Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Jetway 939GT4-SLI: Gem med en ny SLI-twist

Jetway har haft många intressanta produkter under de senaste åren. Mindre spelare på PC-marknaden har ofta svårt att bli uppmärksammade, och vi applåderar Jetway för att de har lanserat några unika produkter på marknaden som ett sätt att rikta rampljuset på Jetway-varumärket. När vi först hörde talas om Jetway nForce4 SLI-kortet med 3 x16 PCIe-platser, tänkte vi att det bara var ytterligare en intressant twist från Jetway. Men idén är så bra att vi verkligen ville ta en närmare titt.

De första SLI-moderkorten gav SLI-kapacitet med ett Paddle-kort som var omvänt för att växla mellan enkel x16-video och dubbel x8-drift.

DFI reverserade paddeln i sin SLI-design och kom ut med den mycket flexibla, men krångliga bygellösningen för SLI-växling.

Andra tillverkare som Asus har nyligen tagit fram SLI-kort som använder dyrare auto-switching-teknik där SLI kan slås på eller av i BIOS. Fördelen är mekanisk enkelhet, men nackdelen är att överklockningsprestandan kan äventyras med ett mindre utbud av överklockning än de mer vanligt använda paddlarna och byglarna.

Jetway gjorde en mycket smart och elegant omtanke av SLI i designen av 939GT4-SLI-G, som är föremål för denna recension. Alla de konkurrerande SLI-korten använder minst två kortplatsers avstånd mellan de två x16-kortplatserna för att möjliggöra dubbelbreddskort som NVIDIA 6800 Ultra. Jetway använde detta faktum för att skapa ett fräscht nytt tillvägagångssätt.

Jetway monterar 3 x16 PCIe-platser fördelade på sin 939GT4-SLI. De yttre platserna, färgade gröna, är konfigurerade som x8-platser och kan kombineras i SLI-läge med hjälp av den medföljande SLI-bryggan. Den mellersta x16-platsen, färgad gul, är en enda x16 PCIe-plats. För singelvideo använder du den gula x16-platsen. För dubbel video eller SLI använder du de gröna platserna.

Jetway behöver inte ett paddelkort, eller byglar eller switchar i detta arrangemang. Designen är enkelhet i sig. Dessutom skulle det här brädan teoretiskt sett kunna prestera bättre utan paddeln, byglarna eller switcharna som kan begränsa överklockningsprestandan.