Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

JBL Flip 6 recension

En minuts recension

JBL:s Flip-serie av Bluetooth-högtalare har haft en plats i vår guide till den bästa bärbara högtalaren under lång tid, och företagets senaste modell fortsätter i den traditionen.

JBL Flip 6 är en lättanvänd, robust och välansluten högtalare som låter bra och som lätt kan fylla ett rum med din favoritmusik – eller spela in utomhusfester eller träffar vid poolen.

En IP67-klassning för damm och vatten innebär att du med glädje kan ta med Flip 6 till stranden, medan dess dubbla passiva radiatorer säkerställer att högtalaren har tillräckligt med low-end oomph för att leverera kraftfull bas när du är ute och det inte finns några väggar för ljudvågor att studsa från.

Jämfört med sin föregångare, JBL Flip 5, är Flip 6 en subtil förbättring jämfört med en redan utmärkt Bluetooth-högtalare. Den är mer robust och bättre lämpad för utomhusbruk, den använder den senaste Bluetooth-versionen och det finns ett rejält steg uppåt i ljudkvalitet; Annars är dessa högtalare väldigt lika, och vi rekommenderar att du letar efter bra erbjudanden på Flip 5 om du vill spara lite pengar.

Därmed inte sagt att vi inte tycker att JBL Flip 6 är värd att köpa. Raka motsatsen; det är en idealisk Bluetooth-högtalare för förstagångsanvändare tack vare dess enkla kontroller, oklanderliga anslutningsmöjligheter och enkla medföljande app. Enkelhet är namnet på spelet med JBL Flip 6, och som sådan hittar du inga inbyggda mikrofoner för röstassistenter och telefonsamtal, ingen laddningsport för din telefon, ingen AUX-ingång för trådbunden lyssning och ingen Wi-Fi-anslutning. Den här högtalaren spelar helt enkelt din musik och den spelar den bra.

JBL Flip 6 pris och releasedatum

 • Släpptes i december 2021
 • $129,95 / £129,99 (cirka 175 AUD)

JBL Flip 6 släpptes i december 2021 och är tillgänglig att köpa nu för $129,95 / £129,99 – som kostar runt AU$175, även om australiensiska priser ännu inte har bekräftats.

Det är något dyrare än sina föregångare, JBL Flip 5, som kostade $119,95 / £119,99 /AU$149,95 när den lanserades i augusti 2019 – men inte mycket.

JBL:s senaste högtalare är mycket billigare än vår favorit Bluetooth-högtalare, Sonos Roam – även om Flip 6 inte kommer med extra funktioner som Wi-Fi-anslutning som kommer att ha ökat priset på Roam.

Det finns billigare Bluetooth-högtalare på marknaden; Om du har en strikt budget, kolla in modeller som Anker Soundcore Flare 2 eller 1More Portable BT Speaker.

Design

 • 550 g
 • Gummerade ändstycken
 • IP67 damm- och vattenbeständighet

Vid första anblicken ser JBL Flip 6 nästan identisk ut med Flip 5, med en cylindrisk konstruktion, omslutande galler och basradiatorer på varje sida som pulserar när du spelar din musik. Vår modell kom i en slående röd nyans, men den finns även i svart, blått och grått. Flip 5 kommer i en hel del fler färgalternativ – inklusive ett camomönster – men vi skulle inte bli förvånade om JBL introducerade fler nyanser för Flip 6 längre fram.

Flip 6 är liten nog att bära i ena handen och väger 550g. Den är lätt att bära och kommer med ett sportigt band som du drar över handleden.

Det metalliska gallret flankeras av gummerade ändstycken som ger basradiatorerna på varje sida av högtalaren lite skydd mot stötar och repor, medan en gummifot längst ner på högtalaren hindrar den från att rulla av vilken yta du än placerar. det på.

I mitten av gallret finns JBL-logotypen med stora, djärva bokstäver – precis ovanför denna hittar du alla dina kontroller; PartyBoost, volym ner, volym upp och spela. Vi gillar det faktum att dessa kontroller är upphöjda och taktila – det är lätt att hitta dem i svag belysning eller bara känna efter dem om du inte orkar leta.

På högtalarens undersida hittar du ström- och Bluetooth-parningsknapparna, som tänds när du trycker på dem, tillsammans med en USB-C-laddningsport. Till skillnad från JBL Charge 4 finns det ingen port att ladda din telefon från, så du måste se till att din enhet är laddad innan du lämnar hemmet.

Flip 6 känns lika robust som Flip 5, men den här gången har JBL introducerat dammbeständighet tillsammans med vattenbeständighet, för en IP67-klassning. Det betyder att du med glädje kan ta Flip 6 till stranden utan att behöva oroa dig för att lite sand eller en skvätt havsvatten ska krossa den.

Ljudprestanda

 • Racetrackformad bashögtalare och separat diskanthögtalare
 • Kraftfull bas
 • Kan vara hård vid höga volymer

Om du letar efter en bra ljudande Bluetooth-högtalare som kan fylla ett rum lika bra som den kan soundtracka en utomhuspicknick, är JBL Flip 6 ett utmärkt val.

En racerbana-formad bas ger kraftfull bas och rika mellanfrekvenser, medan en separat diskant ger höga nivåer av klarhet från diskanttoner. De passiva radiatorerna på vardera änden av högtalaren förlänger den nedre delen ytterligare för tillfredsställande, bröstknäckande basgångar som aldrig låter uppsvällda eller leriga.

Lyssnar på Little Simz’ Woman och radiatorerna pulserar behagligt när de vampiga basgångarna studsar runt mixen. Simz avslappnade rapleverans låter klart bland de jazziga pianoackorden, medan Cleo Souls spetsliknande sång har en rik, frodig kvalitet när den svävar över resten av instrumenteringen.

Trots sin ringa storlek når JBL Flip 6 lätt höga volymer, och ljudet förvrängs inte när du skruvar upp det, med ett bra handtag av komplexa rytmer och taktarter.

Att gå vidare till Yeah Yeah Yeahs Soft Shock, och den drivande rytmsektionen med diskanttrummor, pulserande syntar och hamrande basgångar låter tätt och exakt, medan Karen O:s svävande röst har en övertygande naturlig närvaro. Att stöta upp det här spåret till de högsta volymerna ledde visserligen till några hårda diskantljud, men generellt är ljudprestandan varm och välbalanserad med en utmärkt känsla av klarhet.

Om du vill förstärka ljudet ytterligare kan du använda PartyBoost-funktionen för att para ihop två kompatibla JBL-högtalare i stereo, eller flera högtalare (upp till 100, faktiskt) i mono för en vägg av ljud. Det är synd att du bara kan para ihop den i stereo med andra Flip 6-högtalare (så att Flip 5 du har hemma bara paras i mono), men det är en liten nackdel i det stora hela.

Batteritid och anslutning

 • 12 timmars batteritid
 • Bluetooth 5.1
 • Medföljande app

JBL säger att Flip 6 ska hålla i 12 timmars uppspelning, vilket vi fann vara korrekt i våra tester. Du kan ladda batteriet inom två och en halv timme med en USB-C-kabel.

Anslutningen kommer med hjälp av Bluetooth 5.1, och det gick supersnabbt och enkelt att para ihop högtalaren med vår iPhone 13 mini. Vi upplevde inga irriterande anslutningsavbrott när vi använde Flip 6, och det är möjligt att para ihop den med två enheter samtidigt, så att du kan turas om att DJ:a med dina vänner.

Högtalaren stöds av JBL Portable-appen, som låter dig söka efter mjukvaruuppdateringar, justera equalizerinställningarna med skjutreglage för bas-, mellan- och diskantfrekvenser, slå på och av återkopplingstonen och läsa bruksanvisningen. Du kan också aktivera PartyBoost-funktionen via den här appen.

Ska jag köpa JBL Flip 6?

Köp den om…

Köp den inte om…

JBL Flip 6: Prisjämförelse