Klipp ut, rotera och ändra storlek på en bild i Paint.NET

0 Shares

I själva verket, på samma sätt, vill vi fokusera på detta sista förslag som vi har nämnt, Paint.NET, ett program som du kan ladda ner här . Som vi nämnde har användare idag ett stort antal alternativ av denna typ att välja mellan. En av de mest populära är den här som vi pratar om i samma rader. För att ge dig en uppfattning om vad vi säger måste du veta att detta är ett program fokuserat på att redigera fotografier och att det är helt free

Klipp ut, rotera och ändra storlek på en bild i Paint.NET

Samtidigt har den under åren fått följare över hela världen och anses vara en giltig fotoredigeringslösning för alla. Här avser vi både nybörjare och de som har erfarenhet av dessa konflikter. Det kan naturligtvis inte sägas att det når den komplexitet som vi till exempel hittar i Photoshop , men det kommer att uppfylla förväntningarna hos de flesta.

Vad Paint.NET erbjuder oss

Detta beror till stor del på alla funktioner som den presenterar, både några grundläggande för enkla uppgifter , och andra mer avancerade. Och det är att vi måste komma ihåg att många av de saker som Adobe-programmet presenterar oss, för den vanliga användaren, inte är nödvändiga. Det är därför allt som kraftfulla program erbjuder oss, men enklare som i det här fallet, blir ett utmärkt lösning .

Måla interfaz

Faktum är att detta är ett utmärkt alternativ för alla som letar efter en fotoredigerare för att retuschera sina bilder snabbt men samtidigt effektivt. Redan från början erbjuder programmet oss allt vi behöver för att fixa dessa bilder, ändra deras utseende eller utföra något mer komplexa redigeringsuppgifter. I själva verket vill vi i samma rader fokusera på några av de mest grundläggande retuscheringen funktioner. Nåväl, nu kommer vi att prata om det enklaste sättet att utföra några av de mest grundläggande och nödvändiga uppgifterna inom fotoredigering. Detta är något som vi kommer att genomföra från free förslag som vi har nämnt Paint.NET .

Beskär en bild i Paint.NET

Vid det här laget är det första vi kommer att se hur man klipper en bild i det här programmet utan att behöva komplicera det minsta. Och man kan säga att detta är en av de vanligaste uppgifterna som vi brukar göra i dessa program, beskära foton . I dessa tider kan vi hitta många anledningar till att snabbt behöva klippa en bild på vår PC. Detta kan i hög grad hjälpa oss att förbättra den, ta bort en oönskad del, att dela den osv.

Med det sagt kommer du att bli glad att veta att detta lyckligtvis är lätt möjligt med Paint.NET. Det är därför vi nedan visar dig vad du ska göra för att uppnå det. Det första vi måste göra här är öppna programmet och ladda fotot som sådant från Arkiv / Öppna-menyn.

menú arkiv Paint

Efter det har vi bilden som sådan i arbetsområdet, sedan klickar vi på verktyget som heter Välj en rektangel som vi hittar i den vänstra panelen i huvudgränssnitt av programmet. Vad vi gör nu är att dra med musen för att välja den del av fotot som vi vill behålla från totalen. När valet är gjort återgår vi till programmenyn, i det här fallet till Image.

menú bild Paint

Sedan bland alternativen som visas här ser vi ett anrop Beskär enligt urvalet, varför vi inte valde. Så vi kan se hur resten av fotot, det omarkerade området, försvinner direkt.

Rotera ett foto i programmet

Därefter ska vi utföra en annan av de vanligaste uppgifterna som vi vanligtvis utför i fotoredigeringsprogram. För att ge dig en idé hänvisar vi här till möjligheten att rotera bilden för att ge den den känsla vi behöver i det ögonblicket. aspekt vi behöver. Det kan vara så att vi ursprungligen tog fångsten fel, den kom ut vänd eller med en vinkel som inte stämmer. Det är därför vi kommer att bearbeta detta avsnitt i några steg.

Som tidigare är det första vi gör att ladda upp fotot till skrivbordet. Därefter, när vi har bilden i sikte, går vi till menyalternativet Bild. Här ska vi hitta flera förslag för att genomföra detta som vi kommenterar. Till exempel kommer vi att ha möjlighet att vänd fotot horisontellt eller vertikalt. På samma sätt kan vi härifrån rotera fotot 90 grader åt vardera sidan, eller totalt 180 grader direkt.

rotarbild

Ändra storlek i Paint.NET

På samma sätt kommer vi också att visa dig hur du här uppnår en annan av de vanligaste uppgifterna som vi vanligtvis gör med ett foto, ändra dess storlek . På så sätt kommer vi att ha möjlighet att anpassa originalbilden till den typ av användning vi behöver den för. Och det är inte samma sak om vi ska behöva det för att använda det i ett större projekt, än om vi ska skicka det med post eller utskrift.

Därför kan vi med några enkla steg ändra storleken och skalan på ett foto i Paint.NET. När vi väl har fotografisk fil som sådan på skrivbordet, i det här fallet går vi till menyalternativet Bild igen. Men nu ska vi välja menyalternativet Ändra storlek, som ger vika för ett nytt, mindre fönster.

redimensionellt nät

I dem hittar vi en bra mängd data av intresse om själva fotot. Vi kommer att se den faktiska storleken på filen, höjden och bildens bredd , eller dess upplösning. Därför behöver vi bara ändra dessa värden till de dimensioner och upplösning som intresserar oss. Det kommer också att uppskattas att i realtid kommer Paint.NET att visa oss den nya storleken på fil efter ändringarna.

0 Shares