Kalibrera Apple TV Color med iPhone på din Smart TV

0 Shares

Vad behöver du

Kalibrera Apple TV Color med iPhone på din Smart TV
För att justera färgen på bilden på din skärm behöver du några minimikrav för att slutföra processen, eftersom inte alla Apple TV-apparater kommer att erbjuda alternativet och inte heller kommer alla iPhones att tillåta kalibreringen att slutföras. De nödvändiga verktygen är:

  • En Apple TV med tvOS 14.5 eller högre operativsystem
  • En iPhone med Face ID och iOS 14.5 eller högre

Alla de iPhone som inte har FaceID ansiktsigenkänningssystem kommer inte att kunna slutföra denna färgkonfiguration när som helst, så utöver versionen av operativsystemet måste du kontrollera den detaljen.

Koncept att tänka på

Inte genom att utföra denna kalibrering av bilden kommer du att njuta av dess fördelar i alla situationer. Det är, kalibreringen tillämpas i bildinställningarna på Apple TV , och har ingenting att göra med bildinställningarna på TV:n. Detta betyder att om du öppnar Netflix-applikationen installerad på din Smart TV, kommer du inte att njuta av den kalibrerade färgen, eftersom du för detta måste öppna Netflix-applikationen installerad på Apple TV.

I grund och botten bör du använda din Apple TV som ett kontrollcenter (om du inte redan gör det), och köra därifrån alla applikationer och multimediatjänster där du är intresserad av att njuta av bildfärgkalibreringen. Om du å andra sidan ska spela med din PS5 eller din Xbox Series X, eftersom det är en helt annan HDMI-källa, kommer den inte att dra nytta av de tillämpade inställningarna som, vi upprepar, endast gäller för bilden som erbjuds av Apple TV.

På samma sätt kommer bildjusteringarna som tillämpas i din TV:s egen konfiguration att påverka Apple TV-kalibreringsprocessen, så i dessa fall rekommenderar vi att du inaktiverar tekniker som bildutjämning, dynamisk kontrast och andra funktioner som inte fungerar längre. Ändra originalbilden som din Smart TV tar emot. I det här fallet skulle vi ge absolut prioritet åt bilden som erbjuds av Apple TV.

Det är viktigt att du tänker på att en korrekt kalibrering inte innebär att du måste gilla resultatet, speciellt om du hittills har haft mycket mättade och lite kontrasterande färger.

Hur kalibrerar jag bilden på Apple TV?

Calibrar TV Apple TV

Tack vare ny funktion introducerad i tvOS 14.5 , är det extremt enkelt att kalibrera färgen på Apple TV. Fram till nu, för att ha en bild med färger som respekterar tonerna i den verkliga världen, behövde vi en kolorimeter som är ansvarig för att mäta intensiteten hos olika färger som visas på skärmen.

Denna enhet, förutom att vara dyr och mycket teknisk, är inte lätt att använda i en enhet som Apple TV, så Apple har velat underlätta och förenkla hela processen så att alla användare kan få bästa möjliga färg på några minuter .

Tanken för att uppnå detta är att använda iPhone som en kolorimeter och dra nytta av den främre kameran och djup- och infrarödsensorn i Face ID. Tack vare dessa element kan iPhone analysera färgvärdena som visas på skärmen, analysera resultaten och skicka den exakta färgprofilen som Apple TV ska visa på din tv.

Stegen för att starta kalibreringsprocessen är extremt enkla:

  • Få tillgång till inställningar panelen på din Apple TV
  • Gå in i Video och ljud sektion
  • Scrolla ner till botten av menyn och välj ” Färgbalans ” i avsnittet Kalibrering.
  • Nu är det turen att titta på skärmen på din iPhone, eftersom ett meddelande på din skärm kommer att varna dig om att du kan starta en kalibreringsprocess. Klicka på Fortsätt.
  • Vid det här laget kommer Apple TV och iPhone att kommunicera och du kommer att bli ombedd att placera telefonen framför din TV-skärm med ett avstånd på cirka 2,5 centimeter.
  • Du bör föra framsidan av telefonen närmare, så att den främre kameran tittar direkt på bilden som visas på skärmen på din Smart TV.
  • Bilden kommer att ändras för att visa olika färger och nyanser tills processen är klar. Det kommer att vara det ögonblick då du kommer att få meddelandet om att kalibreringen är klar.

Har den kalibrerats korrekt?

När processen är klar kommer en delad skärmbild att visa dig den ursprungliga kalibreringen som du hade hittills och kalibreringen korrigerad med de värden som tagits av iPhone. Den kommer att finnas där när du ska bestämma om den nya konfigurationen övertygar dig eller inte. Låt oss komma ihåg de punkter att komma ihåg som vi har nämnt tidigare, särskilt de som är relaterade till bildjusteringarna på din TV. En dålig inställning kan göra färgkalibrering svår, så resultaten kanske inte övertygar dig oavsett hur många kalibreringar du gör.

0 Shares