Jeff Bezos åker ut i rymden nästa månad i sitt eget rymdskepp

0 Shares

Vem kan kan. Jeff Bezos, grundare av Amazon och en av de rikaste människorna i världen, meddelade idag (7) att han kommer att åka ut i rymden nästa månad ombord på den första rymdfärden av hans raketföretag, Blue Origin.

Det kommer att vara den första bemannade flygningen av New Shepard-kapseln. “Resan” kommer att vara den 20 juli och han kommer att åtföljas av sin bror, också en affärsman, Mark Bezos.

”Sedan jag var fem år har jag drömt om att resa ut i rymden. Den 20 juli tar jag den här resan med min bror”, sa Bezos i ett Instagram-inlägg.

De kommer inte att göra det ensamma, en tredje slot auktioneras ut till allmänheten.

Tvisten är för närvarande över 2,8 miljoner dollar. Mer än 6 300 personer från 143 länder uttryckte intresse.

De kommer att vara 4 minuter i rymden

Hela resan tar bara 10 minuter. Men för bara fyra minuter kommer passagerare faktiskt att vara i rymden. De första 6 minuterna är den tid det tar för fartyget att nå Karmanlinjen, gränsen mellan jordens atmosfär och rymden.

BlueOrigin_NewShepard_Launch-scaled

När den passerar genom atmosfären kommer rymdfarkosten att stanna kvar på en höjd av ytterligare 100 kilometer i rymden. På den tiden, om 4 minuter, kommer passagerare att kunna uppleva viktlöshet och observera jordens krökning från rymden.

Boostern kommer att landa autonomt vid en bas två mil från uppskjutningsplatsen, och raketen kommer att sjunka, dämpad av tre stora fallskärmar, tills den landar.

Det är värt att komma ihåg att New Sheperd redan har gjort dussintals obemannade testflygningar från sin bas i Texas.

0 Shares