Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kan någon hacka Zelle-konto med telefonnummer: vet sanningen

Zelle är en populär digital betaltjänst som låter användare skicka och ta emot pengar snabbt och enkelt.

Många undrar dock om det är möjligt för någon att hacka sig in på sitt Zelle-konto med bara sitt telefonnummer.

Även om det är möjligt för någon att försöka hacka ditt Zelle-konto med ditt telefonnummer, är det inte lätt att göra det och det finns flera steg du kan vidta för att skydda dig själv.

Ett sätt som någon potentiellt kan hacka sig in på ett Zelle-konto med ett telefonnummer är att använda en teknik som kallas “SIM-byte”. Det handlar om att lura en telefonoperatör att överföra en persons telefonnummer till ett nytt SIM-kort, som hackaren sedan kan använda för att få tillgång till personens Zelle-konto.

För att skydda dig från SIM-bytesattacker, här är några tekniska steg du kan vidta:

  1. Använd tvåfaktorsautentisering: De flesta banker och finansinstitutioner, inklusive Zelle, erbjuder tvåfaktorsautentisering som ett extra lager av säkerhet. Detta innebär att du använder ett lösenord och en engångskod som skickas till din telefon eller e-post för att logga in på ditt konto.
  2. Använd ett starkt, unikt lösenord: Se till att använda ett starkt, unikt lösenord för ditt Zelle-konto och undvik att använda samma lösenord för flera konton.
  3. Övervaka dina konton: Kontrollera regelbundet dina bank- och Zelle-konton för otillåten aktivitet eller transaktioner.
  4. Kontakta din telefonoperatör: Om du misstänker att någon har försökt att byta ut ditt telefonnummer på SIM-kortet, kontakta din telefonoperatör omedelbart för att rapportera problemet och begära ytterligare säkerhetsåtgärder.
  5. Aktivera bedrägerivarningar: Många banker och finansinstitut erbjuder bedrägerivarningar som kan meddela dig om misstänkt aktivitet på ditt konto. Aktivera dessa varningar för att hålla dig informerad och vidta åtgärder snabbt vid behov.