Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Jobbar på Radeon 9600XT

Så naturligtvis har alla frågat efter riktmärken för Radeon 9600XT, och nästa vecka kommer vi att kunna förse dig med dem. Just nu är vi i de tidiga formuleringsstadierna av recensionen och jag ville få lite feedback från er alla när det gäller vad ni skulle vilja se inkluderat.

Tänk på att vi kommer att använda vår nya testsvit med cirka 20 riktmärken, så vi måste titta på vad vi inkluderar för att det ska finnas tillräckligt med tid för att fysiskt publicera den här saken nästa vecka.

Den första frågan är upplösning; Eftersom vi pratar om kort i intervallet $100 – $200 och inte de bästa sakerna, är det okej att testa endast på 1024×768? Bildhastigheter på 1600×1200 med dessa kort är inte precis spelbara, så jag tänkte att 10×7-tester borde vara bra. Vi skulle förmodligen också kasta in AA/AF-tester på samma upplösning, vilket också kommer att hjälpa till att stressa kortet.

Nästa fråga är vilka kort inkluderar vi? Här är vad jag planerar att göra just nu:

ATI Radeon 9600XT
ATI Radeon 9600 Pro
ATI Radeon 9700
NVIDIA GeForce FX 5600 Ultra
NVIDIA GeForce FX 5600
NVIDIA GeForce4 Ti 4600

Jag skulle vilja hålla mig till 6 kort helt enkelt på grund av den uppsjö av riktmärken vi kör på dem (6 kort * 20 riktmärken * 2 tester per riktmärke = 240 tester). Något du vill se tillagt? Tog bort? Jag kan inte garantera att vi får in det där men jag skulle vilja höra dina åsikter.

Till sist måste vi fråga vilken plattform vi ska testa på. För att detta helt enkelt ska vara ett grafikkortstest bör vi testa på den snabbaste tillgängliga plattformen (Athlon 64 FX 51), men när vi gör något sådant brukar vi få klagomål om att systemet inte är tillräckligt realistiskt och vi bör testa på en billigare plattform. Vårt resonemang för att välja den högst presterande processorn är att ta bort processorn som en flaskhals och verkligen ta reda på vilket grafikkort som är snabbast, men det finns fortfarande mycket att säga om att använda en mer rimligt prissatt testbädd. Min benägenhet just nu är att använda Athlon 64 FX som testplattform och göra en CPU-skalningsjämförelse senare, men om vi får tillräckligt många förfrågningar för att byta plattform kommer jag att göra det. Jag tror inte att det skulle vara möjligt att inkludera en andra plattform för denna granskning bara på grund av den korta tidsperioden vi måste få alla tester gjorda.

Som alltid är dina kommentarer mycket uppskattade och ännu mer önskade. Så låt mig veta 🙂

Jag har inte sovit så mycket på sistone så jag tror att en skön tupplur på 5 eller 10 minuter kan vara på sin plats innan lunch.

Njut av dagen gott folk, ta hand om er.