Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kan du inte avinstallera BlueStacks? Här är snabba sätt att ta bort BlueStacks från Mac

BlueStacks är en fantastisk Android-emulator för Mac-användare, men om du vill ta bort den från din Mac förklarar vi hur du avinstallerar BlueStacks.

Precis som andra installerade applikationer på Mac tar BlueStacks lagringsutrymme. Så om du har problem med lite lagringsutrymme och på grund av det vill du avinstallera Bluestacks, tänk om. Det finns andra sätt att free få upp utrymme och optimera Mac. En av dem är att använda det bästa Mac-rensningsverktyget som heter Disk Clean Pro. Med detta utmärkta verktyg kan du på nolltid återställa gigabyte utrymme och optimera Mac. Utöver detta kan du kolla vårt inlägg om det bästa Mac-rensnings- och optimeringsverktyget.

Men om så inte är fallet och du bara vill ta bort BlueStacks här, går vi.

Hur man avinstallerar BlueStacks

BlueStacks från Mac kan raderas på två sätt, dvs manuellt och automatiskt. För att avinstallera automatiskt kommer vi att använda en tredjepartsapplikation som kallas CleanMyMac X. Genom att använda denna applikation utan att lämna några rester kan du enkelt bli av med BlueStacks.

Så vad väntar du på? Låt oss börja med de manuella sätten först.

Manuella sätt att avinstallera BlueStacks från Mac

Notera: Det är enkelt att ta bort BlueStacks från Windows eftersom ett speciellt BlueStacks-avinstallationsprogram är tillgängligt för det. Men för Mac är det inte så enkelt att ta bort BlueStacks från Mac; du måste följa vissa steg.

  1. Avsluta BlueStacks-appen
  2. För detta, tryck Esc+Alternativ+Kommando-tangenter, välj BlueStacks App och klicka på Force Quit.

Notera: Denna kortkommando fungerar inte för dolda processer.

Alternativt kan du starta Activity Monitor > klicka på Alla processer > välj de processer som är kopplade till BlueStacks > Avsluta process > klicka på Avsluta i popup-dialogrutan. Om detta inte fungerar, försök Force Quitting appen.

2. Ta bort BlueStacks-appen från papperskorgen

För att använda det här steget, se till att du är inloggad med ett administratörskonto. När du är klar följer du stegen nedan:

  1. Starta Finder > klicka på mappen Program
  2. Leta efter BlueStacks App Player > välj den och dra till papperskorgen. Alternativt, välj BlueStacks App Player > högerklicka på Flytta till papperskorgen.

flytta till papperskorgen, ta bort bluestacks

Notera: Om applikationen är installerad från App Store, gå helt enkelt till Launchpad, leta efter applikationen som ska raderas, välj och håll ned alternativtangenten > klicka på “X” > Ta bort i bekräftelsedialogrutan.

3. Ta bort alla motsvarande BlueStacks-filer från Finder

Även om BlueStacks flyttas till papperskorgen, finns det chanser att några av dess loggar, cachefiler och andra relaterade filer kan finnas på disken. För att ta bort dem ordentligt så att BlueStacks-appen avinstalleras korrekt, följ stegen nedan:

1. Öppna Spotlight och leta efter BlueStacks-filer i mappen Inställningar. Om detta är komplicerat, öppna Finder > Gå > Gå till mapp.

leta efter BlueStacks-filer

2. Skriv ~/Library/Preferences leta efter BlueStacks, och relaterade filer välj dem och Flytta till papperskorgen.

relaterade filer

3. Efter denna typ ~/Library/Application Support/ i Go-menyn > sök efter alla BlueStacks-filer > välj dem och flytta till bin

sök efter alla BlueStacks-filer

4. När du är klar anger du ~/Library/Caches/ mappar i Finders Go-meny. Välj filerna, högerklicka på Flytta till papperskorgen.

flytta till papperskorgen

Detta kommer att radera alla relaterade BlueStacks-filer från din Mac.

5. Nästa, Töm papperskorgen.

säkra tomma papperskorgen

Det är allt; du har framgångsrikt tagit bort BlueStacks från Mac. Men om du tycker att detta är för mycket och lite komplicerat, har vi ett enkelt sätt att avinstallera BlueStacks.

För att veta vad det är, läs vidare.

Avinstallerar BlueStacks automatiskt

För att ta bort BlueStacks helt utan att lämna några rester som temporära filer och mappar, loggar, cachefiler, det här är vad du behöver följa.

För att eliminera BlueStacks utan att lämna några spår kommer vi att använda speciell programvara som heter CleanMyMac X. Det hjälper till att avinstallera alla appar från din Mac helt. Utöver detta hjälper det till och med att optimera och städa upp Mac. Så om du vill ha ett komplett paket är det här rätt verktyg.

För att använda CleanMyMac X och avinstallera BlueStacks, följ stegen nedan:

1. Ladda ner och installera CleanMyMac X

2. Starta programmet

3. Klicka på Avinstallationsmodul

cleanmymac, avinstallera bluestacks mac

4. Kör en skanning för att lista alla installerade appar

5. När du är klar, leta efter Bluestacks > välj den och klicka på Avinstallera.

6. Detta kommer att radera alla BlueStacks-associerade filer.

Så det här är allt du kan använda något av stegen för att ta bort BlueStacks från Mac. Men kom ihåg att om du använder manuella steg är chansen stor att några apprester fortfarande finns kvar på din Mac. Detta tar inte bara onödigt utrymme utan kommer också att sakta ner Mac. Så om du letar efter ett säkert sätt att avinstallera en app utan att lämna rester, kan inget vara bättre än CleanMyMac Xs avinstallationsprogram. Använd den för att ta bort alla appar från din Mac helt. Icke desto mindre, om du vill veta mer om de bästa Mac-avinstallationsverktygen, läs vårt inlägg. Vi hoppas att du tycker att den här artikeln är användbar och att du helt kan bli av med BlueStacks. Låt oss veta vilken metod du valde och varför i kommentarsfältet. Vi vill gärna höra från dig, så lämna gärna dina förslag.