Knep för att spara RAM och CPU när du använder Chrome

0 Shares

Det är sant att dessa applikationer som vi hänvisar till här, blir både mer krävande och kompletta. Anledningen till detta är tydlig, och det är att de måste möta behoven hos ett växande antal användare . Därför blir hårdvarukraven för programmen fler och fler när nya funktioner läggs till. Men med allt och med detta kan man säga att webbläsaren är ett av de väsentliga programmen för tillfället.

Knep för att spara RAM och CPU när du använder Chrome

Detta är en sektor som styrs av Googles förslag, Krom , och som resten av alternativen har vi det öppet för det mesta. Men trots dess betydelse är det också ett av de mest resurskrävande typerna av program. Som du kan föreställa dig är detta ett allvarligt problem, särskilt märkbart på äldre datorer eller med något begränsade hårdvaruresurser.

Faktum är att om vi fokuserar på Chrome så är det en av de som får flest klagomål vad gäller CPU och RAM konsumtion. Därför, om vi har få initiala resurser i teamet och vi använder andra program samtidigt, kan problemen vara mycket allvarliga. Till exempel försöker Google minska dessa förbrukningar genom några av sina egna integrerade funktioner, men vi kan också genomföra några åtgärder för att minska allt detta, som vi kommer att se.

Undvik att ha många tillägg i Chrome

En av fördelarna med detta Google förslaget föreslår är det enorma antal användbara tillägg som vi kan använda. Men dessa, samtidigt som de hjälper oss i alla typer av uppgifter, kan också bli ett allvarligt problem. Vi säger detta eftersom dessa programvaror fungerar i bakgrunden när de är installerade och körs.

Detta är något som översätts till ökar CPU- och RAM-förbrukningen , vilket är precis vad vi vill undvika. Därför rekommenderar vi att du minskar användningen av förlängningar, till de som verkligen är nödvändiga.

Öppna inte flikar om du inte behöver dem

Något liknande händer med ögonfransarna som vi ibland överdrivet använder. Precis som med tillägg förbättrar de användarupplevelsen med programmet, och ibland tror vi att det inte får några konsekvenser. Men i verkligheten, när vi öppnar fler och fler flikar, förbrukning av RAM och CPU i Chrome , multiplicerar.

Detta är något som är särskilt uppenbart i vissa fall där vi öppnar dussintals av dessa element samtidigt.

Håll ett öga på Chrome Task Manager

Det kan vara så att plötsligt Google-programmet börjar konsumera mycket PC-resurser och vi vet inte varför. Tja, i det här fallet och för att minska denna förbrukning som vi pratar om kan vi ta en titt på Task Manager för själva programmet. Här kommer vi att se de element som förbrukar mest RAM och CPU, för att stänga dem.

Administratör Chrome

Det är värt att nämna att för att se det här avsnittet som vi kommenterar kan vi göra det från menyn Fler verktyg / Aktivitetshanteraren.

Inaktivera hårdvaruacceleration

Detta är en funktion integrerad i programmet som vi hittar i avsnittet Konfiguration/System. Hårdvaruacceleration är något som är aktiverat som standard i Chrome, men som vi bör avaktivera om vi har en något begränsad utrustning vad gäller hårdvaruspecifikationer för att spara CPU och RAM i Chrome.

0 Shares