Justin Fishkin från Local Motors talar om transportens framtid

0 Shares

Föreställ dig de senaste 100 åren av bilinnovation. Från rattletrap Model T till den senaste modellen, vi har kommit långt och gjort många förbättringar. Men processen har inte förändrats särskilt mycket: Det tar fortfarande flera år innan fabrikerna finjusterar sin nästa modell innan tusentals fordon produceras enligt samma standarder. För en kontrast, gick vi från att förlita oss på en telegraf till att använda smartphones inom samma tidsram. Nu, Lokala motorer, ett teknikföretag som designar och skräddarsyr fordon, har drivit upp för att ta itu med problemet och störa branschen.

Det är åtminstone vad jag tog bort från presentationen med talaren Justin Fishkin som just levererades på Innovate Celebrate 2017 händelse. Justin, Chief Strategy Officer för Local Motors, pratade smarta bilar, 3D-utskriftsfordon och precis vad James Corden anser om allt detta.

Du kan fånga Justin Fishkins samtal med hjälp av TechCos Facebook -videotäckning nedan, men de som trycks för tid kan kolla in några viktiga punkter här.

Justin Fishkin, COO för Local Motors on smart mobility #InnovateCelebrate

Upplagt av TechCo tisdagen den 10 oktober 2017

Fixa komplexiteten

Justin fokuserade på en huvudfråga för att förklara företagets tillvägagångssätt för decentralisering av utveckling och produktion av fordon: De frågar sig hur Henry Ford skulle ha utformat bilindustrin om han hade haft internet.

“År 2009 blev vi kända för att vara världens första crowdsourcebil på marknaden”, konstaterar Justin och hänvisar till mottot de använde, “Större fart med mindre kapital på grund av fler sinnen på jobbet.”

Begreppet ”fixa komplexiteten” kom upp, en hänvisning till det verkliga problemet med bilindustrin: Processen kan bli effektiv. Local Motors anser sig vara en snabb integrator, och deras stolthet är hur mycket snabbare de kan ta en bil från koncept till fysisk verklighet.

“Den typiska värdekedjan tar cirka sju år om du designar hela plattformen”, säger Justin och tillägger att “vi har tagit våra leverantörer direkt till våra mikrofabriker. Det tar oss ungefär sex månader. ”

Världens första 3D-tryckta bil

Local Motors skapade en bil live, 3D-printade den på en konferens och körde den från mässgolvet inom 48 timmar. Idag har de processen ner till bara 22 timmar. De kallar processen direkt digital tillverkning.

“Kostnaden förblir densamma: Det kostar lika mycket att göra enhet nummer ett som om vi gör en miljon av dem”, förklarar Justin. “Vi kallar denna omfattningsekonomi”, tillade han, för att skilja sitt företag från skalningsekonomin som driver de flesta tillverkare.

Olli och James Corden

Den autonoma bussbussen Olli, som producerades som en urbana rörlighetsutmaning för Berlin, debuterade i DC förra året vid ett evenemang som TechCo täckte här. Den kan fungera medan du följer en fast rutt eller på en icke-fast rutt, fungerar som en Uber-bil för att hämta och släppa passagerare på allmänna vägar eller privata. Det finns till och med några “galna idéer” för framtiden som Justin nämner: ett mobilt gym eller en privat barista som ger dig ditt kaffe.

Local Motors designar och 3D-printar personbilar, som vi lärde oss i en video med James Corden i huvudrollen. Förutom att misstänka Olli för en riktig person som skulle köra sin buss, fick Corden erbjuda sina egna designspecifikationer på en 3D-tryckt cabriolet. Han lät modellera växeln efter sin egen hand. Det var konstigt.

I framtiden hoppas Local Motors att hyrbilsföretaget kan bli biltillverkare själva.

Lokal empowerment

En viktig detalj som Justin fann viktig att notera: Fördelarna med att ansluta till ett lokalsamhälle på personlig nivå, tack vare den anpassning som 3D-utskriftsprocessen tillåter.

“När du engagerar en mängd människor globalt som är en del av det du gör, vill de prata om det och markera det,” sa Justin.

Local Motors produkter har till och med dykt upp i de senaste Transformers- och Fast & Furious -filmerna, som, om inte höjden på gratis publicitet, verkligen är väldigt cool. Framtiden ser ljus ut. För att vara specifik ser den ut med låg hastighet och elektrisk. Tillgänglig Olli, företagets senaste modell som är utformad för att hjälpa personer med kognitiva eller fysiska funktionshinder, debuterar på CES nästa år. Local Motors planerar helt klart inte att vila på lagrarna i ytterligare ett sekel.

0 Shares