Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kanadensiska brottsbekämpande myndigheter kopplar Apples AirTag till bilstölder

Apple har en tendens att byta branscher, och vanligtvis är det bra. Men i ett särskilt fall verkar det som att en av företagets nyaste produkter förknippas med något som inte är så bra: bilstölder. Vilket säkert är lite frustrerande, med tanke på att Apple fick mycket misslyckande för att vara först på marknaden med en liten enhet som används för att spåra enheter.

Apples reklambild som visar en AirTag som hålls mellan två fingrar

Det stämmer, AirTag. Det lilla, cirkulära tillbehöret som är designat för att hjälpa dig att hitta förlorade föremål. Tanken är att köpa tillbehör så att du kan fästa AirTag på något som din hunds halsband, dina nycklar, kanske din plånbok eller telefonfodral. Enkelt nog, och återigen, Apple är inte det första företaget som erbjuder något liknande.

Och ändå har brottsbekämpande myndigheter i Kanada associerat Apples AirTag med en ökning av bilstölder i området. Närmare bestämt skickade York Regional Police ut ett pressmeddelande (via ) nyligen som beskriver de medel som dessa tjuvar använder för att hjälpa till att spåra dyra fordon tillbaka till bostaden och sedan stjäla bilarna från hemmet vid ett senare tillfälle.

Det pressmeddelandet noterar att tjuvarna placerar en AirTag på fordonet, någonstans den inte kan identifieras omedelbart, och använder sedan spårningsfunktionen i Apples Find My-app för att hitta AirTag senare. Vanligtvis på bostadsorten. Sedan, därifrån, blir saker mycket mer konventionella eftersom tjuvarna använder andra medel för att bryta sig in i fordonet och stjäla det.

York Regional Police säger att de har hållit koll på ökningen av bilstölder sedan september i år. Naturligtvis lanserades Apples AirTag mycket tidigare under året, men AirTag används verkligen för dessa stölder:

Det är här vi kommer att notera att Apple har implementerat antispårningsfunktioner i Find My-appen, och detta är utformat för att informera användare när det finns en okänd enhet, som en AirTag, på deras person eller nära dem. Men om personen inte har en iPhone gör det inte någon nytta. Och även om de gör det och det slutar med att de ignorerar aviseringarna som Find My skickar till dem, är det inte heller bra.

Den lilla goda nyheten är att även om lokala brottsbekämpande myndigheter säger att mer än 2 000 bilar har stulits i regionen under de senaste 12 månaderna, har det bara förekommit fem stölder direkt kopplade till användningen av AirTag. Men York Regional Police säger att det är troligt att dessa stölder kommer att fortsätta, och användningen av AirTag kommer att fortsätta att användas.

Så om du använder en iPhone och du får ett av dessa meddelanden om en okänd spårningsenhet på dig eller nära dig, se till att vidta åtgärder så snart som möjligt och på det säkraste sättet som möjligt.