Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Jio TV + förenar populära OTT-appar och DTH TV under ett tak

Vid sin 43: e årliga årsstämma baserade JioTV + -appen, en plattform som sammanställer 12 populära OTT-spelare som Netflix, Disney + Hotstar, Prime Videos, Zee5, etc. och traditionell DTH-TV under ett paraply.

Användare behöver inte logga in separata konton för enskilda appar och kan sömlöst söka efter innehåll i olika tjänster! Jio har arbetat med att göra innehållsupptäckt enklare och effektivare. Användare kommer att kunna söka med röstkommandon och även söka med namnen på skådespelare och andra nyckelord.

JioTV + kommer också att vara mer interaktiv än vanlig TV. Människor kommer att kunna delta i TV-omröstningar och se live resultat. Reliance anser att tvåvägs interaktion i realtid är TV: s framtid.

JioTV + Set-top-box har också en egen appbutik och användare kan ladda ner innehållsappar direkt

Läs också: Google väljer en ägarandel på 7,7 procent i Jio

Det är ännu inte klart om användare kommer att behöva betala separat för olika OTT-plattformar eller att en enhetlig prenumerationsplan skulle vara ett alternativ.

Tata Sky Binge är en annan tjänst som försöker klubba OTT och TV enligt en enhetlig prenumerationsplan. Tata Sky lyckades dock inte ta med många av de populära OTT-spelarna som Netflix.