Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

JioPhone Next kommer att köra Pragati OS baserat på Android

Reliance Jio tillkännagav JioPhone Next, företagets extremt prisvärda Android-smartphone i samarbete med Google, redan i juni. Den skulle vara tillgänglig på marknaden från Ganesh Chaturthi den 10 september, men lanseringen skjuts till Diwali på grund av chipbrist. Idag har företaget meddelat att smarttelefonen kommer att köra Pragati OS, som drivs av Android.

Jio sa att Pragati OS har byggts specifikt för Indien och har konstruerats av bästa hjärnor på Jio och Google med målet att ge Pragati (framsteg) för alla, samtidigt som det erbjuder en verkligt sömlös upplevelse till en överkomlig kostnad.

Den kommer med en röstassistent, automatisk uppläsning, språköversättning för alla texter på skärmen, enkel och smart kamera med inbyggda anpassade AR-filter designade för Indien, och den kommer att vara förladdad med Jio och Google Apps.

Företaget bekräftade också att JioPhone Next kommer att drivas av Qualcomms Snapdragon SoC, som det säger kommer att erbjuda optimerad anslutnings- och platsteknik tillsammans med optimering av enhetens prestanda, ljud och batteri.

Jio har också bekräftat att JioPhone Next är tillverkad i Indien på fabriker i Tirupati, Andhra Pradesh och Sriperumbudur, Tamil Nadu genom ett partnerskap med Neolync Solutions Private Limited. Neolync är ett av företagen som fick Department of Telecom (DoT) godkännande för produktionslänkat incitament (PLI) system för att få en investering på Rs. 3 345 crore under de kommande fyra och ett halvt åren. Reliance har investerat Rs. 20 miljoner i företaget.

Baserat på tidigare rykten kommer smarttelefonen att ha en skärm med 5,5-tums HD+ (1440 x 720 pixlar) upplösning, 1,3 GHz fyrkärnig Qualcomm 215 Mobile Platform med stöd för Dual-SIM Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac och Bluetooth 4.2 , 13 MP OmniVision OV13B10 bakre kamerasensor och en 8 MP främre kamera med GalaxyCore GC8034W-sensor.

Vi borde veta mer detaljer om JioPhone Next, inklusive priset, när smarttelefonen blir officiell under den första veckan i november. Du kan kolla in mer information i JioPhone Next-kampanjvideon.