Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Januari FAQ-uppdatering

Det har gått ganska länge sedan den senaste FAQ-uppdateringen, så det finns ett större antal vanliga frågor än vanligt att introducera.

I jakten på de snabbaste laddningstiderna för Windows är Creative Audigys startskärm ofta ett av de första offren. Creative gör det inte direkt uppenbart hur man tar bort det, men du kan hitta instruktioner i Hur inaktiverar jag Creative Audigys startskärm?

Att uppgradera ditt system kan vara väldigt roligt, men när något inte verkar som det ska, som processorhastigheten, kan det snabbt bli frustrerande. Ett regelbundet problem med Athlon XP-processorer är att det verkar köra med en felaktig, långsammare hastighet. Varför upptäcks min Athlon XP som långsammare än den verkligen är? förklarar vad som händer och hur man löser det.

Efter all denna tid, Elektrod arbetar fortfarande hårt med sina Linux-guider. Introduktion till att köra appar på distans med *NIX är en annan grundlig, steg-för-steg-guide för att låsa upp denna smarta funktion.

En av de mest användbara funktionerna i Linux är Loopback-enheten. Detta är en funktion i Linux-kärnan som låter dig göra saker som att montera ISO-filer utan att bränna dem på en CD, skapa ett krypterat filsystem, dölja ett filsystem med steganografi, skapa initialiserings-RAM-diskar för start-CD-skivor och disketter och mycket, mycket mer . Montera ISO-filer, kryptera hårddiskar och andra applikationer av Linux Loopback Device, igen genom Elektrod, förklarar hur man använder den.

Vi har redan en artikel om hur man dubbelstartar Windows NT och Linux med Windows NT bootloader men Elektrod ger oss ett annat alternativ med hans vanliga steg-för-steg-guider om dubbelstart av Windows och Linux med LILO.

Ett annat vanligt problem som dyker upp är skillnaden mellan det annonserade hårddiskutrymmet och det faktiska utrymmet som datorn ser. Ny FAQ-bidragsgivare Woodchuck 2000 förklarar kapacitetsmätningarna som används av hårddisktillverkare, i motsats till den som används av din dator och operativsystemet, här i Varför har inte min hårddisk det angivna utrymmet?

Många Windows-användare är förbryllade över de administrativa delarna i Windows NT, Windows 2000 och Windows XP som bara inte kommer att försvinna. Hur stoppar jag permanent administrativa andelar? borde spara mycket tid och frustration.

Med folk som regelbundet formaterar och installerar om sina system, finns det många objekt som de behöver säkerhetskopiera som är en del av Windows. Dessa inkluderar e-postmeddelanden i Outlook Express. Microsoft lagrar dem inte på en plats som är lätt att hitta, men hur säkerhetskopierar och återställer jag mina Outlook Express-e-postmeddelanden? hjälper dig att hitta dem och låter dig flytta dem till ett säkert ställe innan du kärnvacker ner ditt system.

Med den enorma variationen i teknik och funktioner i digitalkameror är det viktigt att fråga vad jag behöver leta efter i en digitalkamera? för att kunna fatta ett välgrundat köpbeslut. Ny FAQ-bidragsgivare aka1nas tittar på funktioner som megapixlar, zoom, objektiv, minnesformat och batterier inom området digital fotografering.