JBL Tour One Wireless recension

0 Shares

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

En minuts granskning

Hörlurar över örat har två jobb: passar bekvämt och spela upp ljud tillräckligt bra för att verkligen njuta av innehållet. Inom dessa grundläggande principer finns ytterligare funktioner som ska förbättra upplevelsen. Du kan enkelt beskriva alla över-öronpar på det sättet, men JBL Tour One Wireless är ett intressant fall eftersom de är utformade för att tillgodose en större publik.

JBL kan träffas eller missas på sina ljudprodukter, och samma sak kan sägas om Tour One: ljudet, medan det är bra, är inte exceptionellt, och även om funktionaliteten är bra, tänker vi att dessa kunde ha träffat en högre ton.

Det finns potential för JBL att släppa förbättringar genom en firmwareuppdatering via appen, och hade redan gjort det en gång medan vi testade dem. Om företaget fortsätter att göra det kan det ha nog att driva dem uppför stegen som tuffare konkurrenter. För närvarande rekommenderar vi dock fortfarande ett par burkar från Sony eller Bose om du vill ha brusreducering i toppklass.

  • JBL Tour One på Harman för $ 299,95

Pris och utgivningsdatum

JBL Tour One släpptes i maj 2021 och kostar $ 300 / £ 279 (cirka AU $ 450). Utmaningen är att ballpark -priset har gott om andra hörlurar som kan tävla eller spela bättre, och det är där saker blir komplicerade här.

Till att börja med är det bara lite mindre pengar än den fantastiska Sony WH-1000XM4, vad vi anser vara de bästa brusreducerande hörlurarna på marknaden och Bose QuietComfort 35 II, som kommer på en nära sekund. Eftersom ANC inte är JBL Tour Ones starka sida, känns båda som bättre värden trots sitt högre pris.

Design

Tour One Wireless har inga speciella designbehandlingar som sticker ut i ett trångt fält. Titta direkt på dem och de liknar så många andra. Titta på dem från sidan och det neutrala utseendet sticker inte heller särskilt ut. Gunmetal och svart färgschema är gammal hatt vid det här laget, men det fungerar fortfarande, så dessa passar in om du inte letar efter något som är för iögonfallande.

Hårbandet i konstläder är tillräckligt mjukt för att sjunka in utan att det känns som om det nypas efter ett tag, medan öronkåporna har lite vickrum när du sätter på dem. Det är bra för stabiliteten, men kanske inte så mycket om du vill att dina öron ska andas lite. JBL kan ha gjort detta genom design för att bättre fånga i basen och undvika läckage som annars skulle späda ut den.

Hur som helst kan passformen vara splittrande eftersom du, till skillnad från pannbandet, har liten möjlighet att justera öronkåporna. De svänger, vilket hjälper konturen till formen om ditt huvud och öron, men om du inte gillar den tunnare vadderingen eller hur de sitter, finns det inte mycket du kan göra åt det. Dessutom fäller de i värmen, även om vi inte tyckte att det var tillräckligt kvävande för att ta bort dem för en andning så ofta.

JBL försökte tilldela kontroller på ett symmetriskt sätt. Höger hörlur har en strömbrytare som också fungerar som Bluetooth -parningsknapp. Volymkontroller sitter i närheten, inklusive ett 2,5 mm hörlursuttag när du vill använda Tour One Wireless i en trådbunden form. USB-C-laddningsporten finns på den vänstra koppen, tillsammans med en ensam knapp för att aktivera din röstassistent.

Intressant nog är hela den högra öronkåpan hela yttre yta beröringskänslig och rymmer ett antal kontroller. Spela eller pausa med ett enkelt tryck, eller tryck två gånger för att hoppa över ett spår. Tyvärr finns det inget sätt att upprepa en. Vi försökte trippeltappa och fick ingenting. Tryck och håll kvar och du kan bläddra igenom aktiv brusreducering (ANC) och Ambient Aware. JBLs hörlurar -app erbjuder några sätt att anpassa dessa kontroller, till exempel att tilldela röstassistenter – Alexa, Google Assistant, Siri eller Bixby – till panelen istället. I sin tur kan du också använda Ambient Aware -läget på knappen på vänster öronkåpa.

Även om vi inte gillade att inte kunna upprepa ett spår, uppskattade vi hur effektiv de övergripande kontrollerna var. Vi gjorde sällan ett felaktigt drag, och det är inte alltid fallet med varje par hörlurar.

Funktioner

JBL innehåller ett mycket trevligt fodral med Tour One Wireless, komplett med påsar för kablarna som följer med dem. Att bära och transportera dessa kändes som ett nöje baserat på hur tätt allt passade inuti.

Det var enkelt att koppla ihop Tour One Wireless, särskilt med Pixel -smartphones eftersom JBL stöder Googles snabba parningsprotokoll. Vi hade redan laddat ner JBL Headphones -appen från tidigare recensioner, så vi kunde också få den anslutningen att gå på kort tid.

I appen finns en uppsättning alternativ som är praktiska. Vi gillade den automatiska uppspelningen/pausen när vi tog bort eller satte på Tour One, liksom ett larm om vi någonsin kände för att ta en tupplur medan vi lyssnade på musik eller talat ordinnehåll. Och så finns det equalizern, som är nödvändig att pyssla med på grund av hur dessa hörlurar låter.

Som standard spelar de med en balanserad, men dämpad, ljudprofil. EQ har några förinställningar, inklusive en för bas, men vi gick vidare och skapade vår egen för att se vad vi kunde få.

Prestanda

Vi försökte Tour One Wireless under olika förhållanden och situationer för att mäta deras ljud. För det mesta lämnade vi ANC på, särskilt för att JBL utformade det för att vara något anpassningsbart, men höll också Ambient Aware på ofta för att se hur bra den funktionen fungerade.

Kärnan är att Tour One Wireless är tillräckligt stabil för att inte gå över någon ordspråklig ljudklippa, men de räckena tvingar dig också att vara mer aggressiv med EQ. Till exempel, på vanliga nivåer, känns dessa hörlurar fasthållna. Släpp loss basen, och de slår igenom med mer av en dunk som får dem att leva. Vi märkte det direkt när vi spelade Friend by KastomariN och liveversionen av Maxwells Ascension. Med nuvarande hiphop- och EDM -spår känner du mullret ännu mer. På baksidan kan du spela rock eller jazz och diskanten kan riva genom ett spår med verve, som Jimi Hendrix’s All Along the Watchtower. Saken är att diskanten ibland kan kännas genomborrande, och det är där EQ kan hjälpa till att jämna ut de värsta överskotten av topparna i ljudspektrumet. Det hjälper, men kan inte alltid avvärja de hårdare elementen, särskilt när du upptäcker att hörlurarna behandlar tystare delar av en låt på samma sätt som de gör de högre.

Vi var också tvungna att överväga hur brusfunktionerna tillämpades. JBL: s True Adaptive NC reglerar ANC genom att höja eller sänka effekten baserat på vad som händer runt omkring dig. Problemet med det är att det gör en hörbar skillnad, så om du går ner på gatan justerar det mycket för att kompensera för variationerna i både låga och höga frekvenser. Vi valde att behålla ANC i vardagsläget för ett mer konsekvent tillvägagångssätt.

Ambient Aware var en blandad väska, inte för att vi inte kunde höra vår omgivning, utan för att de ibland var röriga. Läget gjorde det bättre med andras röster än med olika ljud, vilket gjorde läget till något att använda vid behov, snarare än en pålitlig funktion att lita på.

Vi fann att telefonsamtal i allmänhet var okej, särskilt när ANC var på för att blockera andra ljud. Trots det märkte vi mycket bättre resultat i tystare inställningar, så det kanske inte är det bästa för konversationer när det är högt omkring dig.

Batteri-liv

JBL betygsätter Tour One Wireless upp till 24 timmar per laddning vid standard standardvolym. Vi träffade faktiskt den siffran ganska lätt ett steg över den nivån och träffade närmare 28-30 timmar. Vi utnyttjade också inställningen för automatisk avstängning så att de stängdes av efter 15 minuter när vi lämnade dem inaktiv.

Batterilivslängden är fast under trådbunden uppspelning, inklusive spelkonsoler som använder TRS -kabeln. Det är bara det att du förlorar på mikrofonerna, eftersom bara ljud passerar, vilket betyder att du inte kommer att kunna kommunicera i flerspelarspel.

Ska du köpa JBL Tour One?

Köp dem om …

Du letar efter enkla, intuitiva kontroller
Vi uppskattade hur effektiva de övergripande kontrollerna var. Vi gjorde sällan ett felaktigt drag, och det är inte alltid fallet med varje par hörlurar.

Du vill ha kul, basigt ljud
JBL är känt för att ha en rolig ljudsignatur och dessa är inte annorlunda. Släpp loss basen, och de slår igenom med mer av en dunk som får din musik att leva.

Du behöver extra långa batteritid över hörlurar
Vi fick lätt 28-30 timmars batteritid på en enda laddning med dessa på medelvolym, vilket borde göra dem till fantastiska resesällskap för människor som alltid är på språng.

Köp inte dem om …

Dina öron blir heta
Om du har känt dig överhettad av hörlurar tidigare, kanske du vill undvika Tour One.

Du gillar att ta telefonsamtal på dina hörlurar
JBL Tour One låter bra, men de får dig inte att låta bra tyvärr. De kan vara användbara om du tar samtal i tystare inställningar, men vi skulle inte rekommendera dem om du tar samtal i ett trångt kontorsutrymme eller går på gatan.

Du är stor på funktioner som Ambient Aware och Adaptive ANC
Det är trevligt att Tour One har aktiv brusreducering, men de medföljande funktionerna som Ambient Aware och Adaptive ANC kan använda lite mer arbete.

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

0 Shares