Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kapselrecension: Rosewills RK-9000 mekaniska tangentbord

Vi introducerar Rosewills RK-9000 mekaniska klaviatur

Som entusiaster och proffs spenderar vi mycket tid på att kolla upp vad som finns under huven på de datorer och enheter vi använder, men tack och lov uppmärksammar vi mer och mer hur vi faktiskt interagerar med hårdvara, hur användarupplevelsen är. Användarupplevelse har varit ett stort försäljningsargument för Apples produkter, men det finns ett ställe där till och med Apple har varit lite slarvigt: tangentbordet. På bärbara datorer är dina alternativ begränsade, men på skrivbordet har du tillgång till mekaniska tangentbord. Idag ska vi ta en snabb titt på Rosewills RK-9000 mekaniska tangentbord och se om det är värt priset.

Innan vi börjar med att bryta ner RK-9000, en kort förklaring av vad vi menar med “mekaniskt tangentbord.” Det finns flera olika typer av switchar som används i moderna tangentbord, men den vanligaste är “membran”-omkopplaren. Som mest grundläggande finns det en “bubbla” under varje tangent, och när du trycker ner får bubblan kontakt med ett kretskort under och registrerar tangenttryckningen. Attraktionen till denna design är enkel nog: den är billig och lätt att göra. Problemet är att när det gäller taktil respons suger den högt.

Ange mekaniska brytare. Om du är gammal nog att komma ihåg hur tangentbord var på åttiotalet och tidigare, kommer du ihåg stora, tunga tangentbord med höga fjädrar och mycket feedback. Uppenbarligen är det jävligt mycket dyrare att utrusta ett gäng nycklar med fjädrar, och det är därför mekaniska tangentbord förblir lite av en nischprodukt. Det är synd också.

Rosewill erbjuder fyra olika mekaniska tangentbord, var och en baserad på de fyra olika typerna av Cherry MX mekaniska switchar som finns tillgängliga. Cherry MX Blue är den klickigaste, den starkaste och mest taktila av de fyra; vi har Corsairs Vengeance-tangentbord med Cherry MX Red-switcharna som kommer i hus snart, och vi kommer att kunna jämföra och kontrastera då.

Rent estetiskt är RK-9000-serien inte mycket att titta på och du skulle inte klandras för att tro att de åtminstone verkar billiga. Dessa ser ut som generiska svarta tangentbord; inga genvägsknappar, inte ens så mycket som en snygg design. Svarta nycklar, svart ram, men mannen är RK-9000 tung. Med en prislapp på 99 $ är det svårt att inte klandra någon för att ta en titt på tangentbordet och tänka “Allvarligt?” Även förpackningen är ganska kal; själva tangentbordet har en mini-USB-port på baksidan, och tangentbordet kommer med två kablar, en mini-USB-till-PS2 och en mini-USB-till-USB. Det är allt.

Naturligtvis, när du väl har skrivit på RK-9000 kommer ditt intryck att förändras i en hast.