JÀmförelse mellan Xiaomi Mi Band 6 och Huawei Band 6

0 Shares

Xiaomi Mi Band 6 vs Huawei Band 6

Aktivitetsarmband har blivit det mest populÀra bÀrbara pÄ marknaden. Speciellt de som Àr billigare och som samtidigt erbjuder oss ett stort antal funktioner. Utan tvekan Àr de tvÄ mest populÀra aktivitetsarmbanden för tillfÀllet Xiaomi Mi Band 6 och Huawei Band 6 , idag jÀmför vi dem.

TvÄ armband som har lagts ut till försÀljning i Spanien de senaste dagarna, och dÀrför kan vara ett av vÄra frÀmsta alternativ om vi funderar pÄ att skaffa ett av dessa armband för att mÀta vÄr aktivitet pÄ en daglig basis.

SkÀrm, funktioner och mÄtt

Det Ă€r mĂ€rkligt, men just en av de stora nyheterna som dessa tvĂ„ armband erbjuder oss i sin nya generation Ă€r storleken pĂ„ skĂ€rmen, som nu Ă€r större Ă€n dess föregĂ„ngare. Vi stĂ„r inför skĂ€rmar som i genomsnitt har en storlek pĂ„ mer Ă€n 50 % jĂ€mfört med sina föregĂ„ngare. I fallet med Xiaomi Mi Band 6 vi har en panel med AMOLED teknik och en storlek pĂ„ 1,56 tum , med en upplösning pĂ„ 152 × 486 pixlar, med en densitet pĂ„ 326 ppp.

Mi Band 6

Den uppnĂ„r en ljusstyrka pĂ„ upp till 450 nits och har en pekknapp pĂ„ skĂ€rmen för att vĂ€cka den eller Ă„tervĂ€nda. Å andra sidan Huawei armbandet har en nĂ„got mindre skĂ€rm, men det Ă€r mer rektangulĂ€rt Ă€n pĂ„ Xiaomi. Detta Ă€r 1,47 tum i storlek, har AMOLED teknologi, som i sin tur har en full touchpanel för att göra rullnings- och beröringsgester. BĂ„da armbanden visar oss ocksĂ„ mĂ€ngder av information pĂ„ den hĂ€r skĂ€rmen, att kunna komma Ă„t aviseringar om meddelanden och samtal, applikationer, samt komma Ă„t en kalender, alarm, klocka, stoppur, timers, styra musiken som spelas, söka i telefonen, kĂ€nna till vĂ€derinformationen eller till och med anvĂ€nda armbandet som en slutare för mobilkameran.

Huawei Band 6

NĂ€r det gĂ€ller mĂ„tten sĂ„ mĂ€ter Xiaomi 47,4 × 18,6 × 12,7 mm och har en vikt pĂ„ 12,8 gram. Medan Huawei mĂ€ter 43 × 25,4 × 10,99 mm, Ă€r liknande storlek , och med en vikt av 18 gram, vilket Ă€r dĂ€rför nĂ„got tyngre Ă€n Xiaomi .

Sensorer

Sensorerna Àr utan tvekan en av de grundlÀggande aspekterna av alla aktivitetsarmband, eftersom övervakningslÀgena som vi kan njuta av pÄ armbandet till stor del beror pÄ dem.

Mi Band 6

I fallet med Xiaomi vi har en högprecisions sexaxlig sensor som inkluderar en treaxlig accelerometer med lÄg förbrukning och ett treaxligt gyroskop. Samt en PPG-pulssensor. I fallet med Huawei Band 6 vi har liknande sensorer, med en accelerometer, ett gyroskop , samt en optisk pulssensor.

Huawei Band 6

SportlÀgen och aktivitetsspÄrning

Xiaomi erbjuder oss flera sĂ€tt att övervaka vĂ„r fysiska aktivitet. Å ena sidan Ă€r den kapabel till övervakning av hjĂ€rtfrekvensen under hela dagen, mĂ€ta frekvensen manuellt, i vila och frekvenskurvan. Det kan ocksĂ„ mĂ€ta kvaliteten pĂ„ vĂ„ra sömn , analysera djup sömn, lĂ€tt sömn, REM-fas eller tupplurar.

Xiaomi Mi Band 6

Den övervakar Àven kvinnors hÀlsa , registrera och komma ihÄg menstruationscykeln och Àgglossningsfaserna. Vi kan ocksÄ övervaka stress med Xiaomi-armbandet, att kunna bekÀmpa det med andningsövningar, göra en utvÀrdering av vitalitetsindexet genom PAI-vÀrdena. Den rÀknar Àven steg och lÄter dig sÀtta upp mÄl, du kan Àven rÀkna ut förbrÀnda kalorier. Den kan övervaka aktiviteten i 30 olika sportlÀgen. Databladet för Xiaomi-armbandet deklarerar inte förmÄgan att mÀta blodets syremÀttnad Spo2, men det verkar som att en av dess första uppdateringar införlivar det i armbandet.

huawei band 6

Huawei Band 6 gör för sin del en kontinuerlig analys av hjÀrtfrekvensen. Med TruSeen-teknik, den optiska linsen anvÀnder den artificiella intelligensen frÄn sina algoritmer för att mÀta rytmen 24 timmar om dygnet. Den upptÀcker onormala hjÀrtfrekvensnivÄer baserat pÄ den aktivitet vi gör. Den övervakar ocksÄ Spo2 blodets syrenivÄer , sÄ vi kan i alla fall veta om blodets syrenivÄ Àr hÀlsosam och inte Àventyrar vÄr hÀlsa, nÄgot som Àr sÀrskilt anvÀndbart i dessa tider av covid och lunginflammation.

Mi Band 6

Huawei-armbandet klarar ocksÄ av stress TruRelax teknologi, precis som Xiaomi har övningar som hjÀlper till att bekÀmpa höga nivÄer av stress. Den övervakar ocksÄ sömnkvaliteten. Den kan kÀnna igen fyra olika sömntillstÄnd, som t.ex djup, lÀtt, REM och tupplur . Den kan upptÀcka upp till sex olika sömnproblem. Det ger ocksÄ kontroll över menstruationscykeln, med pÄminnelser om de dagar dÄ mensen kommer eller vilka som Àr de mest fertila dagarna. Detta armband erbjuder fler sportlÀgen, i det hÀr fallet 96 olika lÀgen, som ger data som lÀngd, medelhastighet, kadens, steg, puls och kalorier.

Huawei Band 6

Autonomi, uppkoppling och motstÄnd

Batteriet och den autonomi de genererar Àr en av de viktigaste aspekterna i ett armband av denna typ. I fallet med Xiaomi armband vi kan ha upp till 14 dagars autonomi med en laddning. Denna laddning kan slutföras pÄ cirka tvÄ timmar. Laddningsmetoden Àr magnetisk.

Xiaomi Mi Band 6

I fallet med Huawei vi har samma fördelar , eftersom med en laddning upp till 14 dagars autonomi uppnÄs, och laddningsmetoden Àr ocksÄ magnetisk. BÄda armbanden Àr resistenta mot fem atmosfÀrer, sÄ de kan vara nedsÀnkt upp till 50 meter och vi kan utöva vattensporter med dem.

Pris och slutsats

Sanningen Àr att vi stÄr inför tvÄ armband som Àr vÀldigt lika varandra vad gÀller egenskaper. I detta avseende kommer de tvÄ att erbjuda oss tillfredsstÀllande prestanda med ett stort antal liknande funktioner. PÄ designnivÄ Àr deras koncept helt olika. Kanske Àr designen pÄ Huawei mer elegant, och Xiaomi Mi Band 6 Àr mer sportig. Och prismÀssigt Xiaomi one Àr billigare, vilket Àr vÀrt 44,99 euro .

Medan Huawei Band 6 kostar 59 euro . Med denna prisskillnad, om designen Àr sekundÀr för dig, Àr det bÀst att skaffa Xiaomi, men om denna aspekt har en viss betydelse i ditt val över priset, borde sÀkert Huawei vara ditt val, eftersom bÄde pÄ egenskapsnivÄn armband Àr vÀldigt lika.

0 Shares