Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kan jag använda en OLED-switch med den gamla dockan från originalswitchen?

Är Nintendo Switch Dock bakåtkompatibel?

Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch OLED är den senaste konsolen som Big N har lanserat på marknaden. Den har en något större skärm även om den verkliga dragningen av denna modell är att den har en OLED-panel istället för en traditionell LCD-skärm. Tack vare denna teknik ser spel riktigt bra ut på Switch OLED, med högre kontrast och mycket mer levande färger .

När vi köpte Nintendo Switch OLED kom den med en egen laddningsbas för att ansluta den till en tv och ladda batteriet. Och det är då tvivel kan uppstå. Kan eller kan en annan gammal Switch Dock användas?

Den gamla Dock stöds, men du måste vara försiktig

switch oled docka original.jpg

På kompatibilitetsnivå, Nintendo Switch V1 och V2 Dock är helt kompatibel med Nintendo Switch OLED . Detta beror på att Nintendo Switch Dock har en öppen design.

Om du har flera tv-apparater hemma kan du sätta dockan som följer med konsolen i en och den från din gamla Nintendo Switch i en annan. Naturligtvis har OLED:ns vita Dock en Ethernet-ingång för att ansluta en nätverkskabel direkt, vilket den förra inte hade.

Skada inte din OLED-skärm med en gammal docka

När Nintendo Switch började säljas för några år sedan var ett av de första klagomålen som användarna rapporterade att konsolens skärm blev repig när den placeras på sin egen bas. Detta beror på att basen är ganska smal, så det minsta friktion kan skada LCD-skärmen (normalt är den berörda delen vanligtvis ramen).

Vilka problem kommer vi att ha om vi använder den gamla dockan för Nintendo Switch OLED? Den där vi kunde repa skärmen, inte ramen . Dessutom har Nintendo Switch OLED ett mycket mindre motståndskraftigt glas än det hos modellerna med standardskärm. Vad ska jag göra då?

I det här fallet är idealet att du skaffar en skyddsglas för din Nintendo Switch OLED. Du bör sätta på den så fort du tar ut din konsol ur kartongen. På detta sätt kommer du inte att göra någon form av märke på skärmen på din nya enhet.