Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kapselrecension: GeChics On-Lap 1302 Laptop Monitor

Introduktion

För bara tre månader sedan tog vi GeChics 13-tums USB 2.0-drivna monitor, On-Lap 1301, för en testkörning. Det vi hittade var ett övertygande koncept för en produkt som var kantad av några användarproblem. Tydligen var vi inte bara de som kände att On-Lap behövde en revidering, On-Lap 1301 visade sig vara framgångsrik, men den fanns inte på marknaden särskilt länge innan den ersattes av den nya On-Lap 1302. Den stora frågan är: precis hur mycket kan revideras under loppet av bara några månader? Svaret är mer än du tror, ​​men mindre än du hoppas.

Om du inte fick en chans att läsa vår recension av 1302:ans föregångare, är GeChic On-Lap en USB 2.0-driven bildskärm som ansluts över HDMI eller VGA. Det betyder att den inte använder DisplayLink och därför saknar alla fördelar och svagheter med den tekniken. Personligen föredrar jag att köra över HDMI och VGA eftersom det betyder att skärmen drar nytta av korrekt GPU-acceleration och inte träffar CPU:n som DisplayLink kan.

Så vad är nytt?

GeChic har gått och helt omarbetat On-Lap 1302:s skal och anslutningsmöjligheter. Dess föregångare, 1301, mätte ungefär 14″x9″, var ungefär en halv tum tjock och vägde nästan två pund. 1301:an var mycket bärbar och jag upptäckte att den inte var så tung att den skulle tippa över min ThinkPad X100e, vilket betyder att en större bärbar dator inte borde ha några problem med den.

Med 1302 har dimensionerna förblivit ungefär desamma (om än mycket tunnare) medan GeChic lyckades raka ett halvt pund av vikten, och det gör en förvånansvärt stor skillnad. Också borta är sugkoppsmonteringssystemet, men problemet är att medan det GeChic har ersatt det med är en stor del av viktminskningen, så är det också nästan strikt värre. Sugkopparna var förvånansvärt effektiva för att hålla 1301 fäst på en bärbar dator, och du kan lägga till självhäftande mylarkuddar om de inte var tillräckligt. Poängen är att du generellt sett inte behövde modifiera din bärbara dator på något sätt för att få 1301 att fästa. Detsamma gäller inte 1302.

1302:an använder ett konsolmonteringssystem, där ett metallfäste fästs på locket på din bärbara dator med tejp, och sedan glider 1302:ans fäste på den. Jag är inte säker på exakt vad GeChic kan göra för att förbättra hur On-Lap monteras på en bärbar dator, men det här känns som ett steg bakåt och återigen, sättet som skärmen svängs ut säkerställer att den alltid kommer att vara exponerad (och därmed benägen till damm och smuts.)

Lyckligtvis har det gröna gummiblocksstället förbättrats. Tyvärr är det återigen bara en stegvis förbättring. Du kan montera skärmen på uppsättningen av gummiblock på ett antal olika sätt, men det väsentliga problemet kvarstår: själva blocken är klumpiga och känns som en lump snarare än en legitim lösning. Det är världar bättre än den tidigare designen, men blocken måste ärligt talat bara undvikas helt och ersättas av ett enda plaststativ.

Slutligen, ett tecken på hur snabbt 1302:an skyndades ut på marknaden för att ersätta 1301:an, förblir OSD helt oförändrad. GeChic flyttade smart knapparna till den nedre framsidan av skärmen (och de är mycket lättare att använda som helhet), men OSD-menyn tror fortfarande att knapparna är på baksidan och åt sidan. Jag är inte säker på att någon annan skulle märka detta (eftersom jag inte vet hur många som skulle ha använt 1301 först), men jag gjorde det och att fixa detta är lite polering som produkten verkligen skulle kunna använda.

Uppdatering: Den fasta programvaran för min bildskärm var förproduktion; produktionsversioner har OSD korrekt orienterad.