Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Kan du använda WhatsApp med Airalo

Airalo är den största eSIM-leverantören för mer än 200 länder, vilket gör det enkelt att få kontakt med din familj och vänner när du reser utomlands.

Airalo eSIM tillhandahåller dock endast data för internetrelaterade aktiviteter så det är inte möjligt att ringa eller sms:a med eSIM.

Om du vill ringa telefonsamtal eller skicka texter måste du använda tredjepartsappar som WhatsApp, Skype eller FaceTime. Dessa appar är beroende av data för att ringa samtal eller skicka sms.

Planerar du också att resa utomlands och är osäker på om du kan använda Airalo eSIM för WhatsApp, läs vidare. Den här artikeln kommer att diskutera om du kan använda WhatsApp med Airalo.

Kan du använda WhatsApp med Airalo?

Ja, du kan använda WhatsApp med Airalo. WhatsApp kräver data för att fungera och det är en av de bästa tredjepartsapparna som du kan använda för att ringa, skicka texter eller dela media. Airalo eSIM erbjuder datapaket som du kan använda för att köra WhatsApp på din telefon.

För att använda WhatsApp bör du först installera och ställa in det för att använda det med Airalo eSIM. Även om Airalo eSIM är en pålitlig tjänsteleverantör kan du inte använda den för röstsamtal eller sms eftersom den bara erbjuder ett datapaket.

Du kan inte använda ditt primära nummer utan roamingavgifter när du reser utomlands. Med tillgången till appar från tredje part, som WhatsApp, kan du använda eSIM-data för att ringa och skicka sms.

WhatsApp används flitigt över hela världen för att hålla kontakten med din familj och vänner när du reser utomlands. Allt du behöver göra är att skaffa WhatsApp på din telefon och ställa in det innan din resa.

Du behöver bara en stark Wi-Fi-anslutning för att konfigurera ditt WhatsApp-konto med appen. När du reser utomlands kan du få ett Airalo eSIM-datapaket för att köra WhatsApp och använda det för att ringa, skicka sms eller dela media.

Se till att personen du försöker kontakta också använder WhatsApp och har det konfigurerat på sin telefon, vilket gör det enkelt att ansluta.

Vad ska du göra med ditt Airalo eSIM?

Airalo eSIM erbjuder endast ett datapaket med få undantag beroende på vilken typ av eSIM du köper. Detta kan begränsa din möjlighet att ringa röstsamtal när du reser utomlands.

Du kan alltid använda appar från tredje part för att övervinna denna begränsning och den mest populära är WhatsApp. Den använder VoIP (Voice Over Internet Protocol) för att utbyta telefonsamtal med hjälp av data.

Du behöver inte heller oroa dig för roamingavgifter eftersom WhatsApp använder data från Airalo eSIM och inte internet från din huvudleverantör.

När du laddar ner och installerar WhatsApp på din telefon kommer den automatiskt att synkronisera alla dina kontakter förutsatt att de också har WhatsApp på din telefon.

Du kommer att se kontakterna på WhatsApp, du kan helt enkelt trycka på den för att utbyta texter, ringa samtal och till och med ringa videosamtal.

Allt du behöver göra är att se till att du installerar och ställer in WhatsApp på din telefon med ditt primära nummer innan du reser till ett annat land.

Se också till att dataroaming är avstängt för ditt primära nummer så att du kan använda data från Airalo eSIM medan du använder WhatsApp.

När du väl har installerat Airalo eSIM finns det inget behov av att hålla det primära numret aktivt, detta säkerställer också att det inte finns några roamingavgifter. Du kan använda ditt primära nummer för att ställa in WhatsApp, varefter den använder data för att fungera.