Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kapselrecension: Thermaltake Meka-tangentbord och Black Element Mouse

Introduktion

Mekaniska tangentbord har blivit allt mer eftertraktade under det senaste året, med fler och fler tillverkare som hoppat på tåget och ofta producerar gamerorienterad hårdvara med mekaniska Cherry MX-switchar. Att bli mekanisk har mycket att erbjuda både den rutinerade maskinskrivaren och den seriösa (eller till och med halvseriösa spelaren), och vi har gått igenom dessa fördelar i våra recensioner av Rosewills RK-9000-tangentbord (med Cherry MX Blue-omkopplare) och Corsairs Vengeance K60 och K90 tangentbord (med Cherry MX Red switchar).

Ett litet tag har vi också haft till hands en trio av Thermaltakes Meka-tangentbord (tillsammans med deras Black Element-mus), och alla dessa tangentbord har Cherry MX Black-switchar. Så vi har några frågor att besvara här: vad är det med alla dessa färgade switchar, vad har Thermaltake gjort av dem och vilken kommer att vara bäst för dig? Och som en betydande anmärkning, i en värld som domineras av Razer- och Logitech-möss, vad ger Thermaltake till bordet med Black Element?

Thermaltake Meka i tre smaker

Med Thermaltake Meka har vi inte ett utan tre tangentbord till hands, vilket låter mer betungande än det är. Alla dessa tre tangentbord har samma byggmaterial och samma Cherry MX Black-switchar; de skiljer sig endast i storlek, layout och ytterligare funktioner. I ordning från minsta till största har vi Meka, Meka G1 och Meka G-Unit.

Den minsta av de tre, Meka (utan suffix) har den mest komprimerade/komprimerade layouten. Dokumentnavigeringstangenten är borta, med knapparna Infoga och Radera flyttade till ovanför det numeriska tangentbordet medan tangenterna Page Up, Page Down, Home och End förflyttades till numeriska tangenterna. Mer förbryllande är den omvänd L-formade Enter-tangenten, som tvingar “\” (“|”)-tangenten att dela utrymme med Backstegstangenten. Och förmodligen den mest oförlåtande förändringen är att flytta “? /”-tangenten från vänster om höger skift-tangent till höger om upp-pilen. Mekaniska växlar eller inte, Mekas bisarra layout gör den till ett dåligt val för många maskinskrivare, särskilt de som rutinmässigt växlar mellan tangentbord. Om Thermaltake velat spara utrymme skulle de ha varit bättre att titta på tangentbordslayouter för bärbara datorer med tangentbord snarare än att sätta ihop denna chimär. På den goda sidan av saken, notera att Meka också har två USB 2.0-portar på toppen, vilket alltid är en välkommen touch.

Nästa tangentbord, och min personliga favorit, är Meka G1. G1 har den mest standardiserade tangentlayouten av de tre; det enda problemet är att ersätta Windows-tangenten med en Fn-tangent och sedan flytta över Windows-tangenten till höger om mellanslagstangenten. Jag är personligen inget fan av den förändringen, men spelare som har behövt vänja sig vid att undvika Windows-nyckeln kommer förmodligen att bli glada över att se flytten. G1:s massiva kabelbunt innehåller två USB 2.0-kontakter (en för tangentbordet och en för de två USB 2.0-portarna överst på tangentbordet) tillsammans med genomgångskablar för hörlurs- och mikrofonuttagen på ditt torn som ansluts till uttagen på toppen av tangentbordet (bredvid USB 2.0-portarna). Användare som föredrar PS/2-anslutning har också det alternativet, och Thermaltake inkluderar ett avtagbart handledsstöd i plast. Det enda jag inte gillar är att alla låslysdioder är väldigt ljusröda; Jag tyckte faktiskt att Num Lock var lite distraherande.

Slutligen finns det Meka G-Unit, den största av de tre. Mitt enda klagomål med den här är den omvänd L-formade Enter-tangenten, men de dedikerade mediaknapparna, volymkontrollerna, makrotangenterna och kontrollen av bakgrundsbelysningen är alla uppskattade. Den vita LED-bakgrundsbelysningen är svår att fånga på bilder, men du kan se att den är selektiv: Thermaltake belyser bara nycklarna de förväntar sig att spelare ska använda. Det betyder WASD-klustret, piltangenterna (även på det numeriska tangentbordet), mellanslagstangenten, Vänster Shift och Vänster kontrolltangenter. Bakgrundsbelysningen kan också inaktiveras om du är så benägen.

En viktig punkt där Meka G-Unit skiljer sig från Meka G1 är att den använder en enda USB 2.0-kabel i motsats till en bunt, och den kabeln driver de två USB 2.0-portarna i toppen av tangentbordet. Inte bara det, utan G-enheten har också ett inbyggt ljudchip för att hantera mikrofon- och hörlursuttagen i toppen av tangentbordet. När du installerar drivrutinerna kommer Windows att använda G-enhetens ljuduttag som standard, tyvärr, men det är tillräckligt enkelt att byta tillbaka till dina vanliga högtalare.

Naturligtvis är det den andra stora punkten där G-enheten skiljer sig från de andra: den har faktiskt drivrutinsprogram på grund av att den har makronycklar. Vi tar en kort titt på programvaran på nästa sida.