Kia Carens SUV lanserad i Indien; att ta sig an XUV700, Safari,…

0 Shares

Kia har dragit av sig slöjan från sin fjärde bilmodell i Indien – Kia Carens. Företaget höll ett lanseringsevenemang i New Delhi för att introducera Kia Carens globalt. Den helt nya Carens SUV presenteras som en RV (Recreational Vehicle) med en treradig design och sex/sju sittplatser. Den sydkoreanska biltillverkaren avslöjar också sin plan att ta med elva elfordon till 2026.

Kias befintliga portfölj i Indien inkluderar Seltos, Carnival och Sonet. Och nu kommer Carens att ge sig ut på vägen någon gång under nästa år byggd med företagets nya design kallad ‘Opposites United’ byggd för indiska familjer. Låt oss gå in på detaljerna om Kia Carens SUV.

Kia Carens funktioner

Efter “Opposites United”-designfilosofin kommer Kia Carens med en Tiger-nosfrontgrill, takspoiler, skarpt LED-huvud och baklyktor och integrerade LED-varselljus för ett förbättrat visuellt utseende. Den SUV-liknande bilen har sex krockkuddar som standard med säkerhetsfunktioner elektronisk stabilitetskontroll (ESC), fordonsstabilitetshantering (VSM), däcktrycksövervakningssystem (TPMS) och skivbromsar.

LÄS ÄVEN: MG:s nästa elbil i Indien kommer att kosta mellan Rs 10 till 15 lakh

Invändigt har bilen en omslutande instrumentbräda med en högblank svart panel. Den erbjuder omgivande belysning med 64 färgkombinationer. Den har en 10,25-tums HD-infotainmentskärm med pekskärmsfunktioner och Bose Premium Sound System med 8 högtalare. Den kommer med ett taklucka och har många sittunderlag för mer förvaringsutrymme.

Kia Carens SUV kommer att erbjudas med flera motorer och transmissionsalternativ som drivs av både bensin- och dieselmotor. Den levereras med tre körlägen för manuell, sexväxlad automatisk och dubbelkopplingsväxellåda (DCT). Den levereras i tre nya färger – Imperial Blue, Moss Brown och Sparkling Silver.

LÄS ÄVEN: Oppo Find N hopfällbar har en kompakt design och ett bättre gångjärn än Galaxy Z Fold 3: Ta reda på dess pris och specifikationer

Kia Carens Pris och tillgänglighet

Företaget har inte avslöjat pris- och tillgänglighetsdetaljerna för Kia Carens för den indiska marknaden ännu, men det kommer säkert att göra det. Men Kia Carens är redo att konkurrera med Tata Safari, Hyundai Alcazar och Mahindra XUV700 i landet som redan säljs någonstans runt Rs 20 lakhs.

0 Shares