Jämförelse mellan Xiaomi Mi Band 6 och Huawei Band 6

0 Shares

Xiaomi Mi Band 6 vs Huawei Band 6

Aktivitetsarmband har blivit det mest populära bärbara på marknaden. Speciellt de som är billigare och som samtidigt erbjuder oss ett stort antal funktioner. Utan tvekan är de två mest populära aktivitetsarmbanden för tillfället Xiaomi Mi Band 6 och Huawei Band 6 , idag jämför vi dem.

Två armband som har lagts ut till försäljning i Spanien de senaste dagarna, och därför kan vara ett av våra främsta alternativ om vi funderar på att skaffa ett av dessa armband för att mäta vår aktivitet på en daglig basis.

Skärm, funktioner och mått

Det är märkligt, men just en av de stora nyheterna som dessa två armband erbjuder oss i sin nya generation är storleken på skärmen, som nu är större än dess föregångare. Vi står inför skärmar som i genomsnitt har en storlek på mer än 50 % jämfört med sina föregångare. I fallet med Xiaomi Mi Band 6 vi har en panel med AMOLED teknik och en storlek på 1,56 tum , med en upplösning på 152 × 486 pixlar, med en densitet på 326 ppp.

Mi Band 6

Den uppnår en ljusstyrka på upp till 450 nits och har en pekknapp på skärmen för att väcka den eller återvända. Å andra sidan Huawei armbandet har en något mindre skärm, men det är mer rektangulärt än på Xiaomi. Detta är 1,47 tum i storlek, har AMOLED teknologi, som i sin tur har en full touchpanel för att göra rullnings- och beröringsgester. Båda armbanden visar oss också mängder av information på den här skärmen, att kunna komma åt aviseringar om meddelanden och samtal, applikationer, samt komma åt en kalender, alarm, klocka, stoppur, timers, styra musiken som spelas, söka i telefonen, känna till väderinformationen eller till och med använda armbandet som en slutare för mobilkameran.

Huawei Band 6

När det gäller måtten så mäter Xiaomi 47,4 × 18,6 × 12,7 mm och har en vikt på 12,8 gram. Medan Huawei mäter 43 × 25,4 × 10,99 mm, är liknande storlek , och med en vikt av 18 gram, vilket är därför något tyngre än Xiaomi .

Sensorer

Sensorerna är utan tvekan en av de grundläggande aspekterna av alla aktivitetsarmband, eftersom övervakningslägena som vi kan njuta av på armbandet till stor del beror på dem.

Mi Band 6

I fallet med Xiaomi vi har en högprecisions sexaxlig sensor som inkluderar en treaxlig accelerometer med låg förbrukning och ett treaxligt gyroskop. Samt en PPG-pulssensor. I fallet med Huawei Band 6 vi har liknande sensorer, med en accelerometer, ett gyroskop , samt en optisk pulssensor.

Huawei Band 6

Sportlägen och aktivitetsspårning

Xiaomi erbjuder oss flera sätt att övervaka vår fysiska aktivitet. Å ena sidan är den kapabel till övervakning av hjärtfrekvensen under hela dagen, mäta frekvensen manuellt, i vila och frekvenskurvan. Det kan också mäta kvaliteten på våra sömn , analysera djup sömn, lätt sömn, REM-fas eller tupplurar.

Xiaomi Mi Band 6

Den övervakar även kvinnors hälsa , registrera och komma ihåg menstruationscykeln och ägglossningsfaserna. Vi kan också övervaka stress med Xiaomi-armbandet, att kunna bekämpa det med andningsövningar, göra en utvärdering av vitalitetsindexet genom PAI-värdena. Den räknar även steg och låter dig sätta upp mål, du kan även räkna ut förbrända kalorier. Den kan övervaka aktiviteten i 30 olika sportlägen. Databladet för Xiaomi-armbandet deklarerar inte förmågan att mäta blodets syremättnad Spo2, men det verkar som att en av dess första uppdateringar införlivar det i armbandet.

huawei band 6

Huawei Band 6 gör för sin del en kontinuerlig analys av hjärtfrekvensen. Med TruSeen-teknik, den optiska linsen använder den artificiella intelligensen från sina algoritmer för att mäta rytmen 24 timmar om dygnet. Den upptäcker onormala hjärtfrekvensnivåer baserat på den aktivitet vi gör. Den övervakar också Spo2 blodets syrenivåer , så vi kan i alla fall veta om blodets syrenivå är hälsosam och inte äventyrar vår hälsa, något som är särskilt användbart i dessa tider av covid och lunginflammation.

Mi Band 6

Huawei-armbandet klarar också av stress TruRelax teknologi, precis som Xiaomi har övningar som hjälper till att bekämpa höga nivåer av stress. Den övervakar också sömnkvaliteten. Den kan känna igen fyra olika sömntillstånd, som t.ex djup, lätt, REM och tupplur . Den kan upptäcka upp till sex olika sömnproblem. Det ger också kontroll över menstruationscykeln, med påminnelser om de dagar då mensen kommer eller vilka som är de mest fertila dagarna. Detta armband erbjuder fler sportlägen, i det här fallet 96 olika lägen, som ger data som längd, medelhastighet, kadens, steg, puls och kalorier.

Huawei Band 6

Autonomi, uppkoppling och motstånd

Batteriet och den autonomi de genererar är en av de viktigaste aspekterna i ett armband av denna typ. I fallet med Xiaomi armband vi kan ha upp till 14 dagars autonomi med en laddning. Denna laddning kan slutföras på cirka två timmar. Laddningsmetoden är magnetisk.

Xiaomi Mi Band 6

I fallet med Huawei vi har samma fördelar , eftersom med en laddning upp till 14 dagars autonomi uppnås, och laddningsmetoden är också magnetisk. Båda armbanden är resistenta mot fem atmosfärer, så de kan vara nedsänkt upp till 50 meter och vi kan utöva vattensporter med dem.

Pris och slutsats

Sanningen är att vi står inför två armband som är väldigt lika varandra vad gäller egenskaper. I detta avseende kommer de två att erbjuda oss tillfredsställande prestanda med ett stort antal liknande funktioner. På designnivå är deras koncept helt olika. Kanske är designen på Huawei mer elegant, och Xiaomi Mi Band 6 är mer sportig. Och prismässigt Xiaomi one är billigare, vilket är värt 44,99 euro .

Medan Huawei Band 6 kostar 59 euro . Med denna prisskillnad, om designen är sekundär för dig, är det bäst att skaffa Xiaomi, men om denna aspekt har en viss betydelse i ditt val över priset, borde säkert Huawei vara ditt val, eftersom både på egenskapsnivån armband är väldigt lika.

0 Shares