Kali Linux 2021.2: Kali-Tweaks och andra nya funktioner i Hacking Suite

0 Shares

Den nya Kali Linux 2021.2 kommer 3 månader efter ankomsten av version 2021.1 av detta system. Dess utvecklare har arbetat hårt under denna tid för att fortsätta vara en av de bästa distroerna när det kommer till hacking.

Därefter ska vi se vilka de viktigaste nyheterna är.

Vad är nytt i Kali Linux 2021.2

Utan tvekan är den viktigaste nyheten i denna nya version Kali Tweaks . Detta är ett nytt verktyg, installerat som standard i denna distro, tack vare vilket vi kommer att kunna konfigurera och finjustera vår distro mycket snabbt och enkelt. Med den kommer vi till exempel att kunna installera eller ta bort grupper av applikationer (tack vare metapaketen), aktivera eller inaktivera repositories, välja terminalen som vi vill använda som standard (Bash eller ZSH) och förbättra virtualiseringsupplevelsen, bland många andra. funktioner.

kali-tweaks

Men detta är inte den enda nyheten som vi kommer att hitta. Den nya versionen 2021.2 av Kali innehåller också nya program, som t.ex Dirsearch (att använda brute force för att söka efter kataloger på webbar), Peirates (att göra pentesting i Kubernetes), CloudBrute (för att söka infrastruktur i företag), Feroxbuster (för att utföra rekursiva sökningar innehåll), Ghidra (reverse engineering ramverk), Pacu AWS (ramverk för att utnyttja AWS), Quark-Engine (malware analyssystem för Android) och Visual Studio Code .

En annan intressant nyhet som vi kan hitta i den här nya versionen är Kaboxer . Detta verktyg testades för några versioner sedan, men det drogs tillbaka på grund av problem. Nu är den nya versionen 1.0 installerad och aktiverad som standard. Tack vare detta verktyg kommer vi att kunna köra Kali-applikationer i containrar, vilket förbättrar systemets säkerhet och allmänna stabilitet.

Andra intressanta nyheter som vi hittar i nya Kali Linux 2021.2 är:

  • Användningen av portar från 1 till 1024 kräver inte längre superanvändare.
  • Xfce4 explorer och teman förbättringar.
  • Ny skrivbords- och inloggningsbakgrund.
  • Nytt utseende för den fullt fungerande Raspberry Pi 400.
  • Kali NetHunter lägger till stöd för Android 11.
  • Docker fungerar nu på ARM64 och ARM v7.
  • Kali arbetar nu i Parallels Desktop med Apple M1.

Naturligtvis har alla program som ingår i detta system uppdaterats till sina senaste versioner.

Ladda ner eller uppdatera

Den andra versionen av 2021 av Kali Linux är nu tillgänglig för alla användare. Om vi ​​inte har den här bilden installerad på vår dator kan vi göra det ladda ner ISO av den senaste versionen för free från följande länk.

Om vi ​​redan använder Kali behöver vi inte formatera för att installera den här nya versionen. Med några enkla terminalkommandon kommer vi att kunna hoppa till den senaste versionen:

echo “deb http://http.kali.org/kali kali-rolling main non-free contrib” | sudo tee /etc/apt/sources.list sudo apt update && sudo apt -y full-upgrade [-f / var / ejecutar / reboot-required] && sudo omstart -f

När processen är klar, vilket kommer att ta flera minuter, kan vi köra “grep VERSION / etc / os-release” för att verifiera att vi faktiskt redan har den nya Kali Linux 2021.2 installerad. Och alla dess nyheter kommer redan att vara tillgängliga.

0 Shares