Knep för att förbättra resultaten av Google-sökningar

0 Shares

Men förutom en sökmotor, Google är mycket mer, allt trots att det började så. Trots framgångarna den har haft i många av sina plattformar och tjänster som lanserades senare, som webbläsaren Chrome, har de inte velat lägga undan det som kan anses vara en av dess storheter, även om det är ett flaggskepp, själva sökmotorn. Inte överraskande har miljarder användare det som sin hemsida varje gång de startar sin favoritwebbläsare.

Knep för att förbättra resultaten av Google-sökningar

Men även om vi har använt det i många år Googles sökmotor har inte slutat växa, utvecklas och förbättras. Vi berättar allt detta för att vi kan använda en rad knep som kommer att vara till stor hjälp när du optimerar användningen. Med detta vill vi berätta att vi har möjlighet att snabbt och enkelt förbättra resultaten av våra sökningar.

Hur man söker efter liknande termer i Google

När vi gör en ny sökning på Google visas sökmotor försöker visa oss alla resultat som består av alla angivna termer. Men vid många tillfällen kan det vara så att vi är intresserade av att komplettera dessa med andra för att spara tid. Därför är det i dessa fall bäst att använda OR-operatorn för att optimera resultaten och lokalisera innehåll relaterat till flera termer samtidigt.

Detta är något som, som du kan föreställa dig, kommer att vara till enorm hjälp för oss att optimera vår tid, speciellt om vi arbetar på ett kontor.

Buscador Google

Ignorera stavning och versaler

Det är sant att vår dag till dag när vi redigerar texter eller skriver någon typ av innehåll, är det alltid tillrådligt att vara särskilt försiktig med stavning och grammatik . Detta är dock något som vi tillfälligt och för övrigt kan ignorera i Google-sökningar. Vi berättar allt detta för att sökmotorn inte kommer att skilja mellan versaler och gemener, och resultaten blir desamma oavsett om vi till exempel lägger en accent eller inte.

Därför, när det gäller att göra sökningar på ett snabbare sätt, är detta ett av undantagen där vi kan utelämna stavningen lite.

Använd punkter för att söka efter numeriska intervall på Google

Detta är ytterligare ett element som vi kan använda när vi söker i Google, speciellt om vi fokuserar på numerisk data . Med detta, vad vi vill berätta är att om vi till exempel vill att sökningen ska omfatta ett intervall av siffror, mellan två år, kan vi lägga till två punkter mellan båda värdena.

guerras entre 1870..1910

Begränsa sökningar till en specifik webbplats

Som du säkert redan vet från första hand gör Google de sökningar vi gör globalt. Dessa fokuserar på termerna som vi anger, men för att göra det mer specifikt kan vi begränsa den sökningen till en viss hemsida . Detta gör att vi måste flytta mellan resultaten som visas om det vi letar efter är det som tillhör en specifik portal.

För detta behöver vi bara använda följande parameter följt av webbadressen till webbplatsen som intresserar oss.

site:softzone.es Windows 10

Undvik sökningar på vissa termer

Som en allmän regel, när vi gör en ny sökning i Google, anger vi flera termer som är de som intresserar oss. Men dessa kan hänvisa till en mängd sektorer, vilket kan skapa stor förvirring om vilka resultat vi kommer att få. Därför, om vi vill att sökmotorn inte ska visa några resultat som tillhör ett specifikt ord, behöver vi bara skriva ett skript följt av det.

På så sätt uppnår vi till exempel att undvika att det dyker upp data relaterade till flera sektorer som inte har något att göra med men som överensstämmer med de angivna villkoren.

0 Shares