Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

JioPhone Next med optimerad Android-version lanserad

Jio och Google bildade ett strategiskt partnerskap förra året. Slutligen verkar det partnerskapet skörda sin första frukt – JioPhone Next. Jio och Google samutvecklade telefonen levereras med extremt optimerad version av operativsystemet Android. Den nya prisvärda JioPhone som skapats med Google är byggd för Indien och kommer med flerspråkig support.

JioPhone Next India Pris och tillgänglighet

JioPhone Next kommer att finnas tillgängligt från och med den 10 september 2021 i Indien. Reliance Jio har ännu inte meddelat JioPhone Nexts pris i Indien. Om man vill tro orden från Reliance Industries ordförande Mukesh Ambani, kommer det att vara den mest prisvärda telefonen i sin klass.

LÄS OCH: TCL P725 4K HDR TV-recension: Fantastisk LED-TV med stor skärm för filmupplevelse

JioPhone Nästa funktioner

De flesta detaljerna om JioPhone Next är ännu inte avslöjade. Enligt smyget på Reliance AGM (Post IPO) 2021, kommer denna fullt utrustade smartphone som utvecklats av Google & Jio med funktioner som Voice Assistant, automatisk läsning av skärmtest, språköversättning, smart kamera med augumented reality-filter, bland annat.

JioPhone Next-smarttelefonen verkar ha en stor beröringskänslig skärm med märkbara ramar i toppen och botten. Telefonen verkar rymma en enda kamera med blixt både fram och bak. Från teaserbilderna kan man upptäcka en volymvippa och strömbrytare på telefonens högra kant.

Som du hade gissat kommer telefonen förinstallerad med Google-appar med appar inklusive Google Play Store, Google Camera, Youtube, Chrome och andra. På samma sätt kan Jio-appar som Jio TV, Jio Cinema, Jio Saavan och några andra ses i den officiella teaserbilden. Slutligen verkar det som att telefonerna kommer att vara ute i två färger – svart och blått.

LÄS OCH: Realme tar med sig nya Narzo 30-telefoner, en 32-tums FHD Smart TV och Buds Q2 till Indien

Bortsett från JioPhone Next, avslöjade Mr. Ambani under investerarmötet också Reliances investering i 5G, Artificiell intelligens, Machine Learning, Blockchain och Mixed Reality-teknik.

Reliance arbetar för att göra Indien 2G gratis och 5G aktiverat. Reliance-dotterbolaget Jio Platforms har vuxit inhemsk 5G-teknik och har kört 5G fristående nätverksförsök i Navi Mumbai-centret efter godkännande av lagstiftning. Företaget påstår sig ha uppnått 1 GBPS-hastigheter på Jio 5G-lösningar.

I samband med lanseringen sa Mukesh Ambani: ”Jio har utvecklat djup expertis inom flera nya teknologier som 5G, AI / ML och blockchain och Mixed Reality. Vi utvecklar 100% ägd immateriell äganderätt, har tillgång till djup domänkunskap och operativ erfarenhet inom Reliance Group inom viktiga branschvertikaler. Vi har ett passionerat och begåvat team … och partners i världsklass och vi har möjlighet att tjäna en global publik. Sammantaget blomstrar Jio-plattformar till en global teknikspelare … som kan skapa mångsidiga samhälls-, kund- och aktieägarvärden under många år framöver. Tillsammans med våra partners har vi testat JIO 5G-lösningarna i Indien och vi har framgångsrikt visat hastigheter som överstiger 1 GBPS. Vår “Made in India” -lösning är omfattande, komplett och globalt konkurrenskraftig. Det bekräftar på nytt min tro på den stora talangen hos indiska ingenjörer att leverera produkter i världsklass i en sådan banbrytande teknik. Nyligen fick vi de nödvändiga myndighetsgodkännandena … samt testspektrum för att inleda 5G-fältförsök. När jag pratar med er har hela 5G fristående nätverk installerats i våra datacenter över hela landet och även på våra testplatser i Navi Mumbai. Vi är övertygade om att vara de första som lanserar fullfjädrade 5G-tjänster. Och på grund av vår konvergerade, framtidssäkra arkitektur är JIO: s nätverk unikt positionerat för att snabbt och smidigt uppgradera från 4G till 5G ”.