Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Joox flexar sin K-Pop-katalog på sin främsta rival Spotify

Den asiatiska streamingtjänsten Joox konkurrerar om lyssnarna med Spotify, så de skryter om sitt bibliotek med koreansk musik.

Joox är den Tencent-ägda musikstreamingtjänsten i Asien och har “utan tvekan det starkaste och mest omfattande K-Pop-biblioteket över alla musikstreamingplattformar”. Naturligtvis är K-Pop enormt över hela världen nuförtiden och tillgängligt på alla musikplattformar, men vissa kataloger är klart bättre än andra.

Det är verkligen vad Joox säger, och använder sig av Spotifys senaste förlust av en betydande del av deras K-Pop-musik. När Spotify firade sin triumferande lansering i Sydkorea och introducerade sin plattform till världens sjätte största musikmarknad, förlorade de tyvärr licensen för en av landets största distributörer, Kakao M.

Avsaknaden av ett nytt licensavtal innebar att Spotify förlorade all musik som kommer under Kakao M:s ledning. Saken går djupare då distributören är knuten till MelOn, Sydkoreas alldeles egna streamingtjänst och Spotifys största konkurrent på marknaden.

En talesman för Spotify sa på diskussionen att de hoppades att störningen av innehållet bara skulle vara tillfällig, och sa att det är “olyckligt för deras artister, såväl som för fans och lyssnare över hela världen”. Kakao M sa dock att det berodde på “Spotifys policy att de måste behandla inhemska och globala kontrakt samtidigt”.

Joox väger in Spotifys förlust och har lanserat ett lågmält flex av ett uttalande som helt enkelt påminner alla om deras enorma K-Pop-bibliotek och var noga med att nämna att det inkluderar artisterna som inte längre finns på Spotify. När Spotify lanseras längre in på de asiatiska marknaderna kommer de bara att möta fler utmaningar med lokala konkurrenter? Det kan vara ett fall av barnsjukdomar, eller så kan vi se tjänster som MelOn och Joox slå tillbaka.