Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kan du inte spela in samtal på Android-telefon? Så här kan du…

Samtalsinspelning är en viktig funktion när du behöver någon form av ljudbevis eller vill skriva ut något senare. Spela in samtal är ganska enkelt om du använder en Android-smarttelefon, men vilken metod du kan använda för att spela in ett samtal beror på området du bor i. Detta beror på om Google tillåter dig att använda inbyggda verktyg för inspelning eller inte beror på området och område.

Bortsett från Google inkluderar alternativa alternativ för att spela in samtal vissa appar på Google Play Butik och några externa metoder också. Du måste bedöma vilken metod som passar dina behov bäst.

LÄS ÄVEN: Hur man kör två WhatsApp-konton på en telefon

Innan du spelar in ett samtal måste du informera alla deltagare i förväg om samtalet som spelas in. De flesta länder har olika regler för samtalsinspelning. Som till exempel, i USA måste man av juridiska skäl ta reda på om han/hon bor i en enparts- eller en tvåpartsstat. I Storbritannien behöver du inte tillstånd för att spela in samtal, men om du vill dela/publicera ljudinspelningar behöver du tillstånd.

Så för att undvika juridiska problem är det bättre att vara noggrann med reglerna för samtalsinspelning innan du faktiskt utövar det. Låt oss nu ta en titt på metoderna för att spela in samtal.

Det finns tre sätt att spela in samtal på Android 12-telefoner:

1. Använda Phone by Google App

För vissa användare kan man spela in telefonsamtal med Phone by Google-appen. Detta är tillgängligt på selektiva enheter som har den här appen förinstallerad enligt Google Play Butik, så du kanske upptäcker att den saknas på grund av märket på den smartphone du använder.

Google Phones inspelningsfunktioner är inte tillgängliga på alla marknader, så bli inte förvirrad om du försöker följa dessa instruktioner och upptäcker att alternativen inte är tillgängliga.

Steg för att spela in ett samtal under ett samtal i Google Phone App-

 1. På skärmen för pågående samtal, tryck på “Record”-knappen med den svarta pricken.
 2. När du är klar med inspelningen, tryck på den röda “Stopp”-knappen.

Detta är väldigt enkelt men det här alternativet fungerar bara om du redan är i ett samtal och även så länge samtalet inte är parkerat, avstängt eller i konferensläge. För att lyssna på en inspelning, gå till fliken Senaste eller Historik, välj ett samtal och tryck på knappen “Spela”.

Steg för att ställa in automatisk inspelning i Google Phone App-

 1. I telefonappen trycker du på de tre vertikala prickarna uppe till höger och väljer sedan “Inställningar” följt av “Samtalsinspelning”.
 2. Hitta alternativet “Spela in alltid”. Här kan man välja “Nummer inte i dina kontakter”.
 3. Välj “Spela alltid in”.
 4. För att ange kontakter du vill spela in, följ dessa steg-
 5. I menyn för samtalsinspelning, hitta alternativet “Spela in alltid” och välj “Valda nummer”.
 6. Välj “Spela alltid in valda nummer”. Detta gör dock ingenting förrän du har valt några nummer.
 7. Tryck på “+”-knappen. Detta låter dig välja en kontakt att alltid spela in samtal från. När du har valt någon trycker du på “Spela in alltid”. Upprepa detta steg för varje kontakt du vill lägga till.

2. Använda Google Voice App

Google Voice-appen

Om Google Phone App inte tillåter dig att spela in dina samtal kan Google Voice användas. Detta beror på att det gör att du kan komma åt ditt telefonnummer på flera enheter, och därmed kan du spela in samtal (endast de du tar emot).

Steg för att spela in samtal med Google Voice App-

 1. Gå till menyn “Inställningar” och aktivera sedan “Samtal och alternativ för inkommande samtal”. Detta låter dig komma åt extra alternativ genom att trycka på knapparna under ett samtal.
 2. När du tar emot ett samtal, tryck på “4”-knappen på din knappsats för att aktivera inspelning. En automatisk röst kommer då att informera dig och den andra personen om att inspelningen har börjat.
 3. Om du vill avsluta inspelningen innan samtalet avslutas, tryck på knappen “4” igen.
 4. Inspelningsfilen kommer sedan att vara tillgänglig i röstmeddelandesektionen i Google Voice-appen eller skickas till dig via e-post.

Använder andra inspelningstjänster

Det är många free och betalda samtalsinspelningsappar tillgängliga i Google Play Butik som TrueCaller.

Dessa appar erbjuder pay-as-you-go-paket som låter en betala för den mängd inspelningstid du behöver. Du kan sedan slå ett specifikt nummer när du ställer in ett samtal för att spela in det. Du kan sedan komma åt dina register och begära en transkription om det behövs, från ditt konto online.

LÄS ÄVEN: Vad är Spotify Wrapped 2021 och hur får man det?

Använda externa metoder

Om de ovan angivna metoderna låter komplicerade för dig, kan du använda externa hårdvarumetoder. Det här kan vara så enkelt som att sätta din telefon på en högtalare under samtalet och spela in den med en annan enhet, även om detta inte ger bra ljudkvalitet.

Olympus TP8

Telefonupptagningsmikrofon- Olympus TP8 ansluts till en 3,5 mm mikrofonport på en dator eller en diktafon och sitter sedan i örat och spelar in ljudet medan du för ditt samtal som vanligt. Den gör jobbet billigt och effektivt.

Så om du vill ha bra ljudkvalitet för inspelade samtal, är den här metoden inte den här metoden för dig.