Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Keepa vs camelcamelcamel – vilket är bättre?

Priserna ändras varje dag på Amazon. Att hålla koll på Amazons priser gynnar både köpare och säljare; det är dock viktigast för säljarna.

Som Amazon-säljare är övervakning av produktpriset ett säkert sätt att hålla sig över konkurrenterna. Dina konkurrenter prissätter alltid sina produkter och om du inte anpassar dina efter det kommer du att hamna på efterkälken.

Bortsett från det ger spårning av konkurrentpriser dig en uppfattning om hur mycket de tjänar när du korsar priser och recensioner.

Att spåra Amazon-priser behöver inte vara svårt arbete. Det finns många Amazon prisspårningsverktyg du kan använda, inklusive betalda och free ettor. I det här inlägget ska vi titta på två free sådana – Keepa och camelcamelcamel.

Båda verktygen skryter med många användare som erkänner sina fördelar, och några nackdelar också. Jag kommer att granska Keepa vs camelcamelcamel för att ta reda på vilket som är bättre.

Vad är Keepa?

Keepa är ett verktyg för att spåra Amazons prishistorikdata. Plattformen spårar mer än 1900 Amazon-produkter och låter dig spåra Amazon-priser på både mobil och dator.

Det här verktyget är lätt att använda eftersom du har flera spårningsalternativ. Du använder antingen spårningsalternativet på webbplatsen, går över de bästa Amazon-erbjudandena eller använder webbläsartillägget direkt från Amazons webbplats.

Du kan söka efter priser på olika Amazon-marknader i Amerika, Europa och Asien – det finns fler än 10 marknader som stöds. Med detta kan du jämföra och kontrastera internationella Amazon-priser.

Även om du kan använda Keepa för freeplattformen har vissa premiumfunktioner vid ett abonnemang.

Utforska de bästa alternativen till Keepa.

Vad är camelcamelcamel?

kamelkamelkamel beskrivs som en “prisspårare som ger prisfallsvarningar och prishistorikdiagram för produkter som säljs av Amazon”. Verktyget har funnits i cirka 14 år eftersom det grundades av Daniel Green 2008.

camelcamelcamel lanserades för att hjälpa Amazon-säljare att tjäna mer pengar och det är 100 % free. Du kan få prisinformation från flera Amazon-marknader och från miljontals produkter. Du kan använda camelcamelcamel, webbläsartillägg eller bookmarklet.

Verktyget ger dig också insikter om toppprodukter, dagliga och veckovisa prissänkningar. Som en del av Amazon Associate-programmet kan du beställa produkter direkt från camelcamelcamel medan du surfar.

Kolla in fler verktyg som camelcamelcamel.

Komma igång

Keepa

Du kan besöka Keepas webbplats och börja övervaka produktpriserna direkt; det är inte obligatoriskt att registrera ett konto. Men det finns mycket att vinna som en registrerad Keepa-användare.

Registreringen är enkel och du behöver bara en e-postadress, användarnamn och lösenord för att slutföra den. Som ett alternativ kan du registrera dig med ditt Amazon-, Google-, Facebook- eller Twitter-konto.

Dessutom kan du helt enkelt installera Keepa webbläsartillägg på en webbläsare som stöds; detta kräver inte heller att du skapar ett konto men det är idealiskt att skapa ett.

När du har installerat och aktiverat webbläsaren kommer du att kunna spåra Amazons prisdata direkt på Amazons webbplats.

kamelkamelkamel

camelcamelcamel är öppen för alla att använda, oavsett om de har ett konto eller inte. Om du har ett konto kan du dock komma åt fler funktioner som att spåra flera pristyper och centraliserad prisbevakningshantering.

Du behöver bara en e-postadress och ett lösenord för att skapa ett konto. Dessutom kan du skapa ett konto med ditt Facebook-, Twitter- eller Google-konto.

Med webbläsartillägget får du också omedelbar tillgång till camelcamelcamel när den väl har installerats – igen, du behöver inte registrera dig.

Ett annat sätt att komma igång med camelcamelcamel är att använda bokmärket. Allt du behöver göra är att dra de tre kamelernas logotyp – du ser detta i det övre hörnet av webbplatsen – och släpp i din bokmärkesfält.

När du bläddrar i produkter på Amazon klickar du helt enkelt på bokmärket för tre kameler så omdirigeras du till sidan för kamelkamel med produktens prishistorik.

Dom

Både camelcamelcamel och Keepa tillåter både registrerade och oregistrerade användare. Keepa tar dock övertaget här eftersom du kan registrera dig direkt med ditt Amazon-konto.

Prishistorik/Spårare

Keepa

Från Keepa-menyn hittar du alternativet Spåra. Klicka på den så kommer du till prisspåraren. Allt du behöver göra är att söka efter produkter du vill spåra med deras titel, ASIN eller produktlänk.

Från resultatsidan får du en snabb översikt över det aktuella priset – Amazon-priset, det nya priset och det gamla priset. Du får mer inblick i prishistoriken när du klickar på produktlänken.

Höjdpunkten är prisdiagrammet som visualiserar prishistoriken månad för månad. På fliken Spåra produkt gör du spårningen. Först och främst väljer du din marknadstyp och anger priser för nya, gamla och Amazon.

Du kan ställa in trackern så att den körs i två veckor, en månad, tre månader, sex månader, ett år, två år, tre år och till och med 10 år. Närhelst priset når det värde du anger får du en varning.

Det finns tre spårningslägen – grundläggande, avancerad och proffs. Grundplanen är enligt beskrivningen ovan. Med det avancerade läget kommer du att kunna spåra blixtaffärer med hjälp av memon och taggar.

Pro-spårningsläget låter dig spåra försäljningsrankning, betyg, antal recensioner och mer – du kan spåra produktlistpris, Amazon-inbytesvärde, renoverat pris, etc.

Kolla upp: Bästa verktygen för Amazon FBA-säljare

kamelkamelkamel

Du kan komma åt camelcamelcamel Amazon prisspårare via hemsidan; det är sökfältet. För att använda spåraren anger du bara en Amazon-URL eller produktsökord i sökfältet.

Från resultatsidan kan du enkelt filtrera efter kategori eller beställning. camelcamelcamel ger en sammanfattning av produktpriserna inklusive Amazon-pris, 3:e parts nytt pris och 3:e parts begagnade pris.

När du klickar på produkten kommer du till huvudspårningssidan. camelcamelcamel låter dig spåra någon av de tre pristyper som nämnts tidigare. Spåraren är enkel; du anger ett pris som du vill få varningar om, anger din e-post och klickar sedan på börja spåra.

När priset sjunker till det beloppet får du ett mejl. På spårningssidan hittar du också en prishistorikvisualisering. Du kan justera datumintervallet för att få fler insikter.

Nedan finns information om Amazons prishistorik där du hittar det aktuella priset, högsta priset, lägsta priset och det genomsnittliga priset på produkten över tiden.

Sist på sidan är avsnittet Produktdetaljer. Mycket av informationen här är vad du får på Amazon. Den enastående posten är dock informationen “Sista spårade”. Med detta vet du om andra spårar produkten också.

Dom

Spåraren på camelcamelcamel och Keepa är pålitliga. Den senare vinner dock här eftersom den har fler spårningsalternativ.

Utforska: Bästa Chrome-tillägg för Amazon FBA

Amazon Markets som stöds

Keepa

Keepa låter dig spåra produkter från 11 olika Amazon-marknader. I Nordamerika har du USA, Kanada och Mexiko; i Sydamerika kan du spåra produkter i Brasilien.

Om ditt intresse är på europeiska marknader låter Keepa dig spåra Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spaniens Amazon-marknader. I Asien stöder plattformen Japan och Indien.

Med alla dessa är det tydligt att Keepa stödjer alla stora Amazon-marknader globalt. Den mest använda av Keepa-användare är den amerikanska marknaden – Amazon.com.

Sajten är unisont tillgänglig på flera språk inklusive engelska, tyska, franska, japanska, kinesiska, italienska och spanska.

kamelkamelkamel

Med camelcamelcamel kan du spåra produkter på åtta olika Amazon-marknader. Plattformens huvudsakliga intresse är på europeiska marknader. Bland de åtta är endast två nordamerikanska marknader medan de återstående sex är europeiska marknader.

De nordamerikanska marknaderna inkluderar USA och Kanada. Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien är de europeiska marknaderna du kan spåra.

Du kan byta till din favoritmarknad med hjälp av alternativen längst ner på sidan; du kan inte göra det från trackern. För översättningar finns camelcamelcamels webbplats på engelska, spanska, franska, tyska och italienska.

Dom

Du kan spåra internationella Amazon-marknader med både Keepa och camelcamelcamel. Keepa stöder 11 medan camelcamelcamel stöder åtta – Keepa vinner.

Varningar

Keepa

Keepa-spåraren handlar om varningar. När produktpriset sjunker till det belopp du angett får du information via varningar. Med Keepa har du fyra alternativ för att få varningar.

Det första och mest populära alternativet är via e-post. Ange bara din e-postadress och tryck på knappen. Det andra alternativet är via Telegram som kräver att du länkar ditt Keepa-konto till ditt Telegram-konto.

För det tredje kan du använda Keepa-mobilappen som är ett av de enklaste alternativen. Slutligen kan Keepa skicka prisaviseringar till ditt personliga RSS-flöde. Du kan aktivera varningar för blixterbjudanden och även larma återuppkoppling.

kamelkamelkamel

Prisvarning är en av de primära funktionerna på camelcamelcamel-plattformen. Från spårningssidan är det e-postmeddelandet du anger där dina e-postmeddelanden går. Prisspårningsverktyget stöder inte någon annan spårningsmetod förutom e-post.

Efter att ha angett din e-post, ställt in önskat pris och klickat på Starta spårning får du ett e-postmeddelande som bekräftar att din produkt nu spåras.

Du kommer också att omdirigeras till en privat camelcamelcamel-sida för att spåra produkten. Det är idealiskt att spara webbadressen till den här sidan. Men när du får en prisavisering omdirigeras du till sidan för att granska priset.

Dom

Vinnaren här är Keepa. Keepa stöder varningar via e-post, Telegram, mobilapp och RSS-flöden; camelcamelcamel stöder endast e-post.

Prishistorik

Keepa

Keepa levererar djupgående prishistorikdiagram. Sjökorten är ansvariga, du kan expandera, dra ihop, zooma in och ut med fingrarna (på pekskärmsenheter) och musen på datorer.

Det finns så många funktioner i prishistorikdiagrammen. Först och främst finns det statistiken som ger en översikt över de lägsta, nuvarande, högsta och genomsnittliga priserna på Amazon, nya och begagnade.

Den kanske mest intressanta funktionen är alternativet Jämför Amazon-priser. Med den här funktionen kan du jämföra Amazons prishistorik för en viss produkt på olika Amazon-marknader.

Dessutom kan du dela och bädda in prishistorikgrafen på andra plattformar/hemsidor via en enkel URL.

kamelkamelkamel

Från camelcamelcamel Amazons prishistorikdiagram får du en visualisering av nuvarande, högsta, lägsta, genomsnittliga och önskade priser, tillsammans med deras specifika datum.

För mer information, avsnittet Information om Amazons prishistorik täcker inte bara Amazon-priser utan också priser för nya och använda tredjepartspriser från tredje part. Du kan anpassa diagrammet till en närbildsvy eller ta bort extremvärden.

Det finns datumintervallsfältet under diagrammet för att justera tidsramen. Även om camelcamelcamel stöder flera Amazon-marknader, finns det inget alternativ att jämföra prishistorik mellan marknader direkt.

Dom

camelcamelcamel ger tillförlitlig prishistorik, men den saknar den jämförelse som finns tillgänglig på Keepa. Därför vinner Keepa för femtende gången.

Utforska: Bästa Amazon sökordsrankningsverktyg

Webbläsartillägg

Keepa

Alla Keepas funktioner är tillgängliga i webbläsartillägget. Webbläsartillägget Keepa är tillgängligt för alla större stationära webbläsare. Detta inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari och Microsoft Edge.

På mobilen finns det bara ett tillägg tillgängligt för Mozilla Firefox och endast på mobila Android-enheter. Webbläsartillägget finns i dessa webbläsares butiker. När du klickar på tilläggsikonen på Keepas hemsida, omdirigeras du till webbläsarbutiken.

Keepas webbläsartillägg är ganska populärt med mer än två miljoner användare enbart på Google Chrome. Det är också lätt eftersom Chrome-tillägget väger mindre än 70 kb.

kamelkamelkamel

Du kan använda webbläsartillägget camelcamelcamel på de fem stora tillgängliga webbläsarna. Detta inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Apple Safari och Opera. Observera att camelcamelcamel inte stöder mobila webbläsare.

Du kan ladda ner tilläggen från respektive webbläsarbutiker. På Google Chrome har webbläsartillägget camelcamelcamel över 700 000 användare. Dessutom väger webbläsartillägget cirka 655 kb.

Dom

camelcamelcamel stöder inte mobila webbläsare medan Keepa stöder mobila webbläsare. Omvänt stöder Keepa inte ett bokmärke, till skillnad från camelcamelcamel; därför är det oavgjort.

Mobilsupport

Keepa

Om du behöver en Amazon-prisspårare att använda på mobilen är Keepa en av de bästa. Faktum är att Keepa har en mobilapp för Android- och iOS-enheter; du kan ladda ner den här appen från Google Play Store respektive Apple Store.

Med mobilappen kan du göra precis allt du kan med hemsidan. Detta inkluderar att se pris- och försäljningsrankningshistorik, söka efter Amazon-produkter, visa produktdata och få varningar om prissänkningar.

En exklusiv funktion du får med mobilappen är streckkodsläsaren. Du kan identifiera produkter på Amazon genom att skanna deras streckkoder. Utöver mobilappen har Keepa en mobil webbläsartillägg för Mozilla Firefox.

kamelkamelkamel

camelcamelcamel erbjuder inte exklusiv support för mobila enheter. Det finns inga mobilappar och inga webbläsartillägg för mobila enheter.

Du kommer dock inte ha problem med att använda camelcamelcamel från din mobila webbläsare via webbplatsen. Webbplatsen är responsiv och kommer att anpassas för att passa din skärm oavsett din mobil/surfplatta enhetstyp eller storlek.

Faktum är att camelcamelcamel har en mobil- och datorwebbplats. Du kan växla mellan båda längst ner på sidan.

Dom

Den klara vinnaren här är Keepa med mobilappar och ett webbläsartillägg för Firefox mobil. camelcamelcamel har inga.

Kolla upp: Bästa Amazon-säljarskanningsappar

Integrationer

Keepa

Till att börja med integrerar Keepa med olika webbläsare som redan nämnts tidigare. Bortsett från det låter Keepa dig integrera med eBay. Därför är Amazon inte den enda onlinemarknaden du kan hämta produktprisdata från.

Vad du får med Keepa är tillgång till eBay prishistorik grafer. Detta är dock en premiumfunktion. För att använda det måste du ha ett konto och betala månadsabonnemang för Keepa.

Dessutom har Keepa ett API, och precis som eBay-integrationen är det en premiumfunktion. Med API:et kan du ansluta andra webbplatser/plattformar med Keepa för att söka efter Amazons produktinformation och historik.

kamelkamelkamel

camelcamelcamel är ett fristående verktyg. Bortsett från webbläsartilläggen kan du inte ansluta prisspåraren till någon annan plattform.

Camelcamelcamel-administratörerna säger specifikt att de “inte kan sälja (eller ge tillgång till, via API eller ladda ner) vår historiska prissättning och försäljningsrankningsdata.” Så allt börjar och slutar på webbplatsen.

För det första låter camelcamelcamel dig importera Amazon önskelistor – alla offentliga Amazon-listor i allmänhet. Du behöver bara ange listans URL och du får prisdata för varje produkt som den innehåller.

Dom

Med tillgång till eBay prishistorikgrafer och API-stöd är Keepa den bättre plattformen när det kommer till integrationer.

Premiumfunktioner

Keepa

Tillgång till eBay prishistorikdiagram är bara en av premiumfunktionerna du får när du betalar för ett Keepa-abonnemang. Bortsett från det får du också tillgång till interaktiva försäljningsrankningshistorikgrafer, interaktiva köpboxprishistorikgrafer, antal erbjudanden och gransknings-/betygshistorikgrafer.

Dessutom kommer prenumerationen med tillgång till tabell- och variantdataexport, produktlistimport och -export, bästsäljar-, toppsäljar- och säljarens skyltfönster.

Observera dock att daglig åtkomst är begränsad, beroende på din kvot. Dessa är mycket värdefull data och information så begränsad tillgång är nödvändig för att förhindra missbruk.

kamelkamelkamel

Det finns inga premiumfunktioner med camelcamelcamel. Detta beror på att plattformen är helt free och kräver inget abonnemang.

Dom

Av de två Amazon-prisspårarna har du bara tillgång till premiumfunktioner med Keepa.

Kundsupport

Keepa

Du kan få support på Keepa via e-post. Bortsett från det finns hjälp tillgänglig via kommentarsektionen. I det här avsnittet hittar du inlägg och kommentarer/svar om olika ämnen om att använda Keepa.

Detta inkluderar allmänna diskussioner, hjälp, meddelanden, funktionsförfrågningar, felrapporter, etc. Kunskapsbasen är tillgänglig via kategorin Hjälp i avsnittet Kommentarer.

Det finns också avsnittet FAQ där du kan hitta verifierade svar från plattformens administratörer. Du kan inte skapa inlägg eller släppa kommentarer i avsnittet Kommentarer utan ett konto.

kamelkamelkamel

camelcamelcamel erbjuder support till användare via e-post. Men innan de skickar e-post, rekommenderas användare att först kontrollera FAQ. Du får inget svar om du skickar ett mail om ett ämne som har behandlats i FAQ.

FAQ-sidan innehåller svar på frågor om hur du använder camelcamelcamel-plattformen. Detta inkluderar hur plattformen fungerar, skapa varningar, inaktivera varningar och sätt att lösa vissa användarfel.

Observera att camelcamelcamel har en blogg där du kan hitta annan information om plattformen.

Dom

Både camelcamelcamel och Keepa har liknande kundsupport; därför är det oavgjort.

Keepa vs camelcamelcamel: Prissättning

Keepa

Keepa är free men för att komma åt premiumfunktionerna som nämnts tidigare måste du betala ett månatligt abonnemang. Prenumerationen kostar €19 per månad. Du kan också betala €189 för ett år och spara €39.

kamelkamelkamel

camelcamelcamel har inga prisplaner. Du kan komma åt alla funktioner för free om du skapar ett konto.

För-och nackdelar

Keepa-proffs

 • Lätt att använda
 • Registrering är inte obligatorisk
 • Stöder registrering med ett Amazon-konto
 • Flera spårnings- och varningsmetoder
 • Stöder 12 Amazon-marknader
 • Prisjämförelse mellan olika marknader
 • Webbläsartillägg och mobilappar
 • Stöder API

Keepa Nackdelar

 • Det är inte alla funktioner free

camelcamelcamel Proffs

 • Lätt att använda
 • Registrering är inte obligatorisk
 • Enkel att använda
 • Stöder åtta Amazon-marknader
 • Pålitlig spårare och varningar
 • Webbläsartillägg och bokmärke

camelcamelcamel Cons

 • Endast e-postvarningar
 • Stöder inte prisjämförelse
 • Inga mobilappar
 • Inget API

Kolla upp: Beprövad Amazon-kursgranskning och rabattkod

camelcamelcamel vs Keepa: likheter och skillnader

Likheter

 • Båda är lätta att använda
 • Du kan använda båda plattformarna utan att skapa ett konto
 • Med antingen camelcamelcamel eller Keepa får du pålitliga Amazon-prisspårare
 • De stöder båda flera Amazon-marknader
 • Både camelcamelcamel och Keepa stödjer varningar via e-post
 • Båda har webbläsartillägg

Skillnader

 • Med Keepa kan du registrera dig med ditt Amazon-konto; dock stöder camelcamelcamel bara Google, Facebook och Twitter.
 • Keepa har fler spårningsalternativ än camelcamelcamel
 • camelcamelcamel stöder åtta Amazon-marknader medan Keepa stöder 12 Amazon-marknader
 • Keepa stöder varningar via e-post, Telegram, mobilapp och RSS-flöden medan camelcamelcamel endast stöder e-post
 • Keepa har ett API medan camelcamelcamel inte har det
 • Du kan inte jämföra priser mellan olika Amazon-marknader med camelcamelcamel men du kan med Keepa
 • Keepa har en mobilapp medan camelcamelcamel inte har det

Slutsats – Keepa vs camelcamelcamel – Vilket är bättre?

Det är uppenbart att det bättre verktyget mellan Keepa och camelcamelcamel är Keepa. Från funktionsjämförelsen slår Keepa camelcamelcamel i nästan varje avsnitt.

Noterbart är att Keepa har mobilappar, stöder flera varnings- och spårningsalternativ och stöder ett API – du får ingen av dessa med camelcamelcamel.