Knappgenvägar på en Xiaomi, hur man tilldelar uppgifter till dem

0 Shares

Knappgenvägar på en Xiaomi, hur man tilldelar uppgifter till dem

Smartphones har alltid kännetecknats av sina stora pekskärmar, det var just den stora nyheten som de erbjöd oss ​​jämfört med traditionella telefoner med ett fysiskt tangentbord. Men som ni vet finns fysiska knappar kvar, mestadels tre, även när det gäller Xiaomi-telefoner. Men du kan göra mycket med dem, tack vare genvägarna som Xiaomi tillåter oss att göra med MIUI.

Några knappar som kan ge mycket spel med alla möjliga kombinationer som Xiaomi mjukvarulagret erbjuder oss. På så sätt kan vi använda dem för att snabbare komma åt olika funktioner i telefonen som vi kommer att känna till nedan.

Använd knapparna på din Xiaomi

Som vi säger är de fysiska knapparna på våra mobiler normalt tre, de två för volym och en för på eller av, beroende på hur de används. Det finns några telefoner som har en fjärde knapp, dedikerad till Google-assistenten, men det är inte fallet med Xiaomi-telefoner, som oftast har dessa tre knappar . Det finns även en del telefoner, minst sagt, som har en dedikerad fysisk knapp för kameran slutare. Hur som helst, det normala är att din telefon har tre fysiska knappar, även om vissa Xiaomi-modeller också har tre ytterligare kapacitiva knappar , även om dessa är mer veteranmodeller och med några år på toppen, men deras användning övervägs fortfarande. Och den goda nyheten är att du inte behöver använda dem bara för vad de från början var designade för, för volym eller att slå på och stänga av terminalen, utan tack vare programvaran kan du enkelt programmera vad vi kan göra med dem genom att trycka på dem.

móviles xiaomi gestos navegación

Och det är att MIUI erbjuder oss dussintals knappkombinationer som vi kan använda för att utföra olika åtgärder i telefonen. Dessa är kända som knappgenvägar, som låter oss konfigurera åtkomst till nödvändiga åtgärder som att ta bilder med kameran, skärmdumpar eller ja, anropa Google-assistenten. Allt detta kan göras på ett enkelt sätt som du kommer att kunna se nedan. Några handlingar med vilken du kommer att kunna utföra många funktioner i din telefon utan att behöva tänka på att gå in i terminalen i dess olika menyer. Bäst av allt, med dessa genvägar vid många tillfällen kommer du att kunna utföra åtgärder från låsskärmen, utan att exakt behöva låsa upp den.

Xiaomi Mi 11 Ultra Europa

Hur man kommer åt alla dessa genvägar

För att kunna använda dessa genvägar måste vi först konfigurera dem efter vår smak, något vi kan göra från inställningar av vår Xiaomi-telefon. För detta behöver vi bara göra följande:

 • Ange inställningarna för din Xiaomi-telefon
 • Klicka på “Ytterligare inställningar”
 • Välj “Knappgenvägar”

botones Xiaomi

Inom den här menyn kan vi komma åt de olika åtgärder som telefonen kan göra enligt kombination av knappar som vi trycker på , inom var och en av dem måste vi välja kombinationen av knappar som denna åtgärd kommer att aktiveras med. Knappkombinationerna som vi kan välja mellan är följande:

 • Dubbeltrycka på strömbrytaren
 • Tryck och håll ned strömknappen
 • Tryck och håll ned menyknappen
 • Tryck och håll tillbaka knappen
 • Tryck på strömknappen plus startknappen samtidigt
 • Tryck på strömknappen plus menyknappen samtidigt
 • Tryck på strömknappen plus bakåtknappen samtidigt

botones Xiaomi

Som du kan se, beroende på din telefon, kommer det att finnas mer eller färre knappkombinationer för att kunna utföra de olika åtgärderna. För i MIUI-gränssnittet är det inte bara tillåtet att programmera användningen av de vanliga fysiska knapparna på de äldre märkestelefonerna, utan även de kapacitiva navigeringarna , som normalt finns längst ner på skärmen. Därför har vi upp till sju knappkombinationer som vi kan tilldela varje åtgärd som vi enkelt kan utföra med telefonen, utan att behöva gå in i funktionerna för varje meny som vi vill använda, vilket förkortar tiderna så bra genvägar som de är.

botones Xiaomi

Vilka åtgärder kan vi tilldela dessa kombinationer?

MIUI erbjuder oss inte bara ett stort antal knappkombinationer för att kunna utföra de olika åtgärderna på telefonen, utan också ett stort antal åtgärder som kan kombineras med varandra.

botones Xiaomi

Alla åtgärder som vi har till vårt förfogande är dessa:

 • Kör kamera : med det, när vi gör kombinationen vald bland alla tillgängliga, kommer kameran att köras omedelbart, så att från var som helst på telefonen, även med den låst, kan vi snabbt öppna kameran
 • Ta en skärmdump : hela namnet på denna åtgärd säger oss redan, med den valda kombinationen av knappar kan vi fånga telefonens skärm i alla dess situationer eller menyer och sedan dela bilderna.
 • Starta Google Assistant : på detta sätt kommer vi att ha ett snabbt sätt att be den här Google-assistenten om något, oavsett var vi är i telefonen kan vi ge order till assistenten.

botones Xiaomi

 • Inaktivera skärmen : ett annat bra alternativ för att sätta telefonen i ett slags spänningstillstånd, där skärmen stängs av, men vissa processer fortsätter i bakgrunden, att kunna lyssna på dem medan skärmen är avstängd.
 • Slå på ficklampan : det här är en av de mest populära genvägarna, den som låter oss starta ficklampan och lysa upp allt omkring oss. Och det bästa av allt, om det är en enkel att använda tangentkombination, kommer vi alltid att ha ljus även i de mest fientliga situationer.
 • Stäng aktuell applikation : den här genvägen låter dig avsluta appen där vi för närvarande är i förgrunden, vilket omedelbart frigör allt möjligt minne som användes under användningen, för att avleda det till andra mer nödvändiga uppgifter.
 • Aktivera delad skärm : med den här gesten kan vi dela upp skärmen på vår Xiaomi i flera delar, på ett sådant sätt att det blir väldigt enkelt att dela två olika appar på samma skärm, bara en gest räcker för att göra det.
 • Visa meny : som namnet säger låter den här funktionen oss komma åt telefonens meny oavsett var vi befinner oss i terminalen, på det enklaste sättet.
0 Shares