Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kina föreslår nya regler för att begränsa smartphoneanvändning för barn

Kinas Cyberspace Administration har föreslagit nya regler som begränsar smartphoneanvändning för barn under 18 år i ett försök att ta itu med farhågor om närsynthet och internetberoende.

Utkastet till riktlinjer föreslår att barn i åldrarna 16 till 18 bör ha maximalt två timmars smartphoneanvändning per dag, medan de i åldrarna åtta till 16 bör begränsas till en timme. Barn under åtta skulle bara få åtta minuters smartphoneanvändning.

De föreslagna reglerna uppmanar också leverantörer av smarta enheter att införa “minor mode”-program som blockerar internetåtkomst på mobila enheter från 22:00 till 06:00. Tidsgränser skulle också sättas för smartphoneanvändning under dagen.

Även om flytten syftar till att skydda barns hälsa och välbefinnande, har den haft en inverkan på kinesiska teknikföretag. Aktierna i dessa bolag sjönk efter offentliggörandet av utkastet till riktlinjer.

Den kinesiska regeringen har vidtagit åtgärder för att reglera teknikindustrin och har tidigare infört ett utegångsförbud för videospelsspelare under 18. De senaste föreslagna reglerna indikerar ett förnyat fokus på att skydda den yngre generationen från de potentiella skadliga effekterna av överdriven smartphoneanvändning.

Cyberspace Administration i Kina söker offentlig feedback om riktlinjerna fram till den 2 september, varefter de slutgiltiga reglerna kommer att implementeras.

Via