Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kan jag ladda upp coverlåtar till Spotify, Apple Music, iTunes, TIDAL, Deezer, etc.

Vi erbjuder free distribution av din musik till alla världens främsta butiker och streamingtjänster, och vi kan också skicka dina coverlåtar från andra artister.

På ReverbNation gör vi det enkelt och free för att få din musik online i alla de bästa digitala butikerna och streamingtjänsterna så att människor över hela världen kan hitta och höra din musik. Vi gör dock inte bara originalmusik, du kan ladda upp dina omslag till dina favoritlåtar också.

Om du framför en originallåt, men inkluderar en liten del av en befintlig låt (säg ett riff eller en rad i en melodi), kommer den att betraktas som en cover.

Men innan du gör det finns det några saker du måste vara medveten om för att se till att vi kan lägga upp dina coverlåtar på världens största tjänster och att du kan få lagligt betalt för varje spelning och nedladdning.

Licenser

För att släppa coverlåtar online behöver du ingen licens och kan bara ladda upp den och släppa den. BORTSETT FRÅN i några vissa territorier:

 • Förenta staterna
 • Kanada
 • Mexiko
 • Pakistan
 • Indien

Du kommer att behöva utesluta dessa områden för att distribuera din release till resten av världen om du inte har skaffat en mekanisk licens för att släppa en cover av låten/låtarna du har spelat in.

dock Spotify, Deezer, Pandora, iHeartRadio, Saavn, Nuuday, Anghami, Tidal och KKBox betalar för sina egna licenser för coverlåtar. Det betyder att du kan distribuera dina omslag till dessa tjänster över hela världen.

Den kan inte använda några samplingar från originalinspelningen.

Formatering

När du laddar upp din release måste du formatera den något annorlunda för en omslagsrelease för att säkerställa att den ursprungliga artisten krediteras korrekt.

Du måste kreditera den ursprungliga artisten i “C Line” (Composition Copyright) för albumdetaljerna. Detta kommer att finnas under Albumdetaljer när du laddar upp din release via ReverbNation.

Se till att du krediterar den utövande artistens namn och inte kompositörerna. Om du till exempel skulle covera Don’t Let Me Down så skulle du behöva lista “The Beatles” och inte namnge “John Lennon, George Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr”.

Om du har flera omslag i din release listar du varje artist i listan “C Line” den ena efter den andra, åtskilda med kommatecken. Till exempel: The Beatles, Elton John, Madonna, etc.

Nämn bara de ursprungliga artisterna i “C Line” avsnitt och publiceringsinformation. Lista inte artisten någon annanstans i din release, inklusive artistfält, spårfält eller i omslagsbilden.

Samples och Backing Tracks

Som med alla utgåvor du kan inte använda några samplingar eller bakgrundsspår såvida de inte är original eller om du har de licenser/behörigheter som krävs för att använda det.

Detta innebär att du inte kan inkludera några prover från originalspåret eller andra låtar utan korrekt dokumenterade behörigheter eller mekaniska licenser

Allmängods

Om en komposition är allmän egendom behöver du kanske inte en licens för att täcka den.

Verk förblir under upphovsrätt i mellan 50 till 70 år – beroende på land – efter den ursprungliga kompositörens död. Efter denna tidsperiod blir verk allmän egendom och deras butiker/områdesbegränsningar kommer inte längre att gälla.

På samma sätt om du vill sampla en ljudinspelning som är allmän egendom kan du kanske använda inspelningen utan att skaffa en licens.

Cover Song Distribution Q&A

Vad räknas som en coverlåt? Vilken musik är allmän egendom? Behöver jag en mekanisk licens? Var kan jag få en licens? Hur formaterar jag min metadata för distribution? Du måste känna till alla dessa svar innan du laddar upp dina coverlåtar till ReverbNation.

Vi kommer att svara på de vanligaste frågorna relaterade till distribution av en coverlåt till streamingtjänster och nedladdningsbutiker runt om i världen nedan. Om du har en fråga som vi inte har täckt kan du lämna en kommentar eller kontakta oss på support@routenote.com där vi gärna ger mer information.

Vad räknas som omslag?

En coverlåt är när en artist spelar, spelar in eller återskapar kompositionen av en annan artist. Till exempel: All Along the Watchtower är en låt som ursprungligen skrevs och spelades in av Bob Dylan. När Jimi Hendrix ombildade den i sin egen stil och spelade in en ny version av låten skapade han en coverlåt.

En cover kan vara vilken låt som helst som använder någon av originallåtens kompositionselement; ackord, tonart, sångtexter, etc.. Termen inkluderar:

 • Original instrumentala versioner
 • Parodier: Använd ett instrumentellt omslag med dina egna texter
 • En liten del av en annan kompositions musikaliska element eller texter
 • En coverlåt i ett album med original

Observera att du inte kan inkludera inspelade samplingar från originallåten utan tillstånd från rättighetsinnehavaren. För att använda en karaoke/instrumental bakgrundsspår för att spela in sång eller enskilda instrumentdelar på ett omslag, måste du kontrollera rättigheterna för inspelningen du använder.

Var kan jag distribuera min musik utan licens?

Det finns ett antal butiker och territorier där du inte behöver skaffa en mekanisk licens för att distribuera dina coverlåtar kommersiellt, eftersom licenserna kommer att arrangeras av andra parter.

Utan att spendera pengar på en mekanisk licens kan du distribuera originalcoverlåtar till:

 • Alla butiker utom: USA, Kanada, Mexiko, Pakistan och Indien
 • Alla länder för följande tjänster: Spotify, Deezer, Pandora, iHeartRadio, Saavn, Nuuday, Anghami, Tidal och KKBox

För att distribuera till alla butiker och alla territorier måste du skaffa en mekanisk licens för de lagliga distributionsrättigheterna.

För steg-för-steg-instruktioner om hur du distribuerar en release till specifika länder och butiker, klicka här.

Var kan jag få en mekanisk licens?

Om du inte är associerad med någon (som ett skivbolag eller förläggare) som ansvarar för att arrangera dina musikaliska upphovsrätter, måste du själv köpa en mekanisk licens för din coverlåt.

Under enklare omständigheter kan du kanske ordna tillstånd direkt med den ursprungliga rättighetsinnehavaren. Till exempel, om du coverar en låt skriven av en vän eller en mindre artist kanske de kan ge dig sitt godkännande direkt. Se till att alla skriftliga tillstånd inkluderar villkoren för hur och var deras material kan användas, har ett datum för underskrift och att det bevisligen kommer från rättighetsinnehavaren.

Du kan till exempel be om ett e-postmeddelande från artisten där det står:

I många fall, särskilt om den ursprungliga rättighetsinnehavaren är en populär artist och/eller har en stor etikett som representerar dem, måste du skaffa och förmodligen betala för en mekanisk licens. Det finns byråer du kan gå igenom för att rädda svårigheten att försöka nå artisten/etiketten/representanten direkt.

Vi är stolta över att rekommendera Affordable Song Licensing för mekaniska licenser.

Du måste ange en uppskattning av de kopior du förväntar dig att sälja och streama för att välja rätt prissättning för din release. Tänk på att om du överskrider dina listade enheter måste du ordna en annan licens. Du kommer att kunna hålla reda på din försäljning och strömmar med djupgående rapporter när du distribuerar din musik genom ReverbNation, tack vare våra månadsrapporter.

Den nuvarande standard royaltysatsen är $0,095 för en nedladdning av ett spår. Detta måste betalas utöver en expeditionsavgift.

Tyvärr är det inte så enkelt för streams, eftersom det inte finns någon fast ränta på intäkterna från en stream. Mekaniska royalties från streaming beräknas som 11,4 % till 15,1 % av bolagets bruttoströmningsintäkter, minus kostnaden för offentliga prestations royalties. Dessa priser är fastställda av Copyright Royalty Board och kan ha ändrats när du läser detta, eftersom det nyligen lanserade Mechanical Licensing Collective försöker återställa priserna till tider före 2018 då kursen låg på 10,5 %.

Om du distribuerar via ReverbNation kan du bifoga din licens i ett e-postmeddelande till moderation@routenote.com så att vi kan godkänna din release och ladda upp den till dina valda destinationer.