Kan PS5-kontrollern användas på PS4? Metoder och lösningar

Kan PS5-kontrollern användas på PS4? Metoder och lösningar

Kan PS5-kontrollern användas på PS4?

DualSense, det vill säga PlayStation 5-kontrollern är inte kompatibel med PS4. Sonys rörelse kan förstås, eftersom japanerna bara vill erbjuda de nya förbättringarna av detta kommando till sin nya konsol. Fortfarande, du kan ansluta PS5-kontrollern till din PlayStation 4 . I det här inlägget kommer vi att förklara alla metoder där ute och hur du kan göra det.

Kan en PS5-kontroller användas på PS4?

DualSense PS5

PlayStation 5 är kompatibel med PS4-kontrollern. Vi kan använda DualShock 4 på PS5 att spela PlayStation 4-titlar, eftersom den senaste modellen av Sony-konsolen erbjuder bakåtkompatibilitet med mer än 4000 spel från föregångarens katalog. Kompatibiliteten mellan PS5 och föregående generations kontroller är dock begränsad till endast denna funktion. Det är inte möjligt att använda den gamla handkontrollen för att spela den nya generationens titlar.

Men… Och tvärtom? Kan vi ansluta DualSense till PlayStation 4 och spela med den? Här beror svaret på behovet du verkligen har att använda det.

Snabbt svar: Sony säger nej

DualSense PS5

Officiellt, PlayStation 4 stöder inte DualSense av PlayStation 5. Många var de användare som precis tog sin nya konsol ur kartongen och försökte ansluta den nya handkontrollen till PS4:an. Absolut misslyckande. Det var inte möjligt vare sig genom att direkt ansluta mikro-USB-kabeln eller genom att använda Bluetooth-teknik. Officiell kompatibilitet existerar inte från Sony.

Finns det en specifik anledning till att Sony inte tillåter den här funktionen?

Det rimligaste är att de har tänkt på att inte komplicera sina liv och inte göra användarna yr . DualSense har ganska specifika funktioner. Det sista japanerna behöver är att förvirra användaren när de spelar spel. Grundläggande stöd från Sony hade dock varit bra. I slutet av dagen är de inte så olika kontroller och det är inte heller så stor skillnad mellan de två konsolerna.

Det är möjligt att spela PS4 med en PS5-kontroller

Ja, som du läser. Den officiella kompatibiliteten finns inte, men att kunna, det är möjligt . Och oroa dig inte, för du behöver inte göra några konstiga ändringar på din konsol. Faktum är att det finns flera metoder, så du kan välja den som intresserar dig mest. Alla dessa metoder fungerar med PS4, PS4 Slim och PS4 Pro utan problem.

Använda PS Remote Play

PS Remote Play är ett program med vilket du kan styra både din PS4 och din PS5 via en Windows PC, en Mac, en smartphone eller till och med PS Vita. Det är inte det mest bekväma i världen, eftersom du måste anslut DualSense till en av dessa enheter, som kommer fungera som en bro till din PS4 . Men hey, fusk, det är en metod som kan vara användbar om en vän kommer hem och vi vill ha en snabb Fifa på PS4.

De steg att följa är följande:

  1. Ladda ner de PS fjärrkontroll app på din PC eller Mac . Än så länge finns det inget enkelt sätt att ansluta fjärrkontrollen till mobilen, så vi kommer att använda en av dessa två enheter.
  2. Installera appen.
  3. Följ stegen använda ditt konto för att ansluta till din PlayStation 4-konsol.
  4. Med hjälp av en USB-kabel, ansluta PlayStation 5 DualSense-kontroll till PS Remote Play app.
  5. När du väl är ansluten kommer du att ha kunnat kringgå blockeringen som din PS4 gör till DualSense och du kommer att kunna spela utan problem . Naturligtvis måste datorn vara påslagen och med fjärrkontrollen ansluten hela tiden.

Som en negativ punkt, beroende på vilken anslutning du har hemma, kan denna metod göra dig lite besviken, eftersom det finns möjlighet att det finns en liten fördröjning mellan tangenttryckningarna på din handkontroll och handlingens ankomst på skärmen.

Använda en adapter

Om denna inkompatibilitet mellan PS5-paret och PlayStation 4 verkade absurd och malplacerad, bör du veta att Playstation 3 ger inget motstånd mot DualSense .

Officiellt stöd finns inte heller från Sony, men kontrollern kan till och med anslutas trådlöst . Detta upptäcktes av några av de första användarna som fick tag i den senaste Sony-konsolen.

Varför kan Dualsense ansluta till PS3 och inte PS4?

Anledningen är tydligen för att PS3 stöder generiska kontroller via Bluetooth. Därför upptäcker konsolen DualSense som ytterligare en eftermarknadsfjärrkontroll.

De Playstation 4 , å andra sidan, är inte att det direkt övervinner sambandet med DualSense, utan det Sony vid den tidpunkten beslutade att eliminera stödet för generiska styrenheter . Sedan dess har endast ett fåtal kontroller licensierats av Sony och tillåter sömlös anslutning till PlayStation 4.

Relaterade Artiklar

Back to top button