. Men om du gör det en solig dag, kom ihåg att alltid ta panoramafotot med ryggen mot solen.

Var försiktig med längden på panoramat

Det är ganska vanligt att vi vill ta i panoramabilden hela landskapet eller scenen som vi har tänkt, men sanningen är att dessa bilder kommer att bli för långa och ganska platt . Detta beror i grunden på att ju längre panorama, desto finare bild. Så det är ingen dålig idé att klippa processen lite tidigare för att få bästa möjliga bild.

Sammansättningen av bilden kommer att vara nyckeln

För att få den bästa panoraman kommer det att vara nyckeln att ha en bra bildkomposition , eftersom det inte hjälper oss bara att ta fotot och det är allt. Av denna anledning är det viktigt att använda tredjedelsregeln, definiera en intressant plats i panoramat, leka med reflektioner och symmetri och framför allt inte överbelasta bilden överdrivet. Dessutom finns det också möjlighet att ta vertikala panoramabilder, så vi uppmuntrar dig att prova.

Den perfekta accessoaren

gimbal movil stativ

Mobilkameran gör att vi kan ta bilder med riktigt bra kvalitet tack vare sitt stabiliseringssystem. Detta avsnitt kan dock alltid förbättras om vi skaffar ett tillbehör som t.ex en kardan eller ett stativ som kan anpassas efter våra behov. Med detta kommer vi att kunna sikta på en fast punkt och jämna ut rörelsen och på så sätt undvika eventuella skakningar eller oönskade rörelser.

Vikten av efterbearbetning

När vi pratar om efterbehandling hänvisar vi till det faktum att manipulera fotografierna med redigeringsverktyg, vilket hjälper oss att korrigera små fel och till och med få en högre kvalitet från bilden. Och det är det, det kommer inte att vara nödvändigt att retuschera allt, vi kan helt enkelt justera några små detaljer som exponeringen, göra ett klipp, ändra färgtemperaturen för nämnda panorama eller minska bruset i bilden. Därför, efterbehandling är ytterligare ett steg när det gäller att få det bästa panoramafotot .

Prova vidvinkeln på din mobil

Inte alla mobilkameror har en vidvinkel och ultravidvinkel , men om så är fallet i ditt fall har du tur, eftersom vi kan fånga panoramavyer med ett stort djup. Detta beror på skarp fokusering på förgrundsobjekt och suddiga bakgrunder. Dessutom kan vi använda dessa sensorer för att fånga panoramabilder både vertikalt och horisontellt, så vi behöver bara försöka uppnå den bästa bilden.

0 Shares