KB5003214, kvalitetsuppdatering för Windows 10 2004, 20H1 och 21H1

0 Shares

KB5003214, kvalitetsuppdatering för Windows 10 2004, 20H1 och 21H1

Som vanligt i Windows ekosystem släpps två olika uppdateringar per månad. Å ena sidan har vi de kumulativa patcharna, den andra tisdagen i månaden, som inkluderar korrigeringar för alla säkerhetskorrigeringar som släppts under den senaste månaden och kvalitetskorrigeringarna för den senaste månaden. Och å andra sidan har vi de nya kvalitetspatcharna, tillgängliga i slutet av månaden, som försöker korrigera buggar och problem i operativsystemet som inte är relaterade till säkerhet. Så efter säkerhetskorrigeringarna i maj är det nu turen till kvalitetsuppdateringen KB5003214.

Under några timmar har Microsoft gjort det tillgängligt för användarna ny valfri , kvalitetsuppdatering för Windows 10. Den här uppdateringen är den första som inte når version 1909 efter att den nådde sitt slut för två år sedan. Veckor. Dessutom är det den första kvalitetsuppdateringen som användare som redan har uppdaterat till Uppdatering maj 2021 , Windows 10-uppdatering 21H1, kommer att ta emot. Vad KB5003214-patchen tillför Windows 10

Den enda “nyheten” som vi kan hitta i den här nya uppdateringen är att ” Nyheter och intressen panelen är nu tillgänglig för fler användare. Om den nya Bing-nyhets- och väderwidgeten ännu inte har dykt upp är det lätt att äntligen ha den tillgänglig efter att ha installerat den här nya kvalitetsuppdateringen.

Desplegable Noticias Intresses W10

Utöver den här nya funktionen ger den här nya patchen ett stort antal Bug fixar . Många av dem är buggar på mycket låg nivå som bara kan upplevas av användare som utför mycket specifika uppgifter. Det finns dock flera buggar som kan påverka vårt team:

Den här uppdateringen har åtgärdat ett problem som orsakade Din telefon app för att förbruka enorma mängder resurser på datorn. Och det har också åtgärdat ett problem som förhindrade att starta Android-appar från systemets aktivitetsfält.

Efter installation av uppdateringen kan HDR-videor spelas upp smidigt på icke-HDR-aktiverade skärmar och ljud, sprakar eller poppar när du använder 5.1 surroundljud hörlurarna är borta. Och några buggar som kan påverka PC-prestandan negativt har också fixats.

Ladda ner patchen … om du vågar

Efter att denna uppdatering nått Insider-användare inom Beta- och Release-kanalerna är det nu alla icke-Insider-användares tur, de som använder stabila versioner av operativsystemet. Den här patchen är för närvarande endast tillgänglig för nedladdning och installation för hand från Microsoft Update-katalogen. Därför måste vi ladda ner det från den här länken för att installera det.

Vi hoppas att den här uppdateringen kommer att nå alla användare under de närmaste timmarna Windows uppdatering , men för tillfället har det inte dykt upp ännu. När den gör det kan vi se den som en valfri uppdatering, som vi kan välja om vi vill ladda ner den eller lämna den som “väntande”. Och med tanke på problemen som de senaste kvalitetspatcharna har medfört är det bästa alternativet att släppa det.

Den 8 juni, Patch Tuesday, kommer de nya säkerhetskorrigeringarna för Windows 10. Och de kommer att inkludera denna kvalitetskorrigering, med alla korrigeringar.

0 Shares