Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kia Motors EV6 Compact SUV kommer till Indien i juni 2023

Ämne: Kia Motors EV6 Compact SUV kommer till Indien i juni 2022

Kia Motors rustar för sin nästa lansering i Indien. Dubbad som Kia EV6, är det det första elfordonet från Kia i Indien som sannolikt kommer att anlända så snart som juni 2022. Elfordonet kommer att markera början på ett sex-modellerbjudande 2021 från Kia och Hyundais partnerskap i landet. Läs med för att veta mer om den kommande EV.

Kia Motors lanserar EV6 i Indien i juni 2022

Enligt uppdateringarna är Kia Motors EV6 en medelstor kompakt SUV i Indien och kommer att vara helt elektrifierad med höga EV-drivlinaspecifikationer. EV6 delar mycket av sina specifikationer med Hyundai IONIQ 5. Vad som är viktigt att veta här är att EV6 kommer att lanseras i Indien med den färdigbyggda enheten (CBU) och det råder ingen tvekan om att den kommer att packa in en rejäl prislapp för att kompensera för detsamma.

Kia Motors avslöjar EV6 kompakt SUV i Indien i juni 2022

Kia Motors EV6-specifikationer

Kia EV6 kommer att finnas tillgänglig i två drivlinor, alias en enmotorig bakhjulsdrift (RWS) eller så kan du få en dubbelmotorig fyrhjulsdrift (AWD). Den förra ger 170 hk medan den senare förstärker den till 235 hk. Båda modellerna kommer att baseras på e-GMP-plattformen för elbilar som tillverkats i ett partnerskap mellan Hyundai och Kia. Det finns ett 58 kWh batteripaket integrerat i basmodellen medan den mycket specificerade modellen kommer att få ett kraftigare 77,4 kWh-paket.

Att para ihop det starkare batteripaketet ger också olika utgångar. Den kommer att få 229 hk ökade på RWD-varianten medan AWD-varianten kommer att få 325 hk tack vare det större batteriet. Intressant nog finns det en GT-linje med EV6 också där AWD med dubbla motorer kommer att kunna producera 585 hk maximala hästkrafter med 740 Nm toppvridmoment för att gå med den.

Beroende på trim kommer EV6 att packa in HUD, avancerat förarassistanssystem (ADAS), layout med dubbla skärmar, uppkopplad bilteknik, bland annat. Eftersom bilen kommer att följa en CBU-rutt kommer priserna att vara smarriga. Det fanns dock ingen uppdatering om prissättningen när detta skrevs.