Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Källa Engine: Counterstrike Beta Hits The Street

Introduktion

Om någon blev ombedd att nämna de två mest efterlängtade spelen i år, skulle det inte behövas någon tanke innan han gav det oundvikliga svaret “Doom 3 och Halflife 2”. Ordningen kan mycket bero på spelarens bakgrund och smak, och enstaka “Sims 2”-svar kan höras i minoritet. Än så länge har vi Doom 3 (även The Sims 2 är redan guld), men Halflife 2 är fortfarande MIA. Vi fortsätter att höra rykten (även om inget väsentligt), men inte ens förra årets säkra släpp var hugget i sten.

Ända sedan de upphetsande kommentarerna från Valves Gabe Newell om förmågan hos Valves programmerare att komma med kod som kördes lika snabbt på NVIDIAs hårdvara som den gjorde på ATI:s (och lägga skulden för denna ruta på NVIDIAs axlar), och följande källa kodläckage har både surret över Halflife-uppföljaren och dess fördröjning ökat på något som känns som ett exponentiellt sätt.

Naturligtvis, förra året, “buntade” ATI Halflife 2 med sina kort, men konsumenter som gjorde köpet lämnades med lite i vägen för att uppfylla detta erbjudande. Det vill säga tills nu. Förra veckan släppte Valve ut en betaversion på en nivå av Counterstrike-moden som är monterad på Halflife 2-kärnan över steam för de kunder som hade registrerat sina ATI HL2-kuponger. Så småningom kommer spelet att släppas som Counterstike: Source, men för närvarande visar betaversionen upp klockorna, visselpiporna och funktionerna hos den nya Source-motorn som driver HL2.

Ljus som blommar genom fönster, lyser upp damm i luften i Counterstrike: Source Beta

Som en extra bonus inkluderade Valve ett grafikkorts “stresstest” i betaversionen av CS: Source. Nu, med en uppdaterad version av motorn, raffinerade drivrutiner och helt nya kort, tar vi en titt på ännu en bit av historien bakom den ständigt förlängande sagan om Halflife 2.